Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / Profile / Search

Veckobrev

 Kalendarium uppdaterad 190509

 

 

Vårterminen 2019

20/5 4-5:an Prao 

29/5 Fångarna på fortet 

31/5 LOV-dag

3/6 Friluftsliv 

7/6 LOV-dag 

10/6 Skolavslutning  kl.17.30

 

Veckobrev v. 22-24, 27/5-10/6

 

Då är vi framme vid detta läsårs sista veckobrev.  

Nu på måndag kommer treorna upp på besök i klassen hela dagen, det blir en försmak av hösten. 

Onsdag 29/5 är det Fångarna på Fortet hela dagen och alla på skolan slutar 13.25.  

Tisdag 4/6 städdag på skolan, då är det bra om alla har ryggsäck/väska med sig så man kan ta hem det som vi inte ska ha kvar till nästa läsår. 

10/6 är sista skoldagen för detta läsår. Vi kommer att på önskemål från eleverna spela fotbollsmatch personalen mot 4-5an, alla elever slutar sedan 13.25 den dagen. På kvällen är det skolavslutning 17.30 Inbjudan har kommit i separat utskick, vi träffas 17.15 och avslutar efter uppträdanden i klassrummen. På tisdagen är det kompledigt för skolavslutningskvällen.  

v. 22 27-31/5 

Mån: Treorna på besök 

Tis 

Ons: Fångarna på fortet, alla slutar 13.25 

Tors: Ledigt 

Fre: Ledigt 

 

v. 23 3-7/6  

Mån:  

Tis: Städdag i skolan. Ta med väska! 

Ons: Idrott ute, ta med ombyte! Therese på utbildning. 

Tors: Ledigt 

Fre: Ledigt 

 

v. 24 

Mån: Fotbollsmatch mot personalen, alla slutar 13.25 Skolavslutning 17.30 

Tis: Sommarlov 

Ons: Sommarlov 

Tors: Sommarlov 

Fre: Sommarlov 

 

 

 

 

Veckobrev v.20-21 (13-24 maj) 

Måndag den 20 är det dags för PRAO. Det är fortfarande några som inte har hittat någon plats och tiden börjar bli knapp. Är det svårt så hör av er så kanske vi kan hjälpas åt. Sedan finns naturligtvis möjligheten att vara på skolan, antingen som praoplats eller med eget skolarbete. Inför den dagen kommer ni att få två lappar, ett med information till handledaren som den personen även ska skriva under och som eleven sen ska ta tillbaka till skolan dagen efter alltså den 21/5. Det andra är en uppgift att utföra under dagen som ligger till grund för en arbetsuppgift på so-lektionen dagen efter, därför är det mycket viktigt att man kommer ihåg att ta med den tillbaka till skolan. Vill man gardera sig så skriv den i mobilen/datorn och maila mig eller så fota den och ta med i mobilen eller maila mig bilden. Uppgiften kommer både på mail och i pappersform. 

Nu har vi arbetat klart med ämnet historia och går in på ett till avsnitt inom geografin som handlar om fältstudier. Det kommer inte att bli något prov utan man är delaktig på lektionerna där vi kommer att göra lite undersökningarna som vi redovisar, analyserar och drar slutsatser av.  


På kalendariet har det stått ev Järvzoo men den resan blir inte av, i dagsläget har vi prioriterat annat. Friluftslivdagen är flyttad till 3/6.  


Men Fångarna på fortet-dagen är kvar den 29/5 och vi har inte fått in en enda som vill komma till skolan och hjälpa till lite. Vi skulle behöva hjälp mellan 8.00-11.00. Vill du eller vet du någon annan så hör av dig. 

Trevlig helg!  

 

Vecka 20 (13 maj-17maj) 

Måndag Matts på utbildning. 

Tisdag 

Onsdag Idrott ute med ombyte och duschgrejer 

Torsdag Slöjd mellan 8.25-13.25. Matteprov för åk 4 på kapitel 6,7 och 8. Vill man kan man ta hem och räkna på repetitionssidorna. Sista plugg efter plugget för den här terminen. 

Fredag Ej idrott, svenska i stället 

 

Vecka 20 (13 maj-17maj) 

Måndag PRAO 

Tisdag Lämna in prao-uppgift  

Onsdag Idrott ute med ombyte och duschgrejer 

Torsdag 

Fredag Idrott ute med ombyte och duschgrejer 

 


 

 

 

 

Veckobrev v. 18 (29/4-3/5) och 19 ( 6-10/5) 

Påsk! Och en dryg veckas ledighet i vårvärmen ser vi nog alla framemot nu! 

Efter påsklovet förlänger vi ledigheten ytterligare då eleverna kommit med önskan om att få ledigt som kompensation för de sena kvällarna i samband med Vi i femman i Gävle. Ledigt blir det då måndag och tisdag v. 18, den 29-30/4. Onsdagen den veckan är det första maj. 4:orna har fått en berättarläxa som innebär att de har en person, en plats och ett problem som de ska berätta om muntligt efter lovet. 

Fredag 3/5 har vi cykeldag på skolan. Då får de som vill ta med cykel och hjälm och cykla på rasterna. Den dagen har vi även cykelorientering på idrotten för de som har cykel med sig. Om man inte tar med cykel får man orientera till fots. 

Onsdag 8/5 är det prov i historia på stormaktstiden. 

Vecka 19 är det orientering på idrotten, då behöver barnen bra skor att springa i skogen med och det kan vara bra att ha långärmad tröja och långbyxa, så man inte river sig på sly/kvistar. 

 

V. 18 29-4-3/5 

Mån: Ledigt 

Tis: ledigt  

Ons 1:a maj 

Tors: Plugg efter plugget 

Fre: cykeldag, och cykelorientering på idrotten 

 

v. 19 6-10/5 

Mån:  

Tis: Therese på kurs. Ta med arbetsböckerna till historian så ska vi göra det sista. 

Ons: Prov på stormaktstiden, idrott orientering INNE, plugg efter plugget 

Tors: 

Fre: Idrott – orientering UTE, engelska glosor Veckobrev vecka 15-16 (8 april-18 april) 

so-lektionerna fortsätter vi med historia och arbetar nu med stormaktstiden. Alla har fått veta hur de ligger till efter första området och nu arbetar vi vidare mot samma kunskapskrav men med lite andra konkreta mål. En ändring är provdatumet som blir onsdag den 8/5. En planering skickas med. 

Just nu går det vattkoppor på skolan.  

Den 29/5 är det dags för den otroligt roliga dagen “Fångarna på fortet” och vi vill som vanligt ha lite hjälp mellan 8.00-11.30. Det är inte svårt och betungande, tror ni mig inte så hör med andra som varit här tidigare. Meddela mig om ni kan tänka er att komma hit. Sedan är ni vuxna välkomna att komma hit och vara med en vanlig skoldag också naturligtvis.  

På skärtorsdagen slutar alla elever kl. 12.00. Beställd buss kör 76:ans rutt hem den dagen. 

Vi är nu snart framme vid påsklovet och sedan står det inte på förrän det är sommarlov. Vi ska börja på lite med avslutningssånger för efter påsklovet är det bara 4 fredagar kvar. Avslutningen blir 10/6 kl.17.30.  

Efter sommarlovet väntar ett nytt läsår och det är redan dags att ansöka om skolskjuts. Detta måste göras varje år. 

 

Vecka 15 

Måndag Fritids stänger kl. 16.00 pga. Hela Huset 

Tisdag 

Onsdag Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer 

Plugg efter plugget 

Torsdag 

Fredag Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer 

Glosor i engelska 

Musikprov för 4:or 

  

Vecka 16 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Simning; badkläder, handduk och schampo. Glöm inte busskort för er som har. Eleverna hoppar av på vägen tillbaka till skolan. Ska de stanna i Bollnäs vill vi att ni meddelar oss detta i förväg.  

Torsdag Volleybollmatch mot personalen. De elever som ska spela ska ha ombyte med sig. Alla elever slutar kl. 12.00 

Fredag PÅSKLOV 

  

Vecka 17 

PÅSKLOV 

  

Vecka 18 

Måndag Kompledigt 

Tisdag Kompledigt 

Onsdag 1 maj LOVDAG 

 

 


 


Veckobrev v. 13-14 (25/3 - 5/4)

Hej i solen!

Plugg efter plugget hade premiär i onsdags. Ingen stannade. Vi provar igen på torsdagar både v. 13 och v. 14, kl. 14.30-15.30.

I NO har vi precis avslutat ett arbetsområde om ljus och kommer resten av terminen att jobba med luft och vatten.

Onsdag 27/4 är det prov i historia om Gustav Vasa.

Tisdag 2/4 har vi en gemensam förmiddag hela skolan kring vårt fokusmål ”Med flera ord”. Då kommer barnen att vara indelade i olika åldersintegrerade grupper och göra olika aktiviteter för att lära sig/befästa fler ord.

Vi vill tipsa om en bra sida på nätet www.webapp.liber.se där kan man komma åt läromedel i både no och so och träna begrepp och se förklarande filmer. I no jobbar vi med böckerna boken om fysik och kemi och boken om biologi. I so heter böckerna upptäck religion, upptäck geografi osv.

Idrott inne är det som gäller både v. 13 och 14. Det är många som inte haft med/glömt ombyteskläder eller duschgrejor de senaste idrottslektionerna och vi vill påminna om att det är viktigt att man betyder om till gympakläder, dels för att idrottskläder är gjorda att röra sig i och dels för vikten av god hygien. Det finns kläder och handduk att låna men Therese vill helst slippa tvätta en maskin lånekläder i veckan. Om det beror på något annat än att man glömt kläder så vore vi tacksamma om vi får reda på det så kan vi prata om det utifrån det.

V. 13 25-29/3

Mån:

Tis:

Ons: Idrott inne, prov gustav Vasa

Tors: plugg efter plugget 14.25-15.30

Fre: Idrott inne, engelska glosor

 

v. 14 1-5/4

Mån:

Tis: Med flera ord

Ons: idrott inne

Tors: plugg efter plugget 14.25-15.30

Fre: Ingen idrott, engelska glosor

 
Veckobrev vecka 11 och 12 (11 mars-22 mars)

Då var vi framme vi sportlovet och våren verkar vara på ingång. Det känns som om många barn har ställt in sig på lov för orken börjar ta slut. Vi avslutar med ett författarbesök av Malin Wennerhult, som tipsar om vad man ska tänka på när man skriver berättelser, och en film som belöning för alla mil vi tillsammans samlade ihop genom att åka längdskidor eller promenera.

Eleverna har önskat att vi ska ha plugg efter plugget igen så fr o m v.11 får alla som vill stanna en extra timme och ta bussen hem 15.35. Då finns det minst en lärare på plats för att hjälpa till.

Vi vill påminna och ber er snälla att gå in och svara på skolinspektionens enkät. Hittills har bara 49% svarat och vi måste ha minst 65% för att få statistik från skolinspektionen. Kom ihåg att ni måste svara för varje barn, så har du tre barn på skolan måste du göra den tre gånger. 

Eftersom det blev några sena kvällar i och med Vi i femman så får eleverna kompensationsledigt den 29 och 30 april så det blir ett lååångt påsklov. Behöver ni omsorg dessa dagar så finns personal och elever i F-3 på plats och fritids är öppet som vanligt på em. Hör av er i så fall. Eftersom 5:orna har gjort mer tid så kommer 4:orna att få en lite hemuppgift i form av en berättarläxa. Mer info kommer.

 

Vecka 11 (11/3-15/3)

Måndag

Tisdag

Onsdag Idrott och hälsa inne med ombyte och duschgrejer

Torsdag Ma-prov för 5:or

Fredag Idrott och hälsa; tjej- och killsnack med elevhälsan

Eng-glosor

 

Vecka 12 (18/3-22/3)

Måndag

Tisdag

Onsdag Idrott och hälsa inne med ombyte och duschgrejer

Torsdag No-prov om ljus

Fredag Idrott och hälsa inne med ombyte och duschgrejer

Eng-glosor

Ha en skönt lov!

 

 

 


 


Veckobrev v. 8-9 18/2 - 1/3

Nu är vi framme vid sportlovet snart!

Vi har haft en härlig längdskidsförmiddag i fint väder och barnen kämpade hårt i spåret.

I NO har vi precis avslutat ett område om ljud och ska de kommande veckorna arbeta med ljus. I SO ska vi i historia påbörja ett område kring Gustav Vasa.

På torsdag den 21/2 stänger fritids kl. 16.00 pga, Hela Huset möte för all personal. Hör av er till Anki om ni är i behov av omsorg efter den tiden.

Tisdag 26/2 åker vi till Edsbyn för en skiddag. Man får välja mellan att åka slalom, längd eller pulka/madrass.  Se utsickad info.

Torsdag 28/2 är vi inbjudan att se estetettornas föreställning Guds lille narr. Vi åker chartrad buss till kulturhuset 11.35 och är tillbaka på skolan strax efter kl.13.00

Tre nya provdatum att komma ihåg är 21/3 ljusprov, 27/3 då det är prov på Vasatiden och 7/5 är det prov på Stormaktstiden.

 

Vecka 8 18-22/2

Mån:

Tis:

Ons: idrott inne

Tors:

Fre: Engelska glosor, ingen idrott

 

Vecka 9 25/2-1/3

Mån:

Tis: Skiddag i Edsbyn. Alla slutar 13.25 se tidigare utskick

Ons: Ingen idrott

Tors: Estetettornas Guds lille narr.

Fre: Engelska glosor, ingen idrott

 


 


Veckobrev v. 6-7 4-15/2  


Hej! 

Vilka duktiga elever vi har! Irma och Axel är i lokalfinal i Vi i femman! Kul! Vi gör en ny resa och hejar fram dem i finalen tisdag den 5/2.  

Fyrorna var på Bolleberget på Alla på snö och de ska ha en stor eloge för hur fantastiskt bra de uppförde sig, kul! 

Vi är väldigt tacksamma för de föräldrar som fixar isen, stort tack! Det är full aktivitet på raster och fritids. Kul! 

På idrotten de kommande fredagarna kommer vi att åka skridskor. Om man inte har tillgång till några skridskor kan man låna på fritidsbanken, www.fritidsbanken.se. Annars får man ta en promenad dessa idrottslektioner. 


Onsdag den 6/2 åker alla längdskidor vid byagården i Söräng.  Vi blir bjudna på blåbärssoppa efter skidspåret!! 

Längdskidor, stavar och pjäxor är vad som behövs för den dagen. Prova gärna att bindningar och pjäxor funkar, inte roligt för eleverna när det bara lossnar/krånglar. 

Gärna en tunnare jacka att åka i för det blir så svettigt, med t.ex en tjock overall. 

Om ditt barn inte har utrustning så finns ”Fritidsbanken” i Bollnäs, www.fritidsbanken.se, där man kan låna utrustning GRATIS! De som inte har utrustning kommer att få göra en annan aktivitet utomhus. Så kläder efter väder! 


På torsdag den 7/2 har vi ett litet prov på ljud i fysik. Jag har berättat för eleverna att de som vill kan ta hem och träna på ett häfte om ljud och på de uppgifter i arbetsboken i fysik som vi gjort i skolan. Det är inte meningen att barnen ska plugga hemma till detta utan min målsättning är att de ska lära sig det som krävs i skolan, men jag vet också att några vill läsa extra hemma. 


Tisdagen 12/2 åker vi till simhallen på eftermiddagen och simmar. Vi åker 76:an hem vid 14.00 och eleverna får kliva av på vägen till Söräng om det är ok för er! 

Onsdag den 13/2 är det prov på norden i SO. Samma sak här, det är inte meningen att barnen ska plugga hemma till detta utan min målsättning är att de ska lära sig det som krävs i skolan, men jag vet också att några vill läsa extra hemma. 

 

Vi ber er föräldrar som hämtar och lämnar era barn med bil att inte parkera framför stora grinden ovanför fotbollsplanen. Det är viktigt att lämna plats så att utryckningsfordon kan komma fram. Även om man tycker att det är en kort stund så ber vi er att parkera efter vägen. Tack! 

Vi bifogar också protokollet från senaste samrådet. 

 

Vecka 6 4-8/2 

Mån: 

Tis: Vi i femman 

Ons: Längdskidor på förmiddagen 

Tors: Ljudprov fysik 

Fre: Skridskor på idrotten, Engelska glosor 

 

Vecka 7 11-15/2  

Mån:  

Tis: simning, ta med badkläder, tvål och schampoo och de som har tar med busskort 

Ons: Prov på Norden, ingen idrott 

Tors: 

Fre: Skridskor på idrotten, engelska glosor 

 

Veckobrev vecka 4 och 5 (21 januari-1 februari)

Vilka elever vi har och vilken fantastisk prestation av Irma och Axel som tog hem kvartsfinalen med otroliga 31 poäng. Det betyder att vi får åka till Gävle en gång till den 29/1. Förhoppningsvis kan vi åka hela klassen då. Återkommer!

Vi har tillsammans tittat på terminsöversikten och den kan se lång ut men när vi pratar om tex hur många lektioner vi har i so och hur många dagar som är lov så blir det helt plötsligt väldigt kort. Det är mycket som ska göras på kort tid. Vi har ”bara” 6 veckor till arbetet med geografin sedan 9 veckor till historia för att sedan avsluta med 4 veckor geografi och då går det bort lite dagar mot slutet. I stora drag arbetar vi just nu med Nordens länder därefter vasatiden och stormaktstiden för att sedan avsluta med fältstudier. Eleverna har varit del i planeringen men samtidigt insåg vi att det inte finns så mycket tid som man kanske vill. Några ville ha fem olika prov i arbetet om Norden och eftersom vi har den tid vi har så skulle vi inte hinna arbeta klart innan proven. Resultatet blev att de som vill kan dela upp provet och göra namngeografin onsdag vecka 5 och sedan övriga mål på onsdag v. 7 eller allt onsdag v.7. Papper är hemskickat men man kan även träna delar på sterrra.se, om man vill kan man anpassa övningen.

Under vårterminen fortsätter vi med att läsa minst 2 skönlitterära böcker men den här terminen ska helst en bok vara en ljudbok. Har man inte storytel, nextory eller liknande så kan man låna på biblioteket. Då behövs lånekortet eller personnummer tillsammans med en PIN-kod. Kan ni hjälpa mig med det så era barn kan logga in vore det bra annars kontaktar jag biblioteket om de kan hjälpa oss. Ni behöver alltså berätta PIN-koden för ert barn om ni har valt en egen. Man kan aldrig bli ersättningsskyldig för ljudböckerna utan man bara lyssnar direkt i datorn eller mobilen.

Tisdag den 22 åker jag, Sofia och alla 4:or till Bolleberget för att åka skidor. Bussen avgår 8.25 från skolan och åter från Bolle 13.30. Skoldagen slutar då om man vill hämta sitt barn annars åker bussen tillbaka till skolan och sedan kan man åka 76:an hem som vanligt 14.35. Det är inte vi som arrangerar så vi kan inte styra över bussarna. Skolan serverar hamburgare med bröd samt dryck, ta med egen mugg. Man får även ta med sig egen matsäck om man vill men inget från godishyllan. Serveringen är stängd så ni vet. Alla som deltar kommer att få en broschyr och på baksidan finns en inbjudan från Bollnäs Alpina Klubb att komma till Bolleberget under vecka 10 och åka utför- gratis liftkort och utrustning i mån av tillgång.

Nu finns det is på skolan om man vill åka skridskor på rasten, hjälm obligatoriskt så klart. Man måste även ha hjälm om man ska åka madrass. Har ni skidor, skridskor eller hjälmar som ni inte använder så tar vi gärna emot dem. Jag är även intresserad av lånekläder till idrotten så har ni urväxta idrottskläder eller skor så tar jag tacksamt emot det. Det är så bra att kunna låna så alla kan vara med utifrån samma förutsättningar trots att man har glömt.

Vecka 4 (21-25 januari) Utvecklingssamtalsvecka

Måndag

Tisdag ”Alla på snö” på Bolleberget för 4:orna.

Onsdag Idrott inne för 5:orna men inte för 4:orna som har åkt skidor hela tisdagen.

Torsdag

Fredag Idrott för alla 4-5:or inne. Eng-glosor

 

Vecka 5

Måndag

Tisdag Vi i femman

Onsdag Idrott inne, Prov på namngeografin Norden

Torsdag

Fredag Idrott inne. Eng-glosor.

 

 


 


Veckobrev vecka 2 och 3 (9/1-18/1) 

Välkomna tillbaka till en ny spännande och lärorik termin. Matts är ledig vecka 2 och 3 och Mija Bergstedt vikarierar. Veronica är fortsatt sjukskriven och Sofia fortsätter att arbeta måndag, tisdag och onsdag som hon gjorde innan jullovet. 

 

Vi har gjort en schemaändring och provar att flytta idrotten till onsdagar. Dels för att använda våra resurser på bästa sätt och dels för att det har varit långt med så mycket svenska under en och samma dag.

  

Ni får ett kalendarium för vårterminen som vi uppdaterar när Matts är tillbaka. Den ligger alltid överst på hemsidan med veckobrevet. Där skriver vi datum då vi har uppdaterat den. Ha gärna en genväg dit om ni vill snabbt vill komma åt viktiga datum. För att barnen själva ska få en överblick, lära sig att ta ansvar och planera så har vi en terminsplanering i klassrummet med information om prov, aktivitetsdagar, födelsedagar, idrotten m m. Vi försöker ge barnen eget ansvar för några saker men det allra allra mesta får ni föräldrar reda på, sedan är det er tur att ge ert barn olika ansvar. Alla är vi olika men träna på det behöver alla. Fler och fler elever vill ha veckobrevet direkt i sin mobil för att själva ha koll. Hur man sedan gör för att komma ihåg olika saker är individuellt. Lägger det på minnet, skriver lappar, lägger in det i telefon, gör en påminnelse i telefon, skriver in det i en almanacka, fotar, veckokalender på sitt rum...Hur gör du som förälder? Ett bra tips vad det gäller idrottskläder eller något man ska packa med sig är att varje kväll checka av morgondagen och packa väskan på kvällen.  


Vecka 2 (9/1-11/1) 

Onsdag Skolstart 8.25. Vanlig skoldag 

Torsdag  

Fredag Idrott inne med ombyte och duschgejor 

 

Vecka 3 (14/1-18/1) 

Måndag  

Tisdag Vi i femman 

Onsdag Idrott inne med ombyte och duschgejor 

Torsdag 

Fredag Idrott inne med ombyte och duschgejor 

Eng-glosor


 


 


Veckobrev vecka 50 och 51 10/12-20/12 

Nu lackas det mot jul så det här blir sista veckobrevet för i år. Vi har fått varit med om ett fantastiskt bra adventsfirande i kyrkan och nu väntar vi på att få se 2-3:ornas luciatåg. Sedan avslutar vi med en gemensam julfest för alla elever innan det är dags att gå på jullov.   

4orna behöver träna multiplikationstabellerna. Vi kör läxa med några tabeller i veckan. Börjar med tabellerna 2,3 och 4 till tisdag v. 50. Vi skickar hem stenciler man kan träna på, sedan finns det många sidor/appar på nätet som man kan träna om man hellre vill det. T.ex. www.muliplicera.se; www.multiplikationstabellen.se  www.kunskapssidan.se/multiplikationstabellen  

 

Vecka 50 10/12-14/12 

Måndag PRAO 

Tisdag 4:orna läxa på tabellerna 2,3 och 4. 

Onsdag Teater om världsreligionerna 

Torsdag Julpyssel 

Fredag Idrott inne (innebandy) med ombyte och duschgrejor  

 

Vecka 51 17/12-21/12 

Måndag Idrott inne (innebandy) med ombyte och duschgrejor  

Tisdag Religionsprov 

Onsdag  

Torsdag Vanlig skoldag sedan julfest kl.18.00-20.00. Skolan bjuder på korv med bröd och 5:orna säljer godis, chips och dricka. Ta med småpengar. 

Fredag Kompensationsledigt för julfesten så då är det JULLLOV! 

 

God Jul och Gott Nytt År 


 

 

Veckobrev v. 48-49 26/11 - 7/12

Hej,

Nu är eleverna mer på hugget igen efter en lite trögare start efter höstlovet.

Måndag den 26/11 är det prov på kroppen i biologi. Det har varit ett stort arbetsområde och kanske borde jag ha delat upp det i flera mindre bitar.

Måndagen 3/12 är det traditionsenligt adventsfirande i Bollnäs Kyrka. En separat inbjudan och mer information kommer.

Fredagen den 7 december ska vi fira Nobeldagen så då får alla gärna klä sig i lite fina kläder. Vad sägs om långklänning, kavaj eller slips när vi ska avsluta dagen med att dansa vals hela skolan i gymnastiksalen?? Vi kommer även att träna extra på bordsskicket eftersom Anna dukar upp en nobelmiddag i Blå restaurangen. Så det blir läxa att tänka och träna på att äta med kniv och gaffel samt andra vett och etikettregler.

Måste också påminna om att det är PRAO, måndagen 10/12, eleverna får själva skaffa en arbetsplats att vara på.

 

Vecka 48 26/11 - 30/12

Mån: Idrott, ta med ombyte och duschgrejor. Prov i biologi

Tis:

Ons:

Tors:

Fre: Idrott, ta med ombyte och duschgrejor.

 

Vecka 49 3-7/12

Mån: Adventsfirande i kyrkan, mer info kommer. Idrott, ta med ombyte och duschgrejor.

Tis:

Ons:

Tors:

Fre: Idrott, ta med ombyte och duschgrejor. Nobeldagsfirande, gärna lite uppklätt!

 
Veckobrev för vecka 46 och 47 (12/11-23/11)
Hej! Då har vi kört igång andra halvan av höstterminen och nu går det fort mot jul. Vi bestämde på klassrådet att de som vill ska få ha en innerast i veckan, det blev på fredagar, och när vi räknade fredagarna så insåg vi att det är inte många kvar innan jul.

De tog även upp att de ville fortsätta med arbetsmoralen. Vi bestämde att vi skulle fortsätta men vi höjde ribban lite och nu behövs det lite skärpning. Det har varit pratigt och det har blivit lite för lite arbete utfört den här veckan. Vi hoppas på att det är sviter av lovet. Matts och jag sa att vi inte ska ha något höstlov för man kommer bara ur gängorna så nu skruvar vi in oss rätt igen.

Kanske är vi redan tillbaka för igår kom vi äntligen iväg till Aquarena och alla elever skötte sig exemplariskt. De ska ha mycket beröm. Eftersom vi inte har möjlighet att åka och simma så ofta så vore vi tacksamma om ni påminde era barn om att simma när ni är i väg och badar så att det inte bara blir lek. Jag såg många som badade och lekte som fiskar i vattnet men det är jobbigt att simma 200m även om man vilar. För att få betyg i ämnet Idrott och hälsa i åk 6 måste man kunna simma 200 m, varav minst 50 m på rygg, utan att vila. Kan man inte det blir det betyget F.

På SO-lektionerna kommer vi nu att gå vidare med ett arbete om världsreligionerna och det håller på ända fram till jullovet. Här har eleverna fått välja lite olika sätt att arbeta på för att lära sig på bästa sätt. Det kan vara så att man efter detta område upptäckte att det här inte var ett bra sätt för mig men då har man lärt sig det. Det är ett viktigt steg för att få insikt i sin inlärning. Fråga gärna vad ditt barn har valt och varför.

På biologin fortsätter arbetet om kroppen och det blir ett prov på detta måndag den 26/11. Mer information kommer.

Trevlig helg!


Vecka 46
Ta med ett par extra strumpor för vi kommer att ha en brandövning någon gång under vecka 46.

Måndag Inga idrottskläder vi har isvett sedan IUP som vi missar på fredag.

Tisdag Religionsprov samisk och fornskandinavisk religion


Onsdag Fritids stänger 16.00 hör av er om det blir problem med omsorg.

Torsdag

Fredag Skridskodag på Sävstaås, se ett separat mail. OBS! Bussen går 8.20 så var på plats senast 8.15.
Engelska glosor

Vecka 47
Måndag Idrott inne

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag Ingen idrott, dags för svenska.
Engelska glosor

 


 


Veckobrev v. 43-45 22/10-9/11 


Hej, nu är vi snart framme vid höstlovet. Era barn arbetar flitigt i skolan och klimatet i gruppen är positivt och bra! Vi har efter elevernas önskemål, jobbat med att vi tillsammans “betygsätter” arbetsmoralen på varje lektion. Det har resulterat i en belöning för eleverna fredagen den 26/10, då de får välja på att vara i gympen eller se en film på första lektionen. Den dagen får de som vill vara utklädda och vi kommer även att ha ett halloweenfirande tillsammans hela skolan efter lunch. 

Dagen innan, torsdagen 25/10 åker hela skolan och badar. Vi har brukat åka till Arbrå men nu renoveras simhallen där så i år åker vi till Aquarena i Söderhamn. Beställd buss går kl. 9 från skolan. Kom ihåg att ta med tallrik, bestick och mugg för skolan serverar pastasallad och dryck. Kom även ihåg tvål och schampoo då det är viktigt att duscha och bli ren före och efter badet.  Vill man får man ta med sig lite egen matsäck t ex frukt eller fika. (EJ GODIS). Vill man låsa in sina tillhörigheter behöver man ta med sig ett eget lås! Bussen går från Söderhamn 13.30 så vi hinner hem till 14.35- bussen som går från skolan.  

Eftersom vi är och simmar hela torsdagen, som en del i idrottsundervisningen, är det ingen idrott på måndagen den 22/10 eller fredag den 26/10. 


V. 43 22-26/10 

Mån: Ingen idrott, Vera jobbar istället för Therese 

Tis: Läxförhör på nationella minoriteter och deras språk 

Ons: 

Tors :Baddag i Söderhamn, se info ovan. Therese jobbar istället för Vera 

Fre: Ingen idrott. Halloweenfirande och frivillig utklädnad. Belöningsdag med film eller aktiviteter i gympasalen. Läxa engelska glosor          

 

v. 44 Höstlov 

 

V. 45 5-9/11 

Mån: Idrott inne, ta med duschgrejor och ombyte 

Tis: 

Ons: 

Tors: 

Fre: Idrott inne, ta med duschgrejor och ombyte, läxa engelska glosor


 

 


Veckobrev v 37-38 (10/9-21/9)

 

 

Tack för att så många tog sig tid för att komma på föräldramötet. Vi informerade bl a om att vi helst ser att ni sjukanmäler på mail till både Matts och Therese eftersom vi arbeta 80% i klassen båda två. Vi fick två samrådsrepresentanter från 5:an Christer och Örjan samt Johanna från 4:an så vi ser gärna att någon mer från 4:an kan ta sig an detta.

Tisdag SO-läxa Valplanscher/skyltar. Uppmärksamma olika valplanscher/skyltar. Var sitter de? Kan du se vilket parti det är? Är det någon skillnad mellan olika partier? Vi kommer sedan att diskutera vilka skyltar de sett, var de sitter, ev texter, bilder, skillnader, likheter osv. Om ni vill kan ni resonera med era barn inför tisdagen med att dra slutsatser t ex att många skyltar sitter längs vägen, fortsätt med: för att… eller vid affärer för att…..

Vecka 37 är en hälsovecka och vi kommer att inleda varje morgon med en promenad. Vi kommer även att prata lite extra om sömn, motion, kost, hygien och relationer.

Fritids hälsar att barnen behöver gummistövlar, regnkläder och extrakläder. De är ute varje dag med extra länge på torsdagar. Alla är även ute varje rast under skoldagen.

 

V 37 10 sep-14 sep HÄLSOVECKA

Måndag Idrott i skogen med ombyte, bra skor och duschgrejer.

Tisdag SO-läxa Valplanscher/skyltar.

Onsdag Skoljoggen. Information har gått ut tidigare. Alla går eller springer en runda. 4-5:or byter om och duschar efteråt. Vi kommer inte att ha någon idrott på fredagen. Sedan har vi lottdragning på priser. Vi vill tacka alla som skänkt saker!

Torsdag

Fredag Ingen idrott! Engelska glosor.

 

Vecka 38 17 sep-21 sep Utvecklingssamtalsvecka

Måndag Idrott på Sävstaås. Vi tränar friidrott och åker buss 76 hem vid 14-tiden. Om det är okej så får eleverna hoppa av på vägen hem. OBS!!! Viktigt att ni meddelar oss så det slipper bli massa frågetecken. I tisdags var det många bud. Vi kommer inte att låta någon gå direkt hem eller hoppa av efter vägen om vi inte fått meddelande om det. Gärna på mail.

Tisdag Friidrottstävlingar på Höghammarhallen. Se ett separat mail om detta. Samling 8.45, tävlingarna startar kl.9.00 och slutar ca 14.00. Hör av er om ni behöver skjuts senast tisdag 11/9.

Onsdag

Torsdag

Fredag Ingen idrott! Engelska glosor.

 

Trevlig helg!

 

 

 


 

 

 

Sista veckobrevet v. 23 och 24 (4 juni-12 juni)

Ja, då var det dags för det sista veckobrevet för det här läsåret. Vädret har talat om för oss att det är sommar för länge sedan men nu är det dags att få lov och förhoppningsvis samma härliga sommarväder. Vi vill tacka för det här läsåret och önska 6:orna lycka till på de nya skolorna och 4:orna välkomna tillbaka till hösten närmare bestämt den 20 augusti.

Men först har vi några dagar kvar även om ingen är sig lik.

Vi har ju arbetat med miljö och hållbar utveckling och då var det några frivilliga som arbetade ihop en power point som vi skickade in till en tävling. Juryn gillade den och vi vann 2 500kr till klassen. Bra jobbat!!!! På klassrådet pratade och röstade vi om vad vi skulle göra för pengarna. Beslutet blev att vi skulle göra av med pengarna tillsammans i klassen innan vi går på sommarlov. Ev blir det någon utflykt, önskemål om fängelsemuseet i Gävle, men det är svårt att hitta tiden så vi får se vad det blir.

OBS! I morgon fredag har vi idrott, löpning i skogen, så ta med ombyte och bra skor att röra sig i. Detta för att alla ska få så bra förutsättningar som möjligt samt för att minimera skaderisken. Som ni vet så är det väldigt varmt så vattenflaska behövs.

Vecka 23

Måndag Städning av bänkarna. Ta med väska eller påse till att ta hem saker.

Avslutningsmiddag för 6:orna kl.16.30 i restaurangen. Barnen har fått en egen inbjudan på sin mail.

Tisdag PRAO Många har fortfarande inte meddelat PRAO-plats. Det finns säkert möjlighet att vara på området om man vill.

Onsdag LOVDAG Nationaldagen

Torsdag Slöjd i Västansjö år 6

Fredag Flottarleden (mer info kommer i ett eget mail)

 

Vecka 24

Måndag Genrep 8.30

Ev åker vi på någon resa för vinstpengarna. Mer info kommer i så fall.

Tisdag Brännbollsmatch 6:orna mot personalen. Vid fint väder så går vi till Sörängsbadet och badar. OBS! Alla slutar 13.25.

17.30 Skolavslutning (eleverna samlas 17.15 vid bussgrinden) En inbjudan kommer på eget mail.

Onsdag SOMMARLOV!

 

Ha ett skönt sommarlov!

 

Veckobrev v. 21-22 21/5-1/6

 

 

Vilket väder vi har! Sommartemperaturer och strålande sol, härligt! Idag var det ny succé med fångarna på fortet! 

Det är inte så många dagar kvar nu och det är mycket schemabrytande aktiviteter. 

 

 

På måndag 21/5 åker vi till S:t Lars Kapell på studiebesök, det är bra att de som har busskort tar med dessa den dagen. Vi åker 76:an tillbaka till skolan och eleverna får kliva av på vägen hem. 

Tisdag 22/5 är de elever i år 6 som ska börja på Alirskolan till hösten inbjudna på besök dit. Det börjar kl. 9.00 och eleverna får ta sig dit själva. När det är slut åker de tillbaka till Söräng och äter lunch och fortsätter skoldagen.  

Tisdag 29/5 ska vi tillsammans med år 3 åka buss till Looses träteater för en slöjd/hantverksdag tillsammans med Västansjö och Växsjö byskolor. Mer info får ni i ett separat mail. 

Fredag 25/5 har vi en cykeldag på skolan. Eleverna behöver cykel och hjälm med till skolan då vi i 4-6an har cykelorientering för de som vill på idrotten den dagen. 

Vi påminner om ansökan om skolskjuts för läsåret 18/19. Den ska vara inskickad till Bollnäs kommun senast 31/5. 

Påminner även om PRAO som är den 5/6.  

Vi kommer på måndag 21/5 att skicka hem en sammanställning över resultaten på de nationella proven för 6orna. Med sammanställningen kommer en inbjudan till öppet hus där de föräldrar/barn som undrar något eller vill veta mer om provresultaten är välkomna att göra det. Öppet hus är 29/5 kl. 14.30-16.30 och vi vill veta senast fredag 25/5 vilka som kommer den dagen. 

22/5-25/5 är Matts ledig och Jens Olsson vikarierar. 

 

Vecka 21 22-25/5

 

Mån: studiebesök S:t Lars Kapell, ta med busskort 

Tis: Idrott, orientering, ta med ombyte + dusch 

Ons:  

Tors: 

Fre: Cykeldag och cykelorientering. Kom ihåg hjälm! 

 

Vecka 22 28/5 - 1/6

 

Mån:  

Tis: Slöjddag på Looses. Öppet hus för 6ornas föräldrar 

Ons: 

Tors: 

Fre: Idrott ute, ta med ombyte och duschgrejer 

 

Veckobrev för vecka 19 och 20

Idag har vi börjat räkna ner på vår almanacka på väggen, det är 23 skoldagar kvar. Inte långt till sommarlovet alltså. Men så här på slutet så blir det en hel del som ska hinnas med och dagarna kan se annorlunda ut än det vanliga schemat. Så ha lite extra koll.

 

 

Vecka 19 (7 maj-11maj)

Måndag Re-prov om kristendomen

Tisdag Idrott ute ombyte och dusch som vanligt

Onsdag Fixardag, ni har fått ett eget mail med info om detta.

Torsdag LOV

Fredag LOV                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Vecka 20 (14 maj-18 maj)

Måndag

Tisdag Slöjddag för 6:orna och 4:orna har torsdagsschema alltså ingen idrott. (Vera arbetar och Therese ledig dag)

Onsdag

Torsdag Kulturskolan kommer hit och har Rock- och pophistoria.(Therese arbetar)

Fredag Fångarna på fortet. Ha oömma kläder som är smidiga att röra sig i. Vi har fått några som kan hjälpa till och det är vi väldigt tacksamma för men vi skulle behöva några till.

Viktiga datum

21/5 Studiebesök på St Lars

22/5 Ev ska 6:orna som ska gå på Alirskolan åka dit och hälsa på.

25/5 Cykelorientering för den som vill.

29/5 Hantverksdag på Loses

4/6 Avslutningsmiddag för 6:orna

5/6 PRAO

8/6 Flottarleden

Sista veckan kan de även hända att vi hittar på något annat.

12/6 Skolavslutning 

Ha en trevlig helg!

 

Veckobrev v. 17-18 23/4-4/5

Våren är här! Tiden rusar på och vi jobbar hårt för att hinna med det som är tänkt att hinnas med detta läsår.

Skolinspektionen var här i tisdags och intervjuade några av våra elever och oss personal. Det gick bra!

6orna har skrivit nationellt prov i matte och nu är det bara engelskan kvar. De proven är 2/5 och 4/5.

Nu på tisdag 24/5 är det bad på idrotten.

År 4 har matteprov på kap. 6,7 och 8 torsdagen den 26/4. Om man vill/behöver kan man hemma räkna repetitionerna till dessa kapitel som finns längst bak i matteboken.

Fredag 27/4 kommer skolsköterskan Anneli och psykologen Cattis och har tjej och killsnack i klassen.

Onsdag 2/5 åker vi på studiebesök till kyrkan kl. 13.00 som en del i religionsundervisningen. Då är det viktigt att alla som har busskort tar med det och barnen får hoppa av på vägen hem den dagen. 7 maj är det prov i religion, och barnen kan ta hem sina papper den 25/4 och läsa på om de vill.

Sexorna har läxa i slöjd till torsdag 3/5 att titta på filmen på den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=s-WQuZZZ-vI

Fyrorna har läxa att ta med en burk med lock som trycks på t.ex en gammal filmburk, c-vitaminrör eller liknande till torsdagen 3/5.

 

Vecka 17 23-27/4

Mån:

Tis: Bad, ta med badkläder och handdukar + busskort

Ons:

Tors: Ma prov år 4 kap, 6,7 och 8.

Fre: Idrott ute, ombyte behövs ej

 

Vecka 18 30/4 – 4/5

Mån: LOV

Tis: LOV

Ons: eng nat. Prov för år 6. Studiebesök i kyrkan, ta med busskort.

Tors: år 6 läxa att titta på filmen. 4orna ta med en burk med lock som man trycker på.

Fre: eng nat prov för år 6. Idrott ute, ta med ombyte och duschgrejor

 

Veckobrev för vecka 15 och 16 (9 april-20 april) 

Hej och hå nu går det undan. Veckobrevet börjar med april och slutar med 20 april det känns ju nästan som slutet av april. Vi tittade på vår terminsöversikt och såg att det är tre hela veckor två halva och tre hela sen är det i princip slut.  

Som det ser ut nu så har arbetsmoralen legat på en nivå som ger en övernattning som belöning och fortsätter det så blir det torsdag den 12 april. Mer info kommer om det blir aktuellt.  

Men det är mycket vi ska hinna innan dess. Vi ska ha nationellt prov i engelska och matematik för 6:orna, gå över till sista so-ämnet religion, sista no-ämnet kemi samt slöjd på torsdagar (4:orna först sedan 6:orna). Vi kommer även att ha en del aktivitetsdagar och en hantverksdag på Loses. Ni kan boka in fredag den 18 maj för då kommer det att bli Fångarna på fortet och vi vill hemskt gärna ha hjälp av vuxna mellan 8.00-12.00. Hör av er om ni kan ställa upp. Det är inget avancerat ni måste göra. 

Som ni har fått info om tidigare så är det så att det har varit inbrott igen. Den här gången fick de med sig nästan alla mina lånekläder som jag har till idrotten. De har varit jättebra att ha för det händer ganska ofta att någon glömmer och då kan alla få chansen att vara med på samma villkor. Därför ber jag er om ni har idrottskläder som ni inte använder, helst t-shirtar och shorts men även långärmade tröjor och långbyxor, så blir jag och barnen glada om vi kan få lite till skänks.  

 

Ha ett skönt påsklov! 

 

Vecka 15 (9-13 april) 

Måndag 

Tisdag Nationellt prov i matematik för 6:orna. Man får ta med sig något att äta om man vill t ex en frukt eller smörgås. 

Idrott inne med ombyte 

Onsdag 

Torsdag Slöjd för 4:orna i Västansjö, viktigt att vara i tid! 

Nationellt prov i matematik för 6:orna. Man får ta med sig något att äta om man vill t ex en frukt eller smörgås. 

Övernattning på skolan? 

Fredag Idrott inne med ombyte 

  

Vecka 16 (16-20 april) 

Måndag 

Tisdag Idrott inne med ombyte 

Skolinspektionen kommer på besök. 

Engelska glosor 

Onsdag 

Torsdag 

Fredag Idrott inne med ombyte 

 


 

 

Veckobrev v. 12-13 19-29/3

Måndag 26/3 åker vi på studiebesök till BORAB på förmiddagen. Då är det bra att de som har busskort tar med det till skolan. På eftermiddagen är det prov i geografi – hållbar utveckling, Pedagogisk planering på vad man ska kunna bifogas detta brev.

På förmiddagen tisdag 27/3 har vi påskpyssel, hela skolan tillsammans.

Personalen möter traditionsenligt ett elevlag i volleyboll på skärtorsdagen. Alla slutar sedan kl. 12.00, direkt efter maten. Beställd buss kör 76ans linje. Fritids är öppet som vanligt. Alla som vill får vara utklädda till påskkärringar denna dag.

Vi tycker om att eleverna läser och vi har sagt att det är ok att låna hem skönlitterära böcker som man läser i skolan om man vill läsa mer i dem hemma. Men, nu saknar vi några titlar och undrar om ni kan titta hemma om det är någon bok som tillhör skolan som ev. blivit kvar hemma.

Vi har hört att elever i 4-6an ägnat sig åt sk. svimningslekar på fritiden, filmat detta och sedan skickat filmen till andra elever i klassen, som i sin tur provat detta i skolan. Vi vet att detta är en trend just nu och att det förekommer på andra skolor i kommunen. Vi har pratat om detta i klassen och ber er att prata med era barn om att detta är väldigt farligt och inget man bör ägna sig åt!

 

v. 12 19-23/3

mån:

tis: idrott inne, ta med ombyte och duschgrejor. Förhör på engelska glosor.

Ons:

Tors:

Fre: idrott inne, ta med ombyte och duschgrejor

v. 13 26-29/3

Mån: Studiebesök på BORAB. Prov i geografi – hållbar utveckling

Tis: Påskpyssel på förmiddagen. idrott inne, ta med ombyte och duschgrejor. Förhör på engelska glosor.

Ons:

Tors: Volleybollmatch. Elever mot personal. Alla slutar 12.00, beställd buss kör hem eleverna. De som vill får gärna vara utklädda till påskkärringar.

Fre: Påsklov

 

 

Veckobrev v 9-11 26/2-16/3
Hej! Då var det dags för lov igen. Tiden rinner iväg. Nu har vi snart haft alla utvecklingssamtal och vi tackar för gott samarbete. Fr o m vecka 9 så kommer vi att ha IUP-tid på måndagar och fredagar så nu avslutar vi tekniken.

På måndag var det meningen att vi skulle ha ett prov om Europa men vi har inte hunnit klart så vi får se om vi måste skjuta upp det någon dag. Men vi gör provet med kartboken. Det var meningen att planeringen skulle ha varit med mailet om provet men det var den inte så den kommer nu i stället.

 Trevlig helg!

V.9
Måndag Europaprov kartan kartboken, 6:or redovisar författare
Tisdag Idrott inne dans ombyte som vanligt, 6:or redovisar författare
Onsdag Skiddag i Edsbyn(se tidigare utskick)
Torsdag
Fredag Belöningsdag med film (ingen idrott)

V10 sportlov

V.11
Måndag
Tisdag Idrott inne, Eng-glosor
Onsdag
Torsdag Fysikprov Rymden
Fredag Idrott inne

 

 

Veckobrev v.7-8 12-23/2

Hej,

Nu har vi vinter på riktigt! Mycket snö och kall temperatur. Om det är kallare än -15 är det ok att vara inne på rasten. Annars är det rast ute som gäller och då är det bra om barnen har kläder så man inte fryser.

Stort tack till de föräldrar som ställer upp och ser till att vi har en fin is att åka på, mycket uppskattat av oss på skolan!

Torsdag 15/2 är det dags att åka längdskidor och nu ser det ut som att vädret blir alldeles strålande! Vi åker mellan 9-11 och eleverna serveras blåbärssoppa. Kläder efter väder och längdskidsutrustning behövs denna dag.

Vecka 8 är det dags för utvecklingssamtal. Era barn har den senaste tiden jobbat med att förbereda samtalen i skolan. Välkomna!

Vecka 7 12-16/2

Mån:

Tis: idrott inne, ta med ombyte och duschgrejor. Engelskaglosor

Ons:

Tors: Längdskidor 9-11

Fre: Ingen idrott

 

v. 8 19-23/2

mån: Therese ledig

Tis: idrott inne, ta med ombyte och duschgrejor. Engelskaglosor

Ons:

Tors:

Fre: idrott inne, ta med ombyte och duschgrejor.

Vecka 5 29jan -2 feb 

Måndag Föräldramöte 17.30-18.30 om bedömning, omdömen och betyg i skolhuset. Välkomna! 

Tisdag Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer 

Eng-läxa 

Onsdag  

Torsdag På fm åker vi längdskidor se info i tidigare mail. 

Fredag Ingen idrott  

 

Vecka 6 5-9 feb 

Måndag Geografiprov på Europas namngeografi. Man behöver inte kunna skriva alla huvudstäder men para ihop dem med rätt land. 

Tisdag Nationella prov i sv för åk 6. Man får ta med sig något att äta om man vill (ej godis) Tänk på att det inte ska prassla.  

Eng-läxa  

Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer. 

Fritids stänger 16.00 p g a av möte. Hör av er om det blir problem att hämta innan. 

Onsdag  

Torsdag Nationella prov i sv för åk 6. Man får ta med sig något att äta om man vill (ej godis) Tänk på att det inte ska prassla. 

Fredag Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer. 


Veckobrev v. 3-4 15-26 januari 

Hej!, då var vi igång igen med en ny termin.  

Vi har fått is spolat på fotbollsplanen. Fantastiskt roligt tycker vi och barnen! Detta innebär att de som vill kan åka skridskor på lunchrasten och att vi åker skridskor på idrotten vecka 3 tisdag och fredag. Vill redan nu tacka de föräldrar som anmält att de kan hjälpa till med underhållet av isen! 

Vi bifogar ett kalendarium med viktiga datum för vårterminen. Detta kommer även att läggas ut på hemsidan.  

År 4 ska åka på ”Alla på snö” vid Bolleberget tisdagen den 23/1. Då går det en av Bollnäs kommun beställd buss från skolan 8.30 och tillbaka till skolan 13.40. Hamburgare serveras till lunch. Ni som valt att ta med egen utrustning måste komma ihåg att ta med denna. Om någon förälder tänker skjutsa sitt barn dit eller hem vill vi gärna veta det! 

Måndag 29/1 är ni välkomna på föräldramöte som kommer att behandla kunskapskraven i dagens skola, bedömning, omdömen och betyg. Mer info och en inbjudan kommer! Save the date! 

Informerar även om ett prov i geografi, Europas namngeografi, 5/2.  Detta kan man redan nu träna på seterra.se 

Vecka 3 15-19/1 

Mån: 

Tis: Skridskor på idrotten. Ta med skridskor och hjälm. 

Ons: 

Tors: 

Fre: Skridskor på idrotten. Ta med skridskor och hjälm. 

 

 

Vecka 4 22-26/1 

Mån: 

Tis: Alla på snö på Bolle för 4 orna, år 6 åker skridskor på idrotten. Ta med skridskor och hjälm. Engelska glosförhör år 6 

Ons: 

Tors: 

Fre: Idrott år 6 inne. Ingen idrott år 4 Veckobrev v. 50-51 (11dec-21 dec) 

Hej! Sista veckobrevet för den här terminen sen tar vi jullov. Tänk att en termin kan gå så fort. Lite snö har vi fått och som ni fick mail om tidigare så vill vi att barnen använder hjälm om de ska åka madrass.  

All information ni får i veckobrevet gäller alla elever i klassen om det inte står specifikt att det bara gäller 6:orna t ex. Det gäller även prov. Det finns kunskapskrav i åk 6 men det finns inga för 4:or och 5:or så under 4:an och 5:an arbetar man hela tiden mot 6:ans mål som man ska ha nått i slutet av årskurs 6. De ämnen vi inte har haft undervisning i under höstterminen kommer eleverna heller inte att få något betyg eller omdöme i nu till jul. Vid betygsättning använder man all tillgänglig information alltså även det man har visat i 4:an och 5:an. Titta gärna på filmen https://www.youtube.com/watch?v=bo5VCTyZ0NA  

Planeringen för medeltiden finns med som bilaga. Vill ni veta vad som står i läroplanen läser ni sidan 1 och 2 och vill ni bara veta vad som kommer att bedömas kollar ni på sida 3. Vi hade alla tillsammans en gemensam sammanfattning inför provet i går.  

Era barn (och vi vuxna) har höga krav på hur vi vill ha det i klassrummet. Det ska verkligen vara perfekt av allt för att arbetsmoralen ska ligga på 10, och vi har fått en hel del 10:or och 9:or. Varför nöja oss när vi vet att vi kan ligga så här högt! Som det ser ut nu så blir det en belöning sista skoldagen.  

Det är många som inte har ordnat praoplats så om man inte hittar något är det bara att komma till skolan och jobba på måndag.  Det finns även chans att vara på förskolan, kök, städ eller vaktmästeri om man frågar. Vi har skickat hem ett papper inför praon som ert barn ska ge till handledaren. 

Det är fler som har glömt idrottskläder nu på sista tiden. Jag har ganska mycket lånekläder men försök hitta ett system för att komma ihåg. Packa kvällen innan! Kom ihåg skor för att minska skaderisken. 

Tack för att vi har fått arbetat med era härliga barn och följt deras utveckling under den här terminen. Vi ser fram emot nästa som startar den 10 januari kl. 8.20.  

God Jul  

och  

Gott Nytt År 

 

Vecka 50 11-15 dec 

Måndag PRAO 

Tisdag Idrott innebandy. Ombyte och duschgrejer. Kom ihåg skor! 

Onsdag Prov i historia 

Torsdag 

Fredag Idrott innebandy. Ombyte och duschgrejer. Kom ihåg skor! 

 

 

Vecka 51 18-21 dec 

Måndag 

Tisdag Idrott med ombyte och duschgrejer. 

Onsdag Innebandymatch för 6:orna mot personalen kl.10.00 

Julfest för att elever på skolan kl.18.00-20.00. Vi serverar korv med bröd sedan har 6:orna godis- och drickaförsäljning. Tänk på att ta småpengar för växelns skull.  

Torsdag JULLOV Kompledig för julfesten 

Fredag 

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev v. 48-49 27/11-8/12 

Vi har löss på skolan så kolla håret på era barn och kamma om det behövs!therese 

Vi har jobbat med och pratat mycket om arbetsron och arbetsmoralen i klassrummet. Eleverna kom själva med idén om att betygsätta arbetsmoralen efter varje lektion på en skala 1-10. Detta har verkligen haft effekt och vi har sedan vi började landat med ett snitt på 8,8.  Härligt! 

På torsdagarna fram till jul har 4orna slöjd. 

Måndag 27/11 är det samhällskunskapsprov om barnkonventionen och FN.  

Måndag 4/12 kl. 9.00 är det traditionsenligt adventsfirande i Bollnäs Kyrka. Mer info kommer! 

Torsdag 7/12 har 6orna matteprov på kapitel 3 om Geometri och kap 4 om koordinatsystem och lägesmått. Repetitioner finns att träna på längst bak i matteboken. 

 

V. 48 27/11-1/12 

Mån: prov i samhällskunskap 

Tis: idrott, ta med duschgrejor och ombyte, glosförhör engelska 

Ons:  

Tors: Nat. Prov matte muntligt år 6 

Fre: Nat. Prov matte muntligt år 6. idrott, ta med duschgrejor och ombyte, 

 

v. 49 4-8/12 

Mån: Adventsfirande i Bollnäs Kyrka 

Tis: idrott, ta med duschgrejor och ombyte, glosförhör engelska 

Ons:  

Tors: Matteprov år 6 

Fre: idrott, ta med duschgrejor och ombyte, Hälsosamtal år 4 

 

Veckobrev v 46-47 (13 nov-24 nov) 

Vi arbetar vidare med vår arbetsmoral och vi utvärderade på klassrådet i tisdags att det har blivit bättre men kan bli ännu bättre. Barnens förslag var att återinföra poängsystem med arbetsmoral varje lektion för att sedan samla ihop till någon belöning.  

Arbetet om medeltiden har dragit igång ordentligt och vi är indelad i tre grupper kan man säga utifrån vilket sätt man valt att arbeta på. Eleven har här inflytande över sin kunskapsutveckling genom att hitta det bästa sättet att lära sig på. Den här gången har vi en teatergrupp, en grupp där man läser och skriver ner fakta och en grupp som lyssnar på genomgångar.  Ett skriftligt prov blir det för alla den 13 dec. 

Anna från köket har varit och pratat med klassen. Under vecka 45 har vi en ”Inte slänga mat”-vecka. Vi tävlar om 1000kr mot Västansjö skola. Hittills har vi inte vunnit någon gång. Det slängs mycket mat på vår sittning samtidigt som några barn knappt tar någon mat alls. Grönsaker blir det sparsamt med på tallrikarna trots påminnelser och nu finns många grönsaker var för sig som barnen har önskat. Det blev även bestämt att man får ta macka efter att man ätit klart. Vi har även pratat om bordsskick   t ex att inte prata med mat i munnen, att man inte delar potatisen med munnen utan med kniven samt att äta med både kniv och gaffel.  

Påminner igen om att vara ute i god tid med att ordna praoplats till den 11 december. 

Vecka 46 (13-17 november) 

Måndag  

Tisdag Idrott, dans, ta med ombyte och duschgrejer. 

Onsdag Nationell prov i svenska för åk6: samtal. 

Torsdag 

Fredag Idrott, dans, ta med ombyte och duschgrejer. 

Nationella prov i engelska för åk 6. 

 

Vecka 47 (20-24 november) 

Måndag 

Tisdag Ingen idrott! 6:orna åker på författarbesök på em och kan hoppa av 76:an när vi åker tillbaka till skolan. Kom ihåg att ta med busskorten. 

Onsdag Nationell prov i svenska för åk6: redogörelse. 

Torsdag Dags för 4:orna att ha slöjd. 

Fredag Skridskodag på Sävstaås, se separat lapp. Kom ihåg att meddela oss om ert barn/era barn ska åka med oss annars förutsätter vi att ni ordnar skjuts själva. 

 

Trevlig helg!  

Mvh Therese och Matts 

 

 

 

Någon frågade efter läsårsdata så här kommer en påminnelse på det som gick ut i somras! 

 

Kommande läsårstider, läsåret 2017/2018  

(Vi har tillsammans med de andra friskolorna valt att ha samma som Bollnäs kommuns kommande läsår.)  

Hösttermin    2017-08-21 till 2017-12-21    

Lovdagar för elever:  

2017-09-27 Studiedag   

2017-10-30 – 2017-11-03   Höstlov - vecka 44   

Antal skoldagar  83   

 

Vårtermin   2018-01-10 till 2018-06-13   

Lovdagar för elever:   

2018-03-05 – 2017-03-09   Sportlov - vecka 10   

2018-04-03 – 2018-04-06   Påsklov - vecka 14   

2018-04-30  Lovdag i anslutning till Första maj   

2018-05-11  Lovdag i anslutning till Kr. Himf. Dag   

 Antal skoldagar  95   

 Läsåret omfattar totalt 178 skoldagar.  

 

 

 

Veckobrev. V 43-45

 

Hej!

Nu är vi snart framme vid höstlovet och era barn har gjort sig förtjänta av en veckas välbehövlig vila. Vi kommer att ha spökdisco på fredag den 27/10, den som vill får komma utklädd.

Vi har många kvarglömda kläder. Titta gärna igenom kartongen som står vid fritids, på höstlovet körs lådan med de kläder som är kvar iväg!

På torsdag 26/10 är det matteprov för år 4. Provet är på kap. 1 om taluppfattning och kap. 2 addition och subtraktion. Det finns repetitioner i slutet av matteboken som kan räknas igenom om man vill träna inför provet.

Kalendariet på hemsidan är uppdaterat med fler provdatum bla, så titta gärna in där så inga viktiga datum missas!

Vi har pratat en del om arbetsro i klassen och vikten av att alla tar ansvar för att arbetsron är bra. Den senaste tiden har inte arbetsron varit så bra som vi vet att denna klass kan erbjuda varandra, men vi jobbar på att hitta tillbaka dit så fort som möjligt.

 

v. 43 23-27/10

Måndag: Matts på konferens, Monika vikarierar

Tisdag: Idrott, komihåg ombyte och duschgrejor.

Onsdag:

Torsdag: Matteprov år 4, kap. 1 &2

Fredag: Ingen idrott. Spökdisco för hela skolan

 

v.45 6-10/11

Måndag:

Tisdag: Idrott, komihåg ombyte och duschgrejor.

Onsdag:

Torsdag: Fritids stänger 16.00, pga. personalmöte

Fredag: Idrott, kom ihåg ombyte och duschgrejor.

 

 

Veckobrev vecka 41 och 42 9/10-20-10 

Hej på er därhemma, då har vi gått in i oktober och hösten är här med ett kommande höstlov vecka 44. Tänk att vi redan är där.  

Vi arbetar på och har börjat kommit gång med IUP-jobbet. Fr o m vecka 41 har vi IUP 90 min på fredagar och därmed har vi avlutat tekniken för den här terminen. För er som har Veckans ord på IUP:n så kommer de orden att vara till fredagar. Eleverna har skrivit in dem i en rosa skrivbok. Ta med den fredagen den 13/10. 

Vi har även avslutat första delen av samhällskunskapen och på måndag börjar vi ett nytt område som bl a kommer att handla mänskliga rättigheter, barnkonventionen och FN. Jag skickar med en pp om Vikingatiden som vi ska ha prov på den 18/10. Kan även tipsa om att gå in på webbapp.liber.se där kan man kolla in olika appar för att framförallt träna begrepp, men på Upptäck Historia kan man faktiskt lyssna på texten ur läroboken. 

På rasterna är det full fart på baksidan där det är basket och bordtennis som gäller just nu. Härligt att det är så många som rör sig på rasterna.  

Skolsköterskan saknar hälsoblanketter från några av fyrornas föräldrar. Ni har fått hem dem i brevlådan samt att vi har delat ut extra lappar. Fyll i dem och lämna in så fort som mjöligt. 

På slöjden kommer 6:orna att jobba med återbruk så har ni trasiga eller gamla kläder ni inte använder så ta med dom till skolan så ska de få nytt liv igen. 

Eftersom vårt tema är lyssna det här året så vill jag att alla provar att lyssna på en ljudbok. Det är lämpligt att låna på biblioteket men då måste eleverna ha sina egna lånekort. Kan ni kika om ni har dem så vore jag tacksam. Jag vet att några har storytel och det fungerar också. 

Torsdag 12/10 är det prov i biologi. Pedagogisk planering bifogas detta brev. 

6orna har prov i matematik fredag den 13/10 på decimaltal och procent och sannolikhet. 

Tisdag den 17/10 ska vi till Arbrå badhus. Vi kommer att åka på morgonen direkt då skolan börjar, 8:25 så det är viktigt att alla kommer i tid till skolan. Vi kommer tillbaka till 13:25 och då slutar alla elever, så det är en kort skoldag för hela skolan. Skolan kommer att ha mat (pastasallad) och dryck med men kom ihåg att ta med bestick samt något att äta med och dricka ur. Man får ha med sig fika men inget godis. Det är viktigt att alla har tvål och schampo med sig för ALLA måste tvätta sig innan de går i poolen och efter att de badat klart. Självklart har vi alla badkläder med oss eftersom alla ska bada. Om vi får kommer vi att ha klädsim för 6:orna, ta med långärmad tröja och långa byxor som är RENTVÄTTADE. Vi ser fram emot en trevlig dag!  

Trevlig Helg!  

Mvh Therése, Matts och Veronica 

 

Vecka 41 (9-13 okt) 

Måndag  

Tisdag Idrott inne, ombyte, inneskor och duschgrejer. 

Engelska glosor 

Onsdag ”Älgjakt” för 6:orna. De får följa med förskoleklassen ut i skogen på älgjakt, så ta kläder efter väder. De blir ute mellan 9,25-10,00. 

Torsdag Biologiprov, Natur och samhälle  

Fredag  Matteprov år 6, kap, 1och 2. Idrott inne, ombyte, inneskor och duschgrejer. 

 

Vecka 42 (16-20 okt) 

Måndag 

Tisdag Baddag i Arbrå simhall. Alla slutar 13,25. 

Engelska glosor 

Onsdag Prov i historia, vikingatiden. 

Torsdag 

Fredag Ingen idrott eftersom vi simmade hela tisdagen. 

 

  

 

 


Veckobrev v. 39-40

Vi vill börja att tacka er som kom på föräldramötet och tacka alla för bra utvecklingssamtal.

I torsdags var vi på Höghammarhallen och kämpade väl mot de andra byskolorna. Vi kom hem med många medaljer, bra jobbat av samtliga!

På onsdag 27/9 är det studiedag. Fritids är öppet för er som har fritidsplats.

På engelskan kommer vi att ha glosläxa, från tisdag till tisdag. 

Vi har märkt att det försvinner kludd, häftmassa från vårt skåp i klassrummet och från skyltar, affischer mm.  som vi satt upp. Några elever har stora bollar av kludd i bänken som de säger att de tagit hemifrån.  Ni kan väl prata med era barn om detta och försäkra er om att ert barns kludd kommer hemifrån. Hur som helst vill vi ha vårt kludd till det som det är tänkt till.

Måndag 2 okt är det prov i samhällskunskap, Individ och grupp.

6ornas nationella prov är följande datum i vår.

6 och 8 feb. Svenska

10 och 12 apr. Matematik

2 och 4 maj engelska


v. 39 mån. 25/9- fre. 29/9

Måndag: Plugg efter plugget 14.30-15.30 för den som vill.

Tisdag: Glosförhör engelska, Idrott ute orientering 

Onsdag: Studiedag

Torsdag:

Fredag: Idrott ute orientering

 

v. 40 mån. 2/10 -fre. 6/10

Måndag: Samhällskunskapsprov, Individ och grupp

Tisdag: Glosförhör engelska, Idrott inne lekar

Onsdag: 

Torsdag:

Fredag: Teater i Bollnäs. Kom ihåg att ta med busskorten. Idrott inne lekar

 


 Veckobrev v. 37 och 38 (11-22 sep) 

Hej på er därhemma! Nu är vi igång på riktigt. Många sjuka så här i skolstarten vilket är vanligt när alla baciller träffas igen. Men då märks det hur mycket man missar när man inte är på plats. Så kom gärna och hämta läxa om barnet är så pass pigg att man kan arbeta lite hemma så blir det inte så jobbigt att ta igen allt när man kommer tillbaka. Kom även ihåg att sjukanmäla på telefonen eller mail till båda Matts och Therese ifall någon av oss inte är på plats. Även om man är lite hängig så skicka med idrottskläder, kan man gå i skolan kan man vara med på sina villkor även på idrottslektionen. Det går alltid att anpassa på något vis. Ibland kan det vara så att dom kommer in dyblöt i svett efter rasten men har en lapp att man inte kan vara med på idrotten.  


De kommande två veckorna är det lite ändringar vad gäller idrotten så kolla in veckoschemat nedan. Vi kommer att tillbringa torsdagen den 21 sep på Höghammarhallen tillsammans med alla byskolor. Vi behöver veta om ditt barn behöver skjuts dit och hem för vi bokar ingen buss om det inte behövs. Tävlingarna börjar 9.00 så då måste man vara på plats, ombytt och klar. Vi avslutar dagen 14.15. Skolan bjuder på pastasallad och måltidsdryck så ta med tallrik, bestick och mugg. Man får naturligtvis ta med egen matsäck om man vill (ej godis). Som tidigare år kräver dessa tävlingar att många från personalen jobbar med tävlingarna så vi är tacksamma om vi kan få lite hjälp och stöttning på läktaren med att komma på rätt plats rätt tid, trösta, knyta skor, torka yoghurt som runnit ut eller vad det kan vara. Självklart får ni annars byta med oss och stå i kulringen och mäta. Har vi någon friidrottskunnig vuxen som kan vara med oss och avgöra om det är ett kast eller en stöt så är vi evigt tacksamma.  


Anna och Maria i köket tar gärna emot frukt och bär. Särskilt till veckan när vi har hälsovecka då vore det trevligt att bjuda barnen på frukt varje dag. 


Det förekommer huvudlöss på skolan så ta för vana att kamma och kika efter. Bättre en gång för mycket än en gång för lite. 


Nya datum på kalendariet som finns högst upp på hemsidan före det aktuella veckobrevet. 

2/10 Sh-prov 

18/10 Hi-prov 

15/11 Muntligt nationellt prov i svenska (Ingen ledighet beviljas) 

22/11 Muntligt nationellt prov i svenska (Ingen ledighet beviljas) 

 

 

 

 

Vecka 37 (11-15 sep) (Hälsovecka som bl a innebär en promenad varje morgon) 

Måndag Idrottskläder. Vi kommer att ta buss 100 till Sävstaås och träna friidrott där. Sedan tar vi 76:an hem och då får man hoppa av efter vägen om man inte ska vara på fritids. Det innebär att man kommer hem lite tidigare. Kom ihåg att ta med busskort! 

Tisdag Ingen idrott! 

Öppet hus 17.00-18.30 på hela området. Passa på att titta runt i de nya och gamla lokalerna på skolan och förskolan. Vi i personalen finns utspridda så ni kan fråga oss om ni undrar något. Vi kommer att ställa fram lite som det kan se ut under en skoldag. 

Föräldramöte 18.00-19.30 för hela skolan. Vi samlas i restaurangen för gemensam information sedan delar vi upp oss. 6:orna säljer fika. 

Onsdag Skoljoggen! Ta med ombyte, duschgrejer  och vattenflaska så springer, joggar och går vi en slinga i skogen under 45 min. Om man vill får man skänka en springslant som går till en förmånstagare, 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna går första året 2017 till organisationens arbete för barn på flykt från Syrien. Vi tar gärna emot saker om ni kan sponsra som vi lottar ut bland alla barnen. 

Torsdag Biologiprov om fotosyntesen. 

Fredag Ingen idrott! 

 

Vecka 37 (18-22 sep) OBS! Utvecklingssamtal  

Måndag Fritids stänger 16.00 p g a personalmöte, hör av er till Anki om det är svårt att lösa. 

Tisdag Ingen idrott eftersom vi idrottar hela torsdagen. 

Onsdag 

Torsdag Friidrottstävlingar på Höghammarhallen 9.00-14,15 

Fredag Therese byter och har ledig dag idag. Ingen idrott eftersom vi idrottar hela torsdagen. 

Hälsningar Therése, Matts och Veronica 

 

 

Veckobrev v. 35-36

Hej, Nu är vi igång igen! De första dagarna har känts positiva och barnen verkar vara laddade inför terminen!

Om ert barn är sjukt vill vi att ni mailar till båda oss eftersom vi inte jobbar alla dagar. therese@sorangsskola.se och matts@sorangsskola.se eller smsar till skolans mobil: 0720509913

Svordomar mailade vi hem om i våras och det kommer vi att fortsätta med fr.o.m. måndag 28/8 då vi tyckte att det gav ett bra resultat.

De kommande veckorna kommer vi att starta upp jobb i de olika ämnena. I NO ska vi börja med ett område i biologi om naturen och samhället innehållande bla. fotosyntes och ekosystem. I SO blir det två parallella områden, vikingatiden i historia, och individ och grupper i samhällskunskap. Idrott kommer att vara på tisdagar och fredagar, så dessa dagar behöver eleverna ha ombyte, duschgrejor och bra skor att idrotta i. Vi är ute några veckor nu i början och tränar inför friidrottstävlingarna i höghammarhallen som äger rum torsdag 21/9.

Folktandvården kommer och besöker 6orna 31/8 och pratar om vikten av god tandhälsa.

Skolfotografering kommer att vara onsdag 6/9 och i år knäpper vi endast gruppbilder. Sandra Williamsson Zetterqvist kommer att fota oss.

Anna i restaurangen tar mer än gärna emot frukt, bär och rensad svamp om någon familj vill dela med sig!

12/9 är det dags för kombinerat öppet hus och föräldramöte. Mer info kommer.

 

 

Vecka 35 28/8-8/9

Måndag:

Tisdag: Idrott ute. Ta med idrottskläder, bra skor och duschgrejor

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Idrott ute. Ta med idrottskläder, bra skor och duschgrejor

 

Vecka 36

Måndag:

Tisdag: Idrott ute. Ta med idrottskläder, bra skor och duschgrejor

Onsdag: skolfotografering

Torsdag:

Fredag: Idrott ute. Ta med idrottskläder, bra skor och duschgrejor

 

Hälsningar Therese & Matts

------------------------------

Kalendarium vt-17 Preliminärt, ändringar kan förekomma)

 

OBS! Många nya datum! (170408)

 

18 maj Slöjd hela dagen för 5-6:orna på skolan

19 maj Cykeldag

22 maj Prov i samhällskunskap Demokrati

23 maj Ma-prov för årskurs 5

24 maj Fångarna på fortet

25-26 maj LOV-dagar

29 maj PRAO

30 maj 14.30-16.30 Öppet hus för föräldrar till barn i sexan. Om man vill får man komma och prata om nationella proven eller inför sjuan.

31 maj Prov i biologi

31 maj Köket bjuder sexorna på avslutningsmiddag.

1 juni Slöjddag för 5-6:an i Västansjö

5-6 juni LOV-dagar

8 juni Slöjd hela dagen på skolan för 5-6:orna

13 juni 18.00 Skolavslutning

14 juni SOMMARLOV Fritids är stängt!

Veckobrev v. 22-24, 29/5-13/6

Hej, nu är det inte mycket kvar och äntligen börjar vi få lite värme på dagarna!

Tisdag 30/6 har vi Öppet hus för 6ornas föräldrar då ni kan komma och prata om resultat på de nationella proven eller funderingar kring bytet till år 7. Vi vill att ni som tänker komma meddelar oss senast måndag 29/5.

31/5  kl. 17.00 är det avslutningsmiddag för 6orna i restaurangen. De har fått en inbjudan av Anna.

1/6 åker vi buss till Västansjö skola och lånar deras trä- och metallslöjdssal. Vi tar med lunch men komihåg att ta med tallrik, bestick och mugg själva.

Måndag 12/6 planerar vi att cykla till Freluga Golfklubb och prova på att spela golf och ta ett dopp vid Sörbobron för de som vill.  Mer info om detta kommer.

Tisdag 13/6 är ni alla varmt välkomna på skolavslutning kl. 18.00!

 

V. 22 29/5-2/6

Mån: Prao

Tis: Öppet Hus 6ans föräldrar

Ons: Biologi-Prov, Idrott kom ihåg ombyte och duschgrejor, Avslutningsmiddag för 6orna i restaurangen 17.00

Tors: Slöjd i Västansjö hela dagen. Ta med tallrik, bestick och mugg.

Fre: Idrott ute, orientering, ta med ombyte och duschgrejor

 

V. 23 5-9/6

Mån: LOV

Tis: LOV

Ons: Idrott, brännboll. Ta med ombyte och duschgrejor

Tors: Slöjd i Söräng hela dagen

Fre: Bullbak, ta med hårsnodd om du har långt hår. Idrott, brännboll. Ta med ombyte och duschgrejor

 

V. 24 12-13/6

Mån: Utflykt med cykel till Freluga golfklubb mer info kommer närmare denna dag.

Tis: 6orna spelar brännbollen mot personalen. Alla slutar 13.25. Skolavslutning 18.00.

Ons: Sommarlov!

 


 

 

 

Veckobrev v. 20-21 (15 maj-26 maj) 

Varmt och härligt sen kallt och isigt. Vädret växlar men snart är det sommarlov närmare bestämt om 18 skoldagar (17 om man räknar bort PRAO-dagen). Försök att ge barnen den sömn de behöver fast jag vet att det kan vara svårt nu när det är ljusare om kvällarna. Det är mycket som händer och vi arbetar på. Det känns som om barnen kämpar på bra men 6:orna börjar slappna av och tycker de är ”klara” nu när alla nationella prov är färdiga och snart ÄR de färdiga med Sörängs skola och redo för nya utmaningar 

Arbetet med språket har blivit mycket bättre. Det är väldigt få mail som skickas hem men vi får höra av barnen att de förekommer svordomar när inte vi hör, men som sagt, det har blivit mycket bättre. En elev frågade i veckan "När ska vi få börja svära igen?". 

Vill påminna om PRAO-dagen måndag den 29 maj. Är det svårt att hitta platser så kan man byta barn med varandra. Alternativet är att vara kvar på skolan. Uppgifter kommer närmare.  

Påminner även om att göra ansökan om skolskjuts senast 31 maj. 

Vecka 20 (15-19 maj) 

Måndag 

Tisdag Vi åker till kulturskolan på Rockskola. Vi samlas som vanligt i skolan 8.25 sedan tar vi bussen in till Bollnäs. Kom ihåg att ta med busskorten! Till lunch tar vi med oss mat från skolan i matlådor men alla behöver ta med sig egna bestick och en mugg att dricka vatten ur. Vill man ha med sig något annat att dricka får man ta med egen dryck. Ingen egen fika med. 

Onsdag Idrott ute på fotbollsplanen. Ta med ombyte och duschgrejer.   

Fritids stänger kl.16.00 eftersom vi har möte. Hör av er om det inte går att ordna med barnomsorgen. Tack! 

Torsdag  

Fredag Cykeldag. Alla som vill får ta med sig sin cykel och cykelhjälm. Vi kommer att ha cykelorientering på idrotten för alla som har egen cykel med sig. Annars får man springa och orientera. 

Vi kommer även att baka bröd på förmiddagen som vi ska bjuda på till lunch. Ta gärna med eget förkläde och ni som har långt hår kan ta med en hårsnodd. 

 

Vecka 21 (22-26 maj) 

Måndag Sh-prov om demokrati och offentlig ekonomi. 

Tisdag Ma-prov för 5:orna. 

Onsdag Fångarna på fortet! Oömma kläder att röra sig i. Vi behöver fortfarande några till som kan hjälpa oss. Det är framför allt fram till kl.11.00 vi behöver hjälp. Snälla!!!!!! 

Kompensationslediga sista lektionen så alla slutar 13.25.  

Torsdag Kristi Himmelsfärd  

Fredag LOV-dag! 

Vecka 22 

Måndag PRAO 

Trevlig helg!  Therése och Matts 

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev vecka 15-17 10 april-28 april

Det är dags att söka skolskjuts hos kommunen, senast den 31 maj ska ansökan vara inne. Blankett finns på kommunens hemsida. Det finns även information bifogat i veckobrevet.

Vi skickar hem två läxor i hem och konsumentkunskap. Observera att man ska föra kassadagbok över en vecka så ni inte tänker att man kan göra den kvällen innan. Det andra är en intervju ifall man har möjlighet att träffa några äldre släktingar eller så på lovet. En läxa är i boken och intervjun finns bifogad i mailet samt att vi har skickat hem det i pappersformat.

Övernattning

Till veckan är det dags för övernattning på skolan. Närmare bestämt på onsdag den 12 april. Det är helt och hållet en idé från barnen och de har fixat det själva. Vi skulle bestämma en ledig dag för Vi i femman-resorna och i stället ville dom vara kvar på skolan en extra natt…hmmm.

Det är i alla fall Anna och Maria i köket som kommer att övernatta med alla barn. Telnr till Anna 073-182 18 60, Maria 070-628 34 39. Skoldagen slutar som vanligt 14.25 sedan får man komma tillbaka kl.18.00 då bjuder de på tacos. Efter middagen så får man gå in i huset och bädda.

Dagen efter serveras det frukost 7.45 och sedan får man åka hem. Har man inte möjlighet att åka bil hem så kan man ta bussen som går 8.15. Kan man ordna egen skjuts hem behöver man inte stressa utan äta frukost och sedan gå upp och packa/städa. Då kanske det blir lagom att hämta mellan 8.30-9.00.

 

 

Vecka 15 10-14 april

Måndag

Tisdag

Onsdag Matts är ledig, Sara vikarierar. Idrott och hälsa för alla plus att några spelar volleybollmatch mot oss vuxna. Slutar 14.25 som vanligt.

Kl.18.00 samling i matsalen där det serveras tacos. Sedan är det övernattning.

Torsdag Frukost 7.45 sedan går bussen hem 8.15 för den som inte har egen skjuts hem. Påsklov!

Fredag LOV

 

Vecka 16 PÅSKLOV

 

Vecka 17 24-28 april

Måndag

Tisdag

Onsdag Idrott och hälsa

Torsdag

Fredag 2 läxor i Hem och konsumentkunskap. En i boken samt en intervju som finns med i veckobrevet.

Idrott och hälsa

 Glad Påsk! Önskar Therése och Matts


 

 

 

Veckobrev v. 13-14  27/3-7/4

Igår hade vi besök av fem musiklärare som pratade om pop- och rockhistoria och sjöng och spelade tillsammans med oss. Mycket uppskattat och roligt!

Vi hade en dramadag idag, fredag, på hela skolan där vi i åldersblandade grupper gjorde olika övningar.

Kommande vecka på fredag den 31/3 ska tjejerna i år 5 få del två av vaccinationsprogrammet mot livmoderhalscancer. Efter detta vill Skolsköterska Annelie och psykolog Cattis träffa hela klassen och prata om sex och pubertet.

På måndag 3/4 och onsdag 5/4 är det nationellt prov i matte för år6.

Torsdag 6/4 ägnar vi åt påskpyssel och andra påskaktiviteter inför påsken.

Skolavslutningen kommer att vara tisdagen den 13/6 kl 18.00

 

Övernattning på skolan.

Eleverna har önskat att sova över på skolan som vi gjort någon gång tidigare. Anna och Maria i köket kommer att sova över med eleverna. Vi har enats om att onsdag 12/4 är ett bra datum att genomföra detta på. Det innebär att era barn kommer att vara lediga på skärtorsdagen, 13/4. Denna kväll börjar på skolan 18:00 med gemensam middag i restaurangen.  Det serveras frukost skolan på skärtorsdagsmorgon. Mer info kommer.

Ta med liggunderlag, sovsäck och sovartiklar.

V. 13 27-31/3

Mån: Geografi/väder prov

Tis: 6orna redovisar författare

Ons: idrott och hälsa, ta med ombyte och duschgrejor

Tors:

Fre: vaccinationer 5ans tjejer, idrott och hälsa, ta med ombyte och duschgrejor

 

V. 14 3-7/4

Mån: nationellt prov matte år 6

Tis:

Ons: nationellt prov matte år 6, idrott och hälsa, ta med ombyte och duschgrejor

Tors: påskaktiviteter

Fre: idrott och hälsa, ta med ombyte och duschgrejor


 

 

Språksamarbete

En satsning kring att förbättra språkbruket på vår skola i samarbete med er föräldrar.

 

Hej, på er!

Språkbruket som ni också uppmärksammat inte är det bästa alla gånger på vår skola, tyvärr.

Vi har utifrån utifrån detta diskuterat oss fram till en modell för samarbete mer föräldrar som vi tror ska gynna språket för våra elever på sikt.

Så from v.11(veckan efter sportlovet) kommer vi att maila hem till er om ert/era barn använder ett olämpligt språk och det vi behöver få från er om ni får ett sådant mail är ett direkt svar att ni har läst och därmed är medvetna om vad som hänt. Prata gärna om språk hemma och vad ni har för syn på språk och hur det påverkar i olika situationer.

Vi ser fram emot ett bra samarbete!

Tack på förhand, mvh Sörängs skolas personal

 

 

Veckobrev v.11-12 (13 mars-24 mars) 

Hej på er! Då var samtalen klara och eleverna har nya mål att arbeta med. Vi är imponerade vilken självinsikt de har på vad de är bra på och vad de behöver träna mer på. Många börjar också komma underfund med hur man lär sig på bästa sätt. Vi vill även tacka er föräldrar som trixar så ni kan komma på samtalen. Det betyder mycket för oss. 

Tack även till Margit som kom och hade zumba med oss på idrotten. Det var mycket uppskattat, och dansen gick hem på discot vad jag förstod. 

Vi skrev ju sist att det har blivit pratigare efter jul men nu börjar det bli bättre igen. Onsdagen var helt underbar, då var vi tillbaka till lugnet vi hade tidigare.  

6:orna har nu gjort nationella proven i svenska och fått resultatet. När alla proven är klara kommer ni att få hem en sammanställning på delproven i alla ämnen och då erbjuds ni komma till skolan en eftermiddag då vi har öppet hus för sexorna. Är det något ni undrar om svenskan just nu så är det bara att höra av sig. 

Ha en skönt lov så hälsar vi barnen välkomna tillbaka den 13 mars. 

Mvh Therése och Matts 

 

Vecka 11 (13 mars-17 mars) 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Idrott och hälsa med ombyte och duschgrejer  

Torsdag 

Fredag Idrott och hälsa med ombyte och duschgrejer 

Vi hoppas att vi kan åka in till Bollnäs och göra ett studiebesök på en affär.

 

Vecka 12 (20 mars-24 mars) 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Idrott och hälsa med ombyte och duschgrejer  

Torsdag Musikprojekt om pop och rockhistoria på skolan 

Fredag Ingen idrott och hälsa vi har en dramadag tillsammans på hela skolan. 

 

 

 

Veckobrev v. 8-9 20/2–3/3

I tisdags var vi Alfta och lagade trerättersmiddag på hemkunskapen. Mycket trevlig dag och väldigt god mat!

I bergvallhallen såg vi igår estetettornas uppsättning Stjärnenatt. Mycket uppskattat av eleverna som var Jättefin publik.

Just nu är det tyvärr lite pratigare i klassrummet än det brukar vara. Därför kommer vi under nästa vecka att byta platser på eleverna i klassen.

Det förekommer att vissa elever struntar i att använda bälte i bussen till och från skolan, trots att chauffören påpekar detta. Prata med era barn om detta!

Kom ihåg att lämna in lapp om friluftsdagen i Edsbyn senast nu på måndag den 20/2 och pengar för ev. liftkort senast fredag 24/2!

Kom ihåg Utvecklingssamtal v.9

Sportlov v.10

v. 8 20/2–24/2

mån:

tis:

ons: idrott inne. Ombyte+duschgrejer

tors: matteprov kap 6 och 7

fre: idrott inne. Zumba. Ombyte+duschgrejer

 

v. 9 27/-3/3   Utvecklingssamtal

mån:

tis: Slalom i Edsbyn

ons: ingen idrott

tors:

fre: idrott inne. Val. Ombyte+duschgrejer

 

v. 10 Sportlov

 

 

 

 

Veckobrev v 6 och 7 (6 feb-17 feb)

Hej på er! Veckorna rullar vidare och snön lyser med sin frånvaro. Det blev tyvärr ingen längdåkningsdag som planerat så vi får se om det kommer lite snö framöver i så fall kör vi då. Det betyder även att det är väldigt isigt på skolgården. Som det ser ut nu har vi bestämt att man måste ha hjälm vid all åkning samt att madrassåkningen för tillfället endast sker vid första målet. Det är även förbjudet att klättra på klätterställningen. Så skicka gärna med hjälm om ert barn vill åka. Vi har istället pratat om lite annat man kan göra tex utebandy, kubb samt att vi har flyttat fram pingisbordet. Sedan får vi hjälpas åt att plocka fram lite lekar som legat i dvala.

Vi har hunnit med att tävla lite till och även om det inte gick hela vägen i Vi i femman den här gången så är vi jättenöjda. Vi firade med lite glass i onsdags. De kommer även att få en dags kompensationsledigt. Återkommer när vi bestämt vilket datum det blir. Sedan kan vi också berätta att eleverna från Sörängs skola skötte sig exemplariskt på plats.

Det är dags att byta från textilslöjd till trä och metallslöjd och då har vi bestämt att vi kommer att slå ihop tider till hela dagar och åka till en annan skola och låna deras träslöjdsal. Det kan även bli slöjd på hemmaplan när det går att vara ute.

Ni har alla fått hem en lapp med information från skolverket om en enkät ni ska fylla i.  Ni ska fylla i en för varje elev. Vi vill ha 100% som svarar på denna. Det är viktigt för oss. Tack på förhand!

Vecka 6

Måndag Therese har ledig dag och arbetar på torsdagen i stället eftersom det är prov då.

Tisdag Nationella prov i svenska för sexorna. Man får ta med sig frukt, macka eller något att fika med.

Onsdag Idrott och hälsa. Ta med ombyte och duschgrejer.

Torsdag Nationella prov i svenska för sexorna. Man får ta med sig frukt, macka eller något att fika med.

Fredag Idrott och hälsa. Ta med ombyte och duschgrejer. Teatergrupperna ska spela upp sin teater om frihetstiden och upplysningstiden.

 

 

Vecka 7

Måndag Prov i Historia. Se bifogad pp.

Tisdag Hkk-dag i Alfta. Start och sluttid som vanligt. Kom ihåg att ta med busskorten. Alla med långt hår kan ta med sig en snodd att sätta upp håret med.

Onsdag Idrott och hälsa. Ta med ombyte och duschgrejer.

Torsdag Teater i Bollnäs

Fredag Idrott och hälsa. Ta med ombyte och duschgrejer.

Sista dagen att svara på enkäten!

 

Med vänlig hälsning Therése och Matts

Veckobrev v. 4-5 23/1-3/2

 

Vi gick vidare i vi i femman! Tjoho va kul!! Detta betyder att vi åker till Gävle igen, tisdagen den 31/1 för semifinal. Vi kör på samma upplägg, buss från skolan 13.45, från stadshusparkeringen 14.00, mat på Max i Gävle och tävling i radion mellan 17-18. Ni som vill följa med bokar plats på bussen genom att maila Therese eller Matts, 100 kr /person kostar bussresan.

Den planerade hemkunskapsdagen i Alfta som skulle äga rum denna dag kommer att genomföras vid senare tillfälle. Info om det kommer.

Måndag 23/1 kommer sexorna att delta i den riksomfattande schacktävlingen SI2Chess och möta en klass från Sundsvall och en från Kungsbacka. Matcherna spelas på internet.

På förmiddagen måndagen den 30/1 kommer vi att åka längdskidor vid IP. Kläder efter väder och längdskidsutrustning behövs till den dagen.  

Vi bifogar tider för vårens utvecklingssamtal som kommer att äga rum under v. 9.

23/1-17/2 kommer skolinspektionen att genomföra en webbaserad enkät inför nästa års tillsyn. Enkäten ska genomföras av 1-6ans vårdnadshavare, 5ans elever och skolans personal. Vi skickar hem information om hur ni vårdnadshavare gör för att svara på enkät medan 5ans elever gör enkäten i skolan.

 

v. 4 23-27/1

Mån:

Tis:

Ons: Idrott inne, ombyte + dusch

Tors:

Fre: Idrott inne, ombyte + dusch

 

v. 5 30/1-3/2

mån: längdskidor 8.45-11.00

tis: Vi i femman. Bussen går 13.45 från skolan.

ons: inneidrott, fys, ombyte + dusch

tors:

fre: ingen idrott

 

 

 

 

 

Veckobrev v. 2 och 3 (9 jan- 20 jan)

Under vecka 4 och 5 kommer 6:orna att vara med i en schacktävling. De tävlar mot Alnö i Sundsvall och det sker över nätet. Så spela på där hemma.

Vi har beslutat oss för att fortsätta som tidigare med hem och konsumentkunskapen alltså att alla 5-6:orn har ämnet under våren. Det innebär att 6:orna får betyg till våren medan 5:orna inte får något betyg varken nu eller i 6:an eftersom man måste läsa ämnet i sexan för att få betyg i det.

Tjejernas omklädningsrum är under renovering så vi får se när det blir klart. Om det blir förändringar än det som står under veckoplaneringen så kommer ett nytt mail. Några elever upplever att de missar information som vi skickar hem eftersom det är lite olika när ni föräldrar läser mailen och hur ni delger era barn. Därför kommer vi att göra en mailgrupp med barnens egna mailadresser.

Onsdagen den 1 mars har vi möte för all personal kl.16.00. Det innebär att fritids stänger kl.16.00 den dagen. Hör av er till Anki om det inte går att ordna med omsorg.

Vi i femman

Tisdagen den 17 januari är det dags för att åka till Gävle och vara med och tävla i Vi i femman. Tävlingarna kommer att sändas kl.17.00 men vi måste vara på plats senast 16.00. Vi har hyrt en buss så alla i 5-6:an kan följa med och heja på. Det innebär alltså att det blir platser över till nära och kära som vill följa med. För 100kr få du åka med oss till Gävle. Men vi vill veta det snarast. Så hör av er hur många platser ni vill boka. Först till kvarn! Bussen går 13.45 från skolan och kan hämta upp på stadshusparkeringen kl.14.00. Då åker vi till Gävle och bjuder alla barn på hamburgerrestaurang innan tävlingen börjar.

Vecka 2

Måndag

Tisdag

Onsdag Skolstart 8,25 Idrott och hälsa ute så ta med kläder för att vara i snön.

Torsdag

Fredag Ingen idrott och hälsa

 

Vecka 3

Måndag

Tisdag Vi i femman 17,00 sändning från Gävle. Se info i texten innan.

Onsdag Simning. Vi åker 76:an tillbaka så man kan hoppa av på hemvägen.

Torsdag

Fredag Idrott med ombyte och duschgrejer

6:orna träffar skolsköterskan

 

 

Veckobrev v. 50-51 12-23/12

Nu är det inte mycket kvar av denna termin. Idag har vi firat nobeldagen hela skolan. Det var trevligt!

Religionsprov fredag 16/12, etik och moral.

6orna ska spela innebandymatch mot personalen på förmiddagen den 21/12. Lycka till säger vi!

Onsdag den 21/12 kl.18.00-20.00 är det dags för den traditionella julfesten för alla elever på skolan. Vi kommer att servera korv med bröd och dryck. Utöver detta så har sexorna en kiosk där man kan köpa chips, godis och dricka. Kom ihåg att skicka med småpengar om ni vill att era barn ska få handla i kiosken. Under kvällen kommer det att finnas aktiviteter i hela huset och vi avslutar tillsammans i rosa klassrummet. Kl. 20.00 är ni välkomna att hämta era barn. På torsdagen är alla elever komplediga eftersom de har varit på julfesten.

 

Vecka 50 12-16/12

Mån:

Tis:

Ons: inneidrott. Ombyte + duschgrejor

Tors:

Fre: Religionsprov. Innebandy på idrotten. Ombyte + duschgrejor

 

 

Vecka 51 19-23/12

Mån:

Tis:

Ons: Innebandymatch för 6orna. Julfest 18-20

Tors: Jullov!

Fre:

 

Veckobrev v.48-49

Det är snart dags för jullov, tiden bara rusar fram. Till er som har barn på fritids vill jag meddela att fritids är stängt måndagen den 9/1 för planeringsdag. Det är öppet som vanligt den 10/1 och sedan onsdagen den 11/1 börjar skolan igen.

OBS! Religionsprovet är flyttat från 19/12 till fredag den 16/12.

Vecka 48 28 nov-2 dec

Måndag Adventsfirande i kyrkan kl.9.00 Mer info se förra veckobrevet.

Tisdag

Onsdag Nationellt prov i engelska för 6:orna.

Idrott inne, ombyte skor och duschgrejer

Torsdag Konsert i Bollnäs

Fredag Vi vill ha ett mail av dig som förälder var ditt barn ska göra sin prao tillsammans med kontaktuppgifter till handledare (gärna mailadress).

idrott inne, ombyte skor och duschgrejer

Vecka 49 5-9 dec

Måndag

Tisdag

Onsdag Idrott inne, ombyte skor och duschgrejer(Innebandy). Therése ledig dag Helen vikarierar.

Torsdag PRAO

Fredag Nobeldagsfirande! Vi kommer arbeta med fakta om Alfred Nobel och de olika priserna. På eftermiddagen blir det vals i gympasalen. Barnen får gärna klä upp sig extra fint om de vill den här dagen.

Idrott inne, ombyte skor och duschgrejer

Trevlig helg!

 

 

Veckobrev v. 46-47, 14-25/11

Då är vi igång igen efter höstlovet (eller läslovet), vintern och snön kom, härligt!

Vill börja med att påminna om en läxa i musik som skulle vara inlämnad före lovet, den måste lämnas in måndag den 14/11.

Vi har fått in många läxor i Hkk (Hem- och konsumtionskunskap) och det verkar som att ni föräldrar var nöjda! De elever som går i årskurs 5 i år kommer inte att ha Hkk i år 6 så det innebär att det arbete vi gör i år är betygsgrundande. Vi bifogar en pedagogisk planering för höstens arbete i detta ämne så ni vet vad som förväntas av era barn.

Det är dags för muntliga nationella prov för år 6. Vi börjar med matte onsdagen den 16/11, svenska 22-23/11 och engelska 30/11. Då beviljar vi ingen ledighet för sexorna. Eftersom det är gruppuppgifter är det extra viktigt att alla är närvarande.

Under vecka 47 har vi planerat att ha en brandövning. Eftersom det är snö ute behöver era barn ett par extra strumpor att byta till.

Vill även påminna om att det är hög tid att fundera på PRAO-plats till torsdag den 8/12. Vi vill ha en mailadress till handledaren på PRAO-platsen mailat till oss senast fredagen den 2/12 så vi kan kontakta personen och ge info.

Tisdag 15/11 är det skridskodag på Sävstaås. Skolan bjuder på hamburgare och dryck men ta med egen mugg. Man får ta med en egen matsäck om man vill, ej godis. Vad som är en bra matsäck till ditt barn avgör ni! Skoldagen slutar kl.13.00 på Sävstaås och dom elever som inte har egen skjuts tar 76:an.

 

 

Välkommen på Adventsfirande i Bollnäs kyrka måndagen den 28/11.

Eleverna sjunger och spelar adventssånger för Er, ta gärna med era nära och kära.

Skolstart för den dagen är i kyrkan ca 8.45.

Ni som inte kan skjutsa ert/era barn till kyrkan måste meddela detta, så vi kan ordna skjuts! (Ingen buss avgår från skolan på morgonen) Vi har beställd buss från kyrkan efter uppträdandet. Om du kan skjutsa ditt barn till skolan efter uppträdandet vill vi veta det!

Beräknad tid är ca 45 min- 60 min!

 

 

 

Vecka 46, 14-18/11

Måndag: musikläxa in!!

Tisdag: skridskodag på sävstaås, hela skolan slutar kl.13.00. Kom ihåg att ta med egen mugg!

Onsdag: ingen idrott, muntligt np år 6 matte

Torsdag: No-läxa in!

Fredag: idrott, dans, kom ihåg ombyte och duschgrejor!

 

Vecka 47, 21-25/11

Måndag:

Tisdag: muntligt np år 6 svenska

Onsdag: idrott, kom ihåg ombyte och duschgrejor! muntligt np år 6 svenska

Torsdag:

Fredag:  SO-prov historia, idrott, kom ihåg ombyte och duschgrejor!

 


 

Veckobrev vecka 43 och 45 (24 okt-11 nov) 

Då var vi redan framme vid höstlovet. Tiden bara rusar fram. Hälsoveckan blev lyckad. Vi hade bl a promenad varje morgon och när vi kom tillbaka till skolan väntade dryck och frukt eller rotfrukter. Några spontana reaktioner från eleverna var att det var skönt med promenaderna man hann liksom prata av sig och bli pigg. Vi vuxna kan inte annat än hålla med. Det blir nog några promenader framöver förhoppningsvis.  

Nu fungerar telefonen i personalrummet igen.  

OBS! Malmö är inte i kryssat på Sverigekartan med de ska veta var Malmö ligger. 

Vecka 43 (24 okt-28 okt) 

Måndag 5:orna åker på teater i Bollnäs och blir borta hela förmiddagen. 

Musikläxa. 

Samråd 18-20 för de representanter som vi utsåg på föräldramötet men vill någon mer gå så går det bra. Hör av er till Anki i så fall så hon kan planera fika. 

Tisdag  

Onsdag Bad och simning i Arbrå badhus. Beställd buss går 8.30 från skolan, viktigt att vara i tid. Kom ihåg att ta med tallrik, bestick och mugg för skolan serverar pastasallad och dryck. Vill man får man ta med sig lite egen matsäck t ex frukt eller fika. (Ej godis!) Vill man låsa in sina tillhörigheter får man ta med sig ett eget lås. Det är inte klart om vi får simma med kläder men alla 6:or tar med ifall och de 5:or som vill kan ta med. Tänk på att kläderna ska vara nytvättade. Bussen går hem 12.45 sedan slutar alla eleverna. OBS! Det innebär att 5-6:orna slutar en timme tidigare den här dagen. 

Torsdag 

Fredag Geografi-prov sedan har vi Halloweentema med hela skolan. Man får klä ut sig om man vill.  

Ingen idrott. 

Vecka 44 LOV 

 

Vecka 45 (7 nov-11 nov) 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Idrott inne ombyte duschgrejer och inneskor. 

Fritids stänger kl.16.00 hör av er om ni inte kan ordna det.  

Torsdag 

Fredag Idrott inne ombyte duschgrejer och inneskor. 

Hkk-läxan ska lämnas in. 

 

Ha ett skönt och välförtjänt lov! Önskar Therése, Matts och Veronica 


 

Veckobrev v. 41 10/10 och v. 42 17-21/10

Hej, med oktober kom kalla nätter och frost. I skolan jobbar era barn flitigt och bra! I SO har vi börjat jobba med Sveriges geografi. www.seterra.se är en bra sida att träna detta på hemma.  I NO ska vi nästa vecka starta upp ett arbetsområde om syror och baser.

Vi hade föräldramöte i tisdags och kort info om vad som sades bifogas detta mail.

På tisdag 11/10 är det skolfoto och i år är det Sandra Willamsson Zetterqvist som knäpper oss.

Vi kommer att under nästa vecka ha fokus på hälsa och välmående och kommer bla. att börja varje dag med en promenad. Folktandvården kommer och informerar och Cattis Wilkes, skolpsykolog, ska prata om sexuella trakasserier och kroppen. Anna bjuder på nyttigheter efter promenaden varje dag. De barn som inte redan har en namnmärkt mugg behöver ha med en sådan vecka 41.

Vår telefon i personalrummet är tyvärr på lagning så vi önskar att ni mailar oss om era barn är sjuka.

Matteprov på kap 1 och 2 kommer att vara onsdag 19/10. Repetition på dessa kapitel finns i slutet av matteboken och det kan vara bra att räkna genom om man vill träna inför provet.

Vecka 41

Mån:

Tis: Skolfoto

Ons: Innegympa. Ombyte  + duschgrejor

Tors:

Fre: Innegympa. Ombyte  + duschgrejor

 

Vecka 42

Mån:

Tis:

Ons: Innegympa. Ombyte  + duschgrejor, matteprov

Tors:

Fre: Innegympa. Handboll med gabriella från Alfta handboll. Ombyte  + duschgrejor

 

 

 

Veckobrev vecka 39 och 40 (26 sep-7 okt)

 

 Det blev struligt med mailet av veckobrevet och mailgruppen fungerar fortfarande inte men vi hoppas att så många som möjligt får brevet annars ligger det på hemsidan. 

Arbetet går snabbt framåt och vi har nu haft utvecklingssamtal med alla elever. Det innebär att alla har en individuell plan att arbeta med på IUP-tiden, som står för just Individuell Utvecklings Plan. Hör gärna av er om ni har några tankar och funderingar. 

Vi har pratat om arbetsmoral tillsammans med arbetsro. Många uppfattar lektionerna på olika sätt. En bra lektion är inte alltid en tyst lektion för det beror på vad arbetet innebär. Är det en diskussion måste man prata och är det en genomgång måste man lyssna och vara aktiv genom att räcka upp handen. Men framför allt så ska det genomsyras av arbete av alla vad den än gäller. Vi har testat att utvärdera lektionerna med 1-10. 

Den traditionella friidrottstävlingen har varit och vi kan vara stolta över eleverna på Sörängs skola som kämpar och gör sitt bästa och med ett leende på läpparna. Nu var vi från personalen inte på läktaren så mycket men av det vi såg och hörde så ska alla elever ha en stor eloge. Vilka goda förebilder. 

 

Det har fyllts på med datum på kalendariet: 

28 okt Prov i geografi Sverige 

25 nov Prov i historia Frihetstiden 

19 dec Prov i religion Moraliska frågor, Att göra gott 

Trevlig helg! Önskar Therese, Matts och Veronica 

Vecka 39 (26-30 sep) 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Studiedag eleverna är lediga men fritids är öppet som vanligt. 

Torsdag 

Fredag Idrott ute. Orientering; ombyte efter väder och duschgrejer. 

 

Vecka 40 (3-7 okt) 

Måndag 

Tisdag Föräldramöte 18.00-20.00 i matsalen först sen delar vi oss. Vi kommer bl a att prata om bedömning, betyg/omdömen, friends, framgångsfaktorer och hur vi har det i klassen. 

Onsdag Idrott inne, redskap. Kom ihåg inneskor! 

Torsdag 

Fredag Idrott inne, redskap. Kom ihåg inneskor! 

Veckobrev v. 37 och 38  (12/9-23/9) 

Förra veckan var det mycket schemabrytande aktiviteter som hände. Friends var och föreläste för oss på tisdagen. I torsdags var vi på öppet hus hos polisen nere på kolgården och fredags har vi fixat och pyntat skolgården. 

Vi hinner med lite Jobb i skolan också och i SO jobbar vi med lag och rätt och i NO har vi startat upp ett område om magnetism och krafter. 

onsdag den 14/9 börjar vi dagen med skoljoggen och då ser vi gärna att ni skänker en springpeng. Detta kan man göra på flera sätt.  

 

Vecka 37 är det utvecklingssamtal som era barn kommer att hålla i, Välkomna då! 

Torsdagen 22/9 är det dags för den årliga friidrottstävlingen på höghammarhallen. Vi vill ha hjälp av föräldrar med skjuts, annars åker vi linje 100. Mer info kommer. 

Fredag 23/9 är det SO prov. 

Vecka 37 12-16/9 

Måndag:  

Tisdag:  

Onsdag: Skoljoggen, kläder efter väder att springa i. 

Torsdag: 

Fredag: Friidrott ute på idrotten. Ta med ombyteskläder, bra skor och duschgrejer och vattenflaska. 

Vecka 38 19-23/9 

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: Uteidrott. Ombyte, bra skor att springa i och duschgrejer! 

Torsdag: Höghammarhallen 9-14.  

Fredag: SO-prov, ingen idrott 

 

Vi har idag (29/8) skickat hem en mapp med blanketter från elevhälsan som vi vill att ni fyller i så fort som möjligt och skickar tillbaka till skolan.

 

OBS! Det är idrott som vanligt onsdag v.36, det stod inget på veckobrevet ni fick i Galven.

 

Veckobrev vecka 35 och 36 (29 aug-9 sep) 

Hej! Nu har vi startat upp terminen. Jobbet har kommit igång lite grann. Under de här tre första dagarna har vi som vi brukar satsat på att hela skolan ska göra olika aktiviteter tillsammans för att bla öka tryggheten. Det har fungerat bra och 5-6:orna har varit fina förebilder.  

Skolbyggnaden har fått ett lyft med nytt golv i flera rum och en fin nymålad fasad.  

Vi skickar med en lapp om Friendsföräldramötet. Var vänlig och fyll i den och skicka tillbaka så fort som möjligt. OBS! Det är på måndag den 5 september inte den 6 september som stod i förra brevet. 

Vecka 35 Matts är ledig hela v35 Marie Abrahamsson vikarierar tisdag, torsdag och fredag 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Idrott ute med ombyte. Tänk på vilka skor dom har ifall man måste ta med ett par extra. Skolans personal får utbildning genom Friends-projektet under fm så det är vikarier som arbetar. 

Torsdag 

Fredag Idrott ute med ombyte. Tänk på vilka skor dom har ifall man måste ta med ett par extra. 

 

Vecka 36 

Måndag OBS! Föräldramöte med Friends på skolan kl.18-20 

Tisdag Eleverna arbetar med Friends-projektet. 

Onsdag Idrott ute med ombyte.

Torsdag Ev studiebesök på polisstationen. 

Fredag Skolgårdsdag! Vi ska fixa till skolgården lite så den blir trevligare. Ta oömma kläder speciellt de barn som ska vara med gruppen som ska måla möbler. (Grupperna är inte klara än) 

Vi har höga förväntningar och ser fram emot att få arbeta med era barn det här läsåret. 

Mvh Therése, Matts och Veronica 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkomna tillbaka till Sörängs skola

Måndag den 22 augusti kl.8.25 är det dags att starta upp en ny termin. Vi träffas ute på trappan. Start och sluttider är detsamma som förra året d v s mån-tor 8.25-14.25 fredagar 8.25-13.25. Vi kommer att vara 18 st elever i 4-6:an, Matts och Therese kommer att arbeta i 4-6an och Vera fortsätter att ha slöjden. Vi kommer att lägga utvecklingssamtalen under v. 37 för att sedan ha ett föräldramöte den 4/10.

Vi vill påminna om att alla elever stannar ute tills bussen kommer på morgonen, bl a ifall det skulle börja brinna då vet vi inte hur många elever som befinner sig inomhus. Men man kan naturligtvis skriva upp sig på fritids på morgonen om man har fritidsplats.

Idrotten detta läsår kommer att vara på onsdagar och fredagar och vi kör igång med utegympa redan första onsdagen den 24/8. Kom ihåg ombyte och duschgrejer. Tänk på att ta med skor beroende på vilka skor man åker i till skolan för det finns risk för skador om man har t ex foppatofflor.

Som ni redan vet så inledde vi ett projekt med Friends under vårterminen som vi kommer att fortsätta med nu till hösten. Ni kan boka in Friends föräldramöte den 6 sep. Tid och mer info återkommer vi med.

Vecka 34

Måndag Skolstart; hel skoldag 8.25.-14.25

Tisdag

Onsdag Idrott med ombyte ute.

Torsdag Galven med övernattning.

Fredag Hemfärd kl.10.00 sedan ledigt

Vi kommer att vara ute en hel del under första veckan så se till att ha kläder efter väder.

Vi fortsätter efter önskemål från barnen att ha upptakten i Galven torsdagen den 25 augusti. Vi äter lunch på skolan men det kan vara bra att ha med sig lite fika till eftermiddagen. Vattenflaska är ett måste eftersom det inte finns tillgång till vatten (förutom det vi har med oss i dunkar). Vi åker buss dit kl.12.00. Mellan kl. 16.00-17.30 är grillarna tända så då är ni föräldrar välkomna dit med middag till er och era barn. Efter vi har ätit spelar vi alla brännboll, personal och elever mot er föräldrar.  Efter matchen får de 5-6:or som vill sova kvar. På fredagen åker vi hem vid tiotiden och eleverna slutar när vi kommer hem. Vi behöver hjälp av er föräldrar med skjuts hem, hör av er om ni kan hjälpa till. Vi vill även veta om något barn behöver vara på fritids på fredagen.

Bra att ha med sig:

Sovsäck

Kudde

Sovkläder (det kan vara kallt på natten)

Ficklampa

Varma kläder

Tandborste

Fika

Om man vill:

Fiskespö och flytväst

Badkläder

Man får ta med sig godis, dricka, chips m m men det får stanna i väskan till de yngre barnen har åkt hem.

 

Hälsningar Matts, Therése, Veronica

 

 

 

 

Veckobrev vecka 23 (6 juni-10 juni) 

Ja då var det dags för det sista veckobrevet för den här terminen. Therése, Gustav och Veronica vill tacka alla elever och föräldrar för det gångna året och önska sexorna lycka till på de nya skolorna. Ett extra tack från Veronica som till hösten kommer att arbeta med 1-3:orna men hon kommer fortfarande att ha slöjden med 5-6:orna. Även ett extra tack från Gustav som avslutar sin tjänst på Sörängs skola och så hälsar vi Matts välkommen tillbaka efter ett års föräldraledighet.  

Måndag: På nationaldagen är det LOV

Tisdag: Städdag, ta gärna med en kasse att ta hem saker i.

Brännbollsmatch 6:orna mot personalen.

Onsdag: Utflyktsdag. Vi går till Sörängsbadet och myser lite. Vid lunch går vi tillbaka till skolan och äter som vanligt. Vill man får man ta med sig frukt eller fika (OBS!  Inte godis, chips osv) Om man inte kan lyssna på oss vuxna och följa våra regler så får man vara kvar på skolan. Annars kan vi inte ta ansvaret att ta med era barn till vattnet. 

Torsdag: Vanlig skoldag. Sedan träffas vi på skolgården igen strax före kl.18.00. Alla elever ska träffas vid bussgrinden sedan tågar vi runt fotbollsplanen och fram till scenen. När själva uppträdandet är klart träffas personalen tillsammans med eleverna i sv-rummet. Därefter finns det möjlighet att köpa korv och fika som femmorna säljer. Vi ska inte vara så länge i klassrummet, vill gärna hinna med att fika tillsammans. Ibland har fikat tagit slut och många har åkt hem. 

Fredag: Sommarlov 

Veckobrev för vecka 20 och 21 (16/5 – 27/5)

Nu går vi in på upploppet inför sommarlovet. De nya rutinerna på skolan har sjunkit in och arbetsron har blivit bättre. För kommande vecka (20) gäller att Therese är ledig måndag och tisdag. Vilket innebär att Vera och Therese byter arbetsdag, så Vera arbetar på måndag med 6:orna och Therese arbetar på torsdag. Tisdagen 17/5 är också aktivitetsdag för hela skolan som 6:orna har planerat med massor av kul. Tänk på att ha kläder som tål utevaro och lek.

På onsdagen den 25/5 genomförs religionsprov! På torsdagen den 19/5 kommer organisationen Friends som jobbar mot mobbning och besöker 4-5an. 

Veckan därpå är det middag för 6:orna, onsdag 25/5 klockan 16:30.  

Vi påminner igen om att PRAO-dagen är nu till veckan på fredagen den 20/5.

Vecka 20 (16/5 – 20/5)

Måndag: Therese ledig. Vera jobbar.

Tisdag: Therese ledig. Eva Abrahamsson vikarierar. Aktivitetsdag för hela skolan. Oömma kläder!

Onsdag: Religionsprov åk6. Idrott ute, ombyte efter väder och duschgrejer.

Torsdag: Therese jobbar. Vera ledig. 

Fredag: PRAO-dag

Vecka 21 (23/5 – 27/5)

Måndag:

Tisdag: Teater för 6:an. Vaccination för tjejerna i 5:an. 

Onsdag: Idrott ute, ombyte efter väder och duschgrejer. Middag åk 6, 16:30

Torsdag:

Fredag: Religionsprov åk 4-5. Idrott ute, ombyte efter väder och duschgrejer.

 

Trevlig helg!                                                                                                     

Gustav, Therése och Vera

 

 

Veckobrev v. 18-19 (2/5-15/5)

 Kan ni tänka er att vi redan är inne i maj månad? Nu rasar dagarna förbi i snabb takt och innan vi vet ordet av så är det sommar och varmt. Som ni alla vet har vi gjort en ändring i organisationen och vi tror att det blir en bra lösning fram till sommarlovet.

Nästa vecka är det en kort vecka eftersom det är Kristihimmelsfärd och veckan efter det så är det dags för den populära aktivitetsdagen Fångarna på fortet. Tisdagen den 10 maj går den av stapeln. Hoppas att det även i år är föräldrar som vill komma och ha skoj med oss och hjälpa till på några stationer, meddela oss om ni kan vara med.

Onsdagen den 11 maj samma vecka har hela skolan cykeldag. Då får alla elever ha med sig sin cykel till skolan och cykla på rasterna. Kom ihåg att det är lag på cykelhjälm, så ingen hjälm inget cyklande. 6:orna ska ha cykelorientering på idrotten den dagen, de som inte har cykel får vara med på vanlig orientering med 4-5:orna.

Vill påminna om att vi nu har börjat att ha idrotten ute så kom ihåg att ta med kläder efter väder till idrottslektionerna . Vecka 19 kommer det att vara orientering.

Vidare kan vi också passa på att påminna om PRAO-dagen som blir fredagen den 20 maj, så det är hög tid att börja leta PRAO-plats. Kom ihåg att det finns platser även på skolan om ni har svårt att hitta någon eller om ni väldigt gärna vill vara på skolan.

 Nedanför veckobrevet kommer ni hitta information från Anki om vad som gäller för skolskjutsar. Läs igenom det och se efter om det berör er.

Med vänliga hälsningar,                                                                                                                                                                                                                                       Theresé, Vera och Gustav.

 

V. 18 (2/5-8/5)

Måndag:

Tisdag: Vera  i Umeå

Onsdag: Idrott ute, ombyte efter väder och duschgrejer. Vera i Umeå, Helen Löfgren vikarie.

Torsdag: LOV

Fredag: LOV

 

V.19

Måndag: Ingen musik

Tisdag: Fångarna på fortet

Onsdag:  Cykeldag. Idrott ute, orientering. 6:an cykelorientering. Ombyte efterväder och  

                 duschgrejer.

Torsdag:

Fredag: Idrott ute, orientering. Ombyte efter väder och duschgrejer.


Hej, på er!

Nu har strax ännu ett läsår tickat förbi och det har blivit dags att söka skolskjuts igen.

Blanketten ni använder finns på Bollnäs kommuns hemsida under ”blanketter” och heter ”Skolskjuts vid val av annan skola läsåret 2016/2017” Den fyller ni i och skickar in och skoskjutskortet kommer sedan, om ni blir beviljade, hem i er brevlåda.

Kom ihåg att alla som behöver skolskjuts ska söka varje år, även ni som på förhand i princip vet att ni får nej. Vår policy är att ni som behöver busskort, först söker och om ni får nej från kommunen så ordnar vi med busskort.

Obs! Elever som tidigare fått kort/biljett ska behålla det över sommaren. När eleven är beviljad skolskjuts efter ny ansökan kommer kortet/biljetten att aktiveras till 2016/2017 års läsårsstart.

Ansökans sista datum är 31/5, så sök i god tid innan dess, tack på förhand!

Har ni frågor om skolskjutsen, ring eller maila: Skolskjutsansvarig på kommunen, Christoffer Malmros, tfn 0278-253 25, christoffer.malmros@bollnas.se

Mvh Anki, Sörängs skola

 

 

 

 

Veckobrev för vecka 16 och 17 (18/4-29/4) 

Ja då har vårt mobilskåp kommit på plats och det var inte så populärt bland några av barnen men nu är det så det är bestämt.  

Under förra veckan skickade jag (Therese) ut mail om geografiproven. 6:orna har Sverige den 27/4 och 4-5:orna Norden den 22/4. Meddela om ni inte fått rätt mail.  

Vi har bestämt att den här terminens PRAO-dag blir den 20 maj. Börja leta plats redan nu. Hittar man ingen får man naturligtvis vara kvar på skolan. Kom ihåg att det finns flera platser på skolan eller på förskolan. 

Under hösten kommer vi ha ett projekt tillsammans med Friends, det kommer att starta upp lite även under våren. 4-5:orna kommer under våren att genomföra Friends webbaserade kartläggningsenkät som innehåller frågor kring trygghet och trivsel, förekomst av kränkningar i skolan samt elevdelaktighet.

Skolavslutningen i år är torsdag kväll kl.18.00. Barnen går som vanligt på torsdagen och kommer tillbaka på kvällen. Sedan är det sommarlov på fredagen. Vi har vägt för och nackdelar och kommit fram att fördelarna för att ha på kvällen väger tyngre.  

Från och med vecka 18 kommer vi att vara ute på idrotten. 

 

Vecka 16 18-22/4 

Måndag: Therese och Veronica är på utbildning om betyg och bedömning. Julia vikarierar. 

Tisdag: Nationellt prov i engelska för 6:orna.  

Onsdag: Simning för 6:orna i Bollnäs Badhus. Vi åker 100-bussen in och sedan tar vi 76:an hem så att man kan hoppa av hemma på tillbakavägen. Kom ihåg att ta med busskorten. 4-5:orna har ingen idrott. 

Torsdag: Veronica pluggar, Julia vikarierar. 

Fredag: Nationella prov i engelska för 6:orna. Provet tar bara 45 min så man behöver inte ha med sig något att äta eller dricka.  

Geografiprov för 4-5:or. 

Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer. 

 

Vecka 17 (25-29/4) 

Måndag 

Tisdag: 

Onsdag: Simning för 4-5:orna i Bollnäs Badhus. Om någon i sexan var sjuk eller ledig förra onsdagen följer man med i dag i stället. Vi åker 100-bussen in och sedan tar vi 76:an hem så att man kan hoppa av hemma på tillbakavägen. Kom ihåg att ta med busskorten. 6:orna har ingen idrott. 

Geografiprov för 6:orna. 

Torsdag: Veronica pluggar, Julia vikarierar. 

Fredag: Idrott inne med ombyte, skor och duschgrejer. 

Trevlig helg!                                                                                                       

Therése, Veronica och Gustav 

 

 

 

 

Veckobrev v.14-15 (4/4 – 17/4)

Hej!

 

Här kommer ett något försenat veckobrev. Vi hoppas att påsklovet har varit avkopplande för alla. Nu har vi ju dragit igång igen och här kommer då som vanligt lite information om verksamheten.

Innan påsk skrev vi prov i NO, närmare bestämt människokroppen i hela 4-6an och jag är jättenöjd med resultaten. Däremot gick det inte lika bra i matsvinnstävlingen – Söräng kom på fjärde plats L Vi får verkligen försöka bättre till nästa gång!

Therése hälsar att information om geografiprovet kommer under denna vecka, alltså v.14. Det sker på mail.

Elevens val-dagen är framflyttad. Vi återkommer med datum när vi bestämt ett.

Tisdagen 5/4 har 5:orna engelskaprov.

Onsdag 6/4 och fredag 8/4 skriver åk 6 nationellt prov i matematik. Varje skrivning tar hela förmiddagen. Fika får medtagas!

Vi vill som vanligt påminna om att vårdnadshavarare skall sjukanmäla genom att ringa 072-050991, sms:a eller maila.

Väl mött,

Gustav, Therése och Vera

 

v.14

Måndag:

Tisdag: Engelskaprov åk 5

Onsdag: Idrott inne

Torsdag:

Fredag: Nationellt prov matematik åk 6, Idrott inne, Vera pluggar/Julia vikarierar

v.15

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott inne, Vera pluggar/Julia vikarierar

Torsdag:

Fredag: Idrott inne

 


 

Veckobrev v.10-13 (7/3-27/3) 

Tänk att vi redan är framme vid sportlovet och om vi inte räknar med sport och påsklov så är det bara 12 veckor kvar till sommarlovet, helt ofattbart. Nu är de flesta utvecklingssamtal färdiga och vi fortsätter att arbeta mot målen vi satt upp tillsammans. Det var spännande att se sexorna hålla i sina egna samtal. 

Fredagen efter lovet är det dags för nästa aktivitetsdag och denna kommer att gå i dramats tecken där vår egen dramapedagog, Sophia på fritids, har planerat en inspirerande dag. 

Vecka tolv är det på skärtorsdagen dags för den traditionella volleybollmatchen mellan personalen och eleverna, må bästa lag vinna ;). Alla elever slutar klockan 12 den dagen och skolbussen går hem när eleverna slutar. 

Vill passa på att påminna om att 5:orna kommer att ha engelska prov veckan efter påsklovet (tisdag 5/4) och de kommer att vara på kapitel 9-16. 

Med vänliga hälsningar,                                                                                                                                                                                                                                           Gustav, Theresé och Vera 

 

Vecka 10 (7/3-13/3)    Sportlov 

Vecka 11 (14/3-20/3)    Måndag                           Tisdag                 Onsdag  Idrott, ombyte, skor och duschgrejer                           Torsdag                             Fredag   Dramadag för hela skolan, ingen idrott 

Vecka 12 (21/3-27/3)    Måndag          Tisdag        Onsdag  Idrott, ombyte, skor och duschgrejer              Torsdag  Volleyboll elever mot personal. Alla elever slutar 12:00          Fredag    Påsklov


 

Veckobrev för vecka 8 och 9 (22 feb-4 mars) 

Tack så hemskt mycket Margit och Sandra för att ni kom och körde Zumba med oss. Det var mycket uppskattat av oss alla. Det gör vi gärna fler gånger. 

Under vecka 8 kommer vi tillsammans med Västansjö, Växsjö och Segersta att ha en tävling "Matsvinnsvecka", det innebär att vi kommer att väga allt som slängs i Restaurangen. Den vinnande skolan får 4000 kr. Det är för att göra alla mer medvetna om hur mycket mat vi egentligen slänger bort. 

Under vecka 9 kör vi utvecklingssamtalen och vi är tacksamma och glada att ni försöker fixa till det. Kom ihåg att meddela om ni har bytt tid med varandra. Har ni inte fått hem någon lapp med tid så hör av er. Prata gärna med barnen hemma innan om hur det är i skolan. Vi kommer även att förbereda oss i skolan genom att eleverna själva är med i utvärderingen på ett annat sätt. Tycker ni att det känns som ni får för lite tid så bokar vi utifrån behov in en ny tid en annan dag. 

 Vecka 10 har alla elever sportlov.         

Trevlig helg! Therése, Veronica och Gustav 


Vecka 8 22feb-26 feb 

Veronica är i Umeå och pluggar och Emma Wallin vikarierar tisdag, onsdag och torsdag. 

Måndag Kom ihåg att lämna in pengar ifall ni ska åka slalom. 

Tisdag  

Onsdag Ingen idrott eftersom vi idrottar hela fredagen. 

Torsdag 

Fredag Skiddag i Edsbyn, se separat lapp som vi har skickat hem. 

 

Vecka 9 29 feb-4 mars Utvecklingssamtalsvecka 

Måndag 

Tisdag 

Onsdag Idrott inne med ombyte och dusch  

Torsdag 

Fredag Idrott inne med ombyte och dusch 

Veckobrev v.6 & 7 (8/2 - 19/2)


Hej!

På tisdag 9/2 åker Vera och Gustav med 4-5:orna på teater i Bollnäs. Pjäsen heter Stoneface Duckface. Eleverna slutar som vanligt till 14.25.

Tisdag och torsdag vecka 6 skriver 6:orna nationellt prov i svenska. Alla ska ha fått hem en lapp med information samt ett häfte där man kan titta på olika typer av texter. Bra att träna på inför provet! Man får ta med sig fika till provtiden såsom smörgås eller frukt. Inget godis!

Idrotten både vecka 6 och 7 kommer att hållas inne och vecka 7 blir det zumba.

Fredagen den 12/2 har sexorna engelska prov och om de vill läsa på är det kapitel 1-11 som kommer på provet. Onsdagen den 17:e är det provdags för 6:orna igen och denna gång i SO, närmare bestämt stormaktstiden i historia. Therese kommer att skicka hem en lapp med mål. Det finns också häften man kan ta hem om man vill och tankekartor över perioden.

4-5 skriver också detta prov, men på fredagen den 19:e!

Vi kommer att skicka med eleverna en blankett för skidåkningen fredagen den 26/2 samt ett brev med tider och information för utvecklingssamtal under vecka 9, så vi ber er särskilt uppmärksamma detta då det är viktigt.

Vi vill som vanligt påminna er om att lämna in ledighetsansökan när era barn kommer att vara frånvarande från skolan, även vid läkar-, tandläkarbesök m.m.

 

Vänliga hälsningar

Therése, Vera och Gustav

 

V.6                                                                                                            

Måndag:                                                                                                 

Tisdag: teater 4-5, nationellt prov åk 6

Onsdag: Idrott inne

Torsdag: nationellt prov åk 6, Vera pluggar

Fredag: Idrott inne, Therése ledig/Emma vikarierar

v.7

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Prov SO åk 6, Idrott inne, Therése ledig/Åsa Rosén vikarierar

Torsdag: Vera pluggar/Emma vikarierar

Fredag: Idrott inne, Prov SO åk 4-5


Veckobrev v.4 & v.5 (25/1-7/2)

 

Tänk att det redan gått en vecka in på vårterminen och trots att det blivit en del förändringar, då vi delat på klassen samt ny personal nu då Sofie slutade och Gustav började, så känns det som att vi redan är inne i rutinerna. 

 

Torsdag nästa vecka (28/1) har vi terminens första aktivitetsdag nämligen längdskidor, vi har skickat hem en informationslapp med era barn med mer information om den.  I och med att vi då har idrott hela torsdagen så blir det ingen idrott på onsdag eftermiddag. På fredag (29/1) är vi ute på idrotten så kläder efter väder, alla ska kunna vara ute. Samma fredag är vi även inbjudna på ett författarbesök på biblioteket. Författaren heter Sofia Nordin och vi läser nu två av hennes böcker på högläsningen, sexorna läser Elina och 4-5:orna läser Äventyrsveckan.

 

Onsdagen 3/2 är alla 4:or inbjudna på en heldag i snöns tecken vid Bolleberget. Bussen går från skolan 9:00 och hem från Bolle 14:00. Vi kommer att ha lunch med oss men vill eleverna ha fika och egen dryck med sig så får de det. 

 

Vi vill påminna er om att lämna in ledighetsansökan när era barn kommer att vara frånvarande från skolan, det gäller även vid läkar, tandläkarbesök m.m. Nu har det varit några tillfällen där endast eleven har sagt att jag ska till läkaren eller liknande utan att vi har fått information från er föräldrar. Blanketten finns att ladda ned och skriva ut direkt på vår hemsida eller så ber ni oss om en blankett så skickar vi hem den med era barn. 

 

När vi ändå påminner så passar vi på att påminna om två saker till. Skolsyster saknar fortfarande hälsouppgifterna från några elever i 4:an så om ni fortfarande har det hemma fyll i den och ta med den till oss så ser vi till att hon får den när hon kommer. Visst känns höstterminen långt borta just nu men den kommer snabbare än vi tror och det är faktiskt så att det är dags för de elever som går vidare till sjuan i höst att skicka in blanketten om vilken skola ni kommer att välja till hösten. Information om detta hittar ni på Bollnäs kommuns hemsida. Extra viktigt för er som väljer att inte gå på den nya Alirskolan.

 

Det har blivit några ändringar i kalendariet med ändrade datum för aktivitetsdagar så kolla på det igen så ni ser de aktuella datumen. 

 

Med vänliga hälsningar,

Gustav, Theresé och Vera

 

v.4 

Måndag:  

Tisdag:

Onsdag: Ingen idrott

Torsdag: Aktivitetsdag, längdskidor

Fredag: Författarbesök, Idrott ute, Vera pluggar

 

v.5

Måndag:

Tisdag: Vera föräldrarledig, Julia vikarie

Onsdag: Idrott, ombyte, skor och duschgrejer, 4:orna Alla på snö

Torsdag:

Fredag: Idrott, ombyte, skor och duschgrejer

 

 

Veckobrev för vecka 2 och 3

Välkommen till en ny termin. Som vi meddelade innan jul så är det en del förändringar den här terminen. Vi som kommer att vara med era barn är Gustav som arbetar heltid, Therése alla dagar utom torsdagar och Veronica alla dagar utom måndagar. Veronica gör sin sista termin på utbildningen och kommer att vara i Umeå ibland.

Vi har delat klassen i två, sexorna för sig sig och 4-5:orna för sig. Det innebär att vi ofta är en vuxen med varje grupp. Grupperna har sitt hemklassrum och vi vuxna byter klassrum för vi har fortfarande ansvar för olika ämnen.

Kolla kalendariet för viktiga datum, de närmaste är längdskidor den 28 januari, nationella prov i sv 9/2 och 11/2. Vi kommer att lägga utvecklingssamtalen vecka 8 och 9 då vi ska gå igenom betyg och omdömen och sätta upp mål för terminen. Nytt för i år är att eleverna i sexan ska hålla i sitt utvecklingssamtal själv.

Vecka 2 (11-15 Januari)

Måndag: Skolstart 8.25

Ta med extra strumpor, vi kommer att ha brandövning någon dag under de två första veckorna.

Tisdag

Onsdag Idrott inne ombyte skor och duschgrejer

Torsdag

Fredag Idrott inne ombyte skor och duschgrejer

 

 

Vecka 3 18-22 januari

Måndag

Tisdag

Onsdag Idrott inne ombyte skor och duschgrejer

Torsdag

Fredag Idrott inne ombyte skor och duschgrejer

 

Veckobrev v. 50-51

 Tänk att nu står vi redan inför de två sista veckorna på höstterminen, vi undrar lite smått vart tiden har tagit vägen;). Vi hade ett mysigt adventsfirande i kyrkan så lite julstämning kommer krypandes även om vintern lyser med sin frånvaro. De senaste två veckorna har vi som ni kanske märkt haft en resurs i 4-6:an. Hon heter Julia Rosell och kommer att vara med oss fram till jul.

 På tisdag nästa vecka kommer vi att ha en gemensam dag i skolhuset där vi i blandade grupper kommer skapa olika julsaker. Om ni har gamla böcker, tidningar hemma som ni tänkt sortera ut får ni gärna skicka med dem hit med era barn.

 Sista dagen innan jullovet har vi infört en ny tradition, nämligen att personalen kommer att spela en innebandy match mot sexorna. Precis som vi spelar volleyboll inför påsken och brännboll inför sommarlovet. Må bästa lag vinna!!!

 Vi avslutar dock terminen på traditionsenligt sätt med att ha den obligatoriska julfesten för eleverna på torsdag kväll 18-20. Vi kommer att servera varm korv och sexorna kommer att sälja diverse godsaker i sin kiosk, så tänk på att skicka med era barn en liten slant om de vill handla. När julfesten slutar så går eleverna på ett välförtjänt jullov eftersom de får kompledigt på fredagen p.g.a. att de är i skolan på kvällen.

 Tyvärr missar Vera hela sista veckan då hon är i Umeå och pluggar träslöjd, Emma kommer att vara vikarie. Vi tackar även Sofie för hennes tid här för nu är det dags för henne att fortsätta med sina studier och vara mammaledig.

 Till sist vill vi ännu en gång påminna om att nu på måndagen den 7/12 är det prao-dag för hela 4-6:an. Om era barn inte hittat någon prao-plats blir det en vanlig skoldag för dem men kom ihåg att de kan fråga här på skolan också i städ, kök och förskolan. Vi har skickat hem frågor med era barn som de ska fundera kring och besvara. Om lappen kommer på villovägar så går det bra att skriva på vilket papper som helst. Svaren på frågorna ska lämnas in senast onsdagen den 9 december.                                        Frågorna är: 1. Vilka fördelar kan du se med yrket?                                                                                                                                                                                                                             2. Vilka nackdelar kan du se med yrket?                                                                                                                                                                                                                         3. Skulle du kunna tänka dig att arbeta med detta yrke? Varför? Varför inte?

Trevlig helg önskar Matts, Sofie, Theresé och Vera

V.50

  måndag: Prao                                                                                                                                                                                                                                                         tisdag:    Julpyssel. Sofie ledig.                                                                                                                                                                                                                                   onsdag:  Idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor. Sista dagen att lämna in praofrågorna.                                                                                                     torsdag:                                                                                                                                                                                                                                                                         fredag:  Idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor. Vera ledig och Sofie jobbar

 V.51 (Vera borta hela veckan Emma vikare)

 måndag:                                                                                                                                                                                                                                                                    tisdag:                                                                                                                                                                                                                                                                      onsdag: Idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor. Sofies sista dag                                                                                                                                      torsdag: Innebandy 6:orna mot personalen. Julfest 18-20                                                                                                                                                                                    fredag: Jullov

Veckobrev vecka 48 och 49 23/11-5/12

Vi har sett att det börjar komma fler och fler barn tidigt till skolan. Om man kommer tidigt så måste man vara ute tills bussen kommer. Detta ifall det t ex skulle börja brinna då har vi ingen koll på hur många barn som finns inne i byggnaden. Vill ni däremot att vi tar ansvar för era barn på morgonen så får man naturligtvis ha en fritidsplats. Men även de barnen är ute efter frukost tills skolan börjar.

 

Påminner om Prao-plats den 7 dec, några har ordnat och många försöker men det är svårt. Ett tips är att byta barn med varandra ifall ni föräldrar har möjlighet att ta med någon till ert arbete. Man kan ju vara på skolan och städa, laga mat eller vara i förskolan också. Hittar man ingen så får man vara på skolan och jobba som vanligt.

Trevlig helg! önskar Vera, Therese, Matts och Sofie.

Vecka 48      23 nov - 29 nov

Måndag

Tisdag Nationella prov i engelska för åk 6.

Onsdag Skridskodag på Sävstaås. En lapp har skickats hem angående detta. Många har skjuts annars åker man 76:an till och från ishallen. OBS! Alla slutar kl.13.00 och hoppar av 76:an på vägen från ishallen till skolan.

Torsdag

Fredag Ingen idrott.

6:or ska baka lussebullar så ta gärna med ett förkläde och en tofs till er med långt hår så ni kan sätta upp det.

 

Vecka 49        30 nov - 6 dec

Måndag Adventsfirande i kyrkan kl.9.00. Alla tar sig dit själva och om man behöver skjuts så hör man av sig. Sedan går det en buss tillbaka till skolan ca 9.45.

 

Tisdag Engelskaprov kap 1-10 för 4:or och kap 1-8 för 5:orna.

Onsdag Idrott med ombyte och duschgrejer som vanligt.

Matteprov för alla 4-6:or.

Torsdag

Fredag Idrott med ombyte och duschgrejer som vanligt.

 

Veckobrev v. 46 - 47 (9/11-20/11)

 

Nu är terminen igång igen efter en veckas höstlov och julen börjar närmare sig mer och mer.

Under veckorna 46, 47 och 48 kör vi igång med de muntliga nationella proven för sexorna. På tisdag och onsdag under vecka 46 är det nationella prov i svenska, nationella provet i matte görs på torsdag vecka 47 och i engelskan utförs de på tisdag vecka 48.

Eleverna jobbar nu med världsreligionerna och alla elever har fått hem en varsin planering, där det bland annat finns information om vad de ska kunna efter detta arbetsområde. Vissa har valt att göra en teater om detta ämne som kommer att spelas upp onsdagen den 18:e november klockan 12.15, ni är varmt välkomna att komma och titta. Den 20 november blir det även prov på världsreligionerna.

Vi vill också passa på att påminna om skridskodagen på Sävstaås den 25 november. Alla elever har fått hem en lapp angående den dagen där vi vill att ni fyller om era barn har skjuts dit och hem och om ni även kan ta fler i bilen. Om ni inte har lämnat in den redan ber vi er att göra det så fort som möjligt. Leta även upp skridskor i god tid innan så ni vet att de passar.

Eleverna har prao den 7 december så de bör alltså börja leta praktikplatser nu om det inte redan är fixat.

Den 17 november har Vera pluggdag och kommer alltså att vara borta den dagen.

Vill också passa på att informera er i god tid om att 4:an och 5:an kommer att ha engelska prov tisdagen den 1/12-15. Om ni vill förbereda er så kommer 4:ans prova att vara på Kapitel 1-10 och 5:ans på kapitel 1-8. Eftersom sexorna har nationellt prov så kommer deras prov att komma i januari istället.

 

v. 46 (9/11-13/11)

Tisdag: nationella prov i svenska

Onsdag: nationella i svenska, idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor.

Fredag: idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor.

V. 47 (16/11-20/11)

 Tisdag: Vera borta.

Onsdag: Teater, idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor.

Torsdag: nationella prov i matte

Fredag: idrott inne, glöm ej gympakläder, duschgrejer och gärna inneskor.

Veckobrev v. 43-45 (19/10-6-11)

 Veckorna rinner förbi i en rasande fart och snart är det redan höstlov. Nu har vi räknat ihop och satt in springslanten ni skänkte då vi sprang skoljoggen. Det blev 807 kronor, bra jobbatJ.

 Förra veckan var vi på en dansföreställning som baserats på nobels fredspristagare Malalas liv. Det var en intressant föreställning men vissa kände att den var lite lång.

 Denna vecka har det varit skolfotografering och vi vill påminna er om att ni inte får några bilder hemskickade per automatik. Ni måste logga in på hemsidan med koden ni fick vid fotograferingen och beställa de foton ni vill ha.

 Den kommande veckan är det dags för ännu en aktivitetsdag och denna gång ska vi till Arbrå badhus. Vi kommer att ha mat och dryck med oss men kom ihåg att ta med något att äta i, äta och dricka ur. Det är viktigt att alla har tvål och schampo med sig för alla måste tvätta sig innan de går i poolen och efter att de badat klart och självklart behöver alla badkläder med sig. 6:orna ska också ha långärmad tröja och långbyxor med sig så att de kan ha klädsim, 4:an och 5:an får också ta med sig det och öva klädsim om de vill. Vi kommer att åka på morgonen direkt då vi börjar så det är viktigt att alla kommer i tid till skolan. Hela skolan får inte plats i Östens buss så vi fyller ut med bilar. På eftermiddagen kommer vi hem till 13:30 så att eleverna hinner med den tidiga bussen. Observera att alla elever på skolan slutar 13:30 den dagen även de äldsta eleverna. Eftersom vi har en heldag med idrott i Arbrå kommer det inte att behövas ombyte onsdag och fredag då det normalt är idrott.

 Veckan efter höstlovet är det prov i matematik på måndag, på onsdag är det dags för Vi i femman igen och på fredag är det vaccination för tjejerna i femman.

 

V.43 (19-23 okt)

Måndag Prov i matematik

Tisdag Bad i Arbrå, badkläder, duschgrejer, tallrik, bestick, mugg och kom ihåg att alla slutar13:25

Onsdag ingen idrott

Torsdag

Fredag ingen idrott

 V.44 Höstlov

 V.45 (2-6 nov)

Måndag

Tisdag

Onsdag Vi i femman. Idrott inne, ombyte, duschgrejer och gärna inneskor

Torsdag

Fredag Vaccination för 5:ans tjejer. Idrott inne, ombyte, duschgrejer och gärna inneskor

 

Veckobrev för vecka 41 och 42 (5 okt-16 okt)

Då är vi inne i oktober och höstlovet (v 44) närmar sig med stormsteg. När vecka 42 är slut har vi gjort halva terminen. Då kan jag påminna om att eleverna ska läsa minst två skönlitterära böcker under en termin och borde första boken vara klar snart. Några kanske behöver ta hem och läsa lite.

Vi har många motiverade elever som arbetar hårt på lektionerna och i onsdags hade vi besök av Stefan som höll i orienteringen på idrotten. Han var imponerad över hur duktiga dom var.  Nu börjar vi med idrotten inne.

På rasterna har det blivit lugnare, det har bytts lite rastaktiviteter så nu är det rundpingis som gäller och det fungerar bra. Nu ska vi precis starta en pingisturnering på första rasten.

I dag (fredag) har vi haft besök av Per Wik som går kulturkommunikatörsutbildningen. Han har genomfört en performans tillsammans med eleverna samt berättat lite om hur det är att ha asperger.

I samhällskunskap håller vi nu på med information och kommunikation. Vi kommer att ha ett prov den 16 okt men det är inget man kan träna på hemma. De ska t ex söka information på nätet, värdera källor och motivera varför de är trovärdiga eller inte, ha åsikter om reklam mm. Vi kommer även att sitta i grupper och diskutera.

Kan passa på att vara ute i god tid och tala om att den 20 november kommer det att bli ett prov på världsreligionerna.

Den 19 oktober blir det matteprov på kapitel 1 och 2 för alla.

Påminner om att vi gärna vill att ni fyller i enkäten från skolverket. Senast 9 okt.

Vecka 41 (5 okt-9 okt)

Måndag

Tisdag

Onsdag Ingen idrott för vi ska åka till Bollnäs på en dansföreställning.

Torsdag

Fredag Idrott INNE! Ombyte, duschgrejer och gärna inneskor.

Sista dagen för enkäten.

 

Vecka 42 (12-16 okt)

Veronica pluggar så vi har vikarie för henne hela veckan.

Måndag

Tisdag Skolfoto

Onsdag Idrott INNE! Ombyte, duschgrejer och gärna inneskor.

Torsdag

Fredag Idrott INNE! Ombyte, duschgrejer och gärna inneskor.

So-prov Information och kommunikation,

 

Trevlig helg önskar Therese, Veronica, Sofie och Matts

 

 

Vecka 36-37 (1/9- 13/9)

 Nu börjar terminen rulla igång på allvar och vi hittar in i rutinerna igen. Starten har känts mycket bra och då vi har pratat med eleverna om vilka förväntningar de har på det kommande läsåret är det många som förväntar sig att de ska fokusera mer, lära sig mer och höja sina omdömen och betyg. Vi ser fram emot ett lärorikt år. Denna termin kommer Therese att jobba 80% med lediga torsdagar, Vera 80% med lediga måndagar, Sofie 80% med lediga fredagar och Matts kommer jobba 25 % och vara på torsdagar. Vera fortsätter att läsa färdigt sin slöjdbehörighet på distans och kommer att vara i Umeå 2ggr per termin. Vi provar även i år schemat fram till föräldramötet och då kan ni få ett schema om ni önskar. Om ert barn inte kan vara med på idrotten av någon anledning skicka med en lapp eller skriv ett mail men på något sätt kan vara med utifrån sin nivå så skicka helst med ombyte.

Vår mobiltelefonpolicy är att de barn som har sina telefoner med får ha dem hela dagen men på ljudlös. På lektionen får man ha dom till att lyssna på musik med egna hörlurar, söka på internet eller som miniräknare. Gör man annat eller stör på något sätt tar vi telefonen till lektionens slut.

 Skolsyster är här på fredagar men under v.34,36,39 och v 40 kommer hon att vara borta. Behöver ni träffa henne under dessa veckor så är det bara att ringa till henne så kan hon komma en annan dag. Skolsyster Birgitta Perzons nummer är 073-2746449.

Tyvärr satte vädret stopp för vår upptakt i Galven men eleverna verkar mycket nöjda med att beställa pizza och sova över på skolan istället.

Snart kommer vi att ha skoljoggen och om det är någon som kan tänka sig att skänka lite priser till vinstbordet tar vi tacksamt emot det.

 

Ring gärna om det är något.

Telefonnummer till personalrummet 0278- 39189, Fritids 0278-39113

 

 v.36

måndag: idrott ute, ombyte, duschgrejer

fredag: idrott ute ombyte, duschgrejer

 

v.37

måndag: idrott ute, ombyte, duschgrejer

onsdag: föräldramöte 18.00-20.00, vi träffas i matsalen

fredag: idrott, ombyte, duschgrejer

 

Välkomna tillbaka till Sörängs skola

Torsdag den 20 augusti kl.8.25 är det dags att starta upp en ny termin. Vi träffas ute på trappan. Start och sluttider är detsamma som förra året d v s mån-tor 8.25-14.25 fredagar 8.25-13.25. Vi kommer att vara 28 st elever i 4-6:an, Matts, Therese och Vera fortsätter att arbeta sen hälsar vi vår nya kollega Sofie Johansson välkommen till 4-6. Mer information får ni på föräldramötet den 9 september kl.18-20. Boka in detta redan nu.

Ni kommer att få första veckobrevet inför vecka 36 samt ett kalendarium för dagar som redan är bokade. Under de första dagarna (tor 20-ons 26) är det inget speciellt. Tänk bara på att vi kommer att vara ute ganska mycket och göra lite aktiviteter.

Vi fortsätter efter önskemål från barnen att ha upptakten i Galven torsdagen den 27 augusti. Vi äter lunch på skolan men det kan vara bra att ha med sig lite fika till eftermiddagen. Vattenflaska är ett måste eftersom det inte finns tillgång till vatten (förutom det vi har med oss i dunkar). Vi åker buss dit kl.12.00. Från kl. 16.00 är grillarna tända så då är ni föräldrar välkomna dit med middag till er och era barn. Efter vi har ätit spelar vi alla brännboll, personal och elever mot er föräldrar. Vi tycker det är viktigt för barnens skull att vi alla engagerar oss i matchen. Efter matchen får de 4-6:or som vill sova kvar. På fredagen åker vi hem vid tiotiden och eleverna slutar när vi kommer hem. Vi behöver hjälp av er föräldrar med skjuts hem, hör av er om ni kan hjälpa till.

Bra att ha med sig:

Sovsäck

Kudde

Sovkläder (det kan vara kallt på natten)

Ficklampa

Varma kläder

Tandborste

Fika

Om man vill:

Fiskespö och flytväst

Badkläder

Man får ta med sig godis, dricka, chips m m men det får stanna i väskan till de yngre barnen har åkt hem.

 

Hälsningar Matts, Therése, Veronica och Sofie

 

 

 

 

 

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Veckobrev v 19 och 20 (4 maj 15 maj) 

Dags för ett nytt veckobrev. Det har varit lite stökigt nu pga att vi har varit tvungna att göra om i schemat för nationella prov och personalfrånvaro. Sedan blir det lite andra dagar så här mot slutet av terminen så läs noga.  

Påminner om PRAO den 25 maj och hittar man ingen plats får man stanna på skolan och jobba som vanligt. 

I so har vi nu påbörjat ett område som handlar och livsfrågor och barnens sociala skyddsnät i samhället. Många stora frågor som väcker många tankar, det kanske finns någon som behöver prata mer hemma och då vet ni lite vad vi arbetar med. Vi hoppas på att få göra ett studiebesök på st. Lars eller i kyrkan. Inget prov som man ska träna på utan det är hela processen på lektionerna som bedöms. 

Vecka 19 (4maj-8 maj) 

Måndag Elevråd 

Tisdag No nationell prov för åk 6. Man får ta med sig en frukt eller lite fika om man vill men det är inte så långa prov. 

Veckans ord i engelska. se nedan. 

Idrott: Kartkunskap, trafikregler och gårdslekar så inget ombyte behövs. 

Onsdag 

Torsdag No nationell prov för åk 6. Man får ta med sig en frukt eller lite fika om man vill men det är inte så långa prov. 

Fredag Cykeldag samt att vi ska ha cykelorientering så ta med cykel och naturligtvis hjälm. Skulle det vara ett problem så hör av er så fixar vi det. De som vill cykla hemifrån och bor i Freluga kan ta sällskap med Matts. De som cyklar hemifrån och ska över vägen vid kvarn pratar med Therese. Annars kan man skjutsa dit cykeln och Bollnäs passerar jag...det mesta går att lösa. Ni som rör er med bil i Söräng kan ta det extra försiktigt på fredagem. Sprid det gärna.  

 

Vecka 20 (11 maj-15 maj) 

Måndag  

Tisdag Vi åker till Aquarena i Söderhamn och badar eftersom de bjöd oss i och med framgången i "Vi i femman". Ta med badkläder, handduk och duschgrejer. Man kan även ta med sig lite matsäck om man vill. Vi tar med oss sallad, frukt och dryck. Eftersom vi åker kollektivt så får alla ta med sig en matlåda och egna bestick, så fyller vi dom innan vi hoppar på bussen, ta även med egen mugg. Kom ihåg att ta med busskorten för vi hoppas kunna åka 8.45 och då får inte vi boka gruppresa. Vi åker hem 13.00 och är då tillbaka på skolan 14.06. Om man inte måste vänta på buss 76 så slutar dagen då. Vi mailar om det blir ändring. Om du läser veckobrevet på hemsidan och inte har fått det på mail hör av dig.  

Onsdag Fångarna på fortet. Ta kläder som man kan röra sig bra i och som man inte är så rädd om. Som vanligt är vi i behov av några vuxna som kan komma och hjälpa till fram till lunch i alla fall. Ni som hjälper till blir bjudna på lunch. Det är inte svårt. Hör av er. Hela skolan slutar 13.25. 

Torsdag LOV Kristi himmelsfärd 

Fredag LOV 

Trevlig helg! 

Med vänlig hälsning Matts, Vera och Therese 

 

Veckans ord till tisdag v. 19 

4:an                                                        5:an                                                            6:an 

nearly- nästan                                      moment- ögonblick                                 dear- kära, käre  

first- först                                              fail- misslyckas                                          keep- behålla 

break- rast eller bryta                         already- redan                                          uncertain- osäker 

through- genom                                   believe- tro                                                caring- omtänksam Veckobrev v. 17-18     20/4-1/5

Nu har vi haft vår temavecka om Europa och vi har lärt oss mer om olika länder och deras språk. Vi har även fått njuta av traditionella maträtter från de olika länderna på luncherna. Vissa elever har börjat räkna ned dagarna fram till sommarlovet och det är faktiskt inte så långt kvar tills sommaren är här. På fredag vecka 17 är det dags för femmans flickor att få sin andra dos av HPV-vaccinet, skolsyster kommer att vara här på morgonen.

Vi vill passa på att redan nu flagga för några saker som kommer lite längre fram i vår. På fredag vecka 19 kommer 4-6orna att ha cykelorienteringen på idrotten, så då behöver de ha cykel med till skolan. Lördagen den 23 maj 10-12 kommer det att vara öppet hus här på skolan, ett sätt för oss att visa upp vår verksamhet för både er och nya familjer som kan vara nyfiken på Sörängs skola. Eventuellt kommer det att finnas fika att köpa men mer information kommer senare. Denna lördag kommer även att vara en fixardag på skolan så vi hoppas att så många som möjligt av er kan komma och hjälpa till med att göra vår skola ännu finare.

Vecka 17 20/4-24/4Måndag: SO-prov, EuropaTisdag: Glosförhör engelska. Idrott, innekläder + duschgrejerOnsdag:Torsdag: Hemkunskapens städläxa för sexorna ska lämnas in. Idrott inneFredag: Femmans flickor vaccinVecka 18 27/4-1/5Måndag: Nationellt prov SO. Matts ledig.Tisdag: Nationellt prov SO. Veckans ord engelska. Idrott ute, kläder + duschgrejer.Onsdag:Torsdag: Fredag: Ledig (1:a maj-röd dag)

Veckans ordDelas ut v.17 (testas tisdag v.18)

Delas ut v.18 (testas tisdag v.19)

4:an

 

vegetables- grönsaker

nearly- nästan

in front of- framför

first- först

else- annat eller mer

break- rast eller bryta

shelf- hylla

through- genom

 

5:an

 

fast- snabbt, fort

moment- ögonblick

towards- fram/mot

fail- misslyckas

pour- hälla

already- redan

switch off- stänga av

believe- tro

 

6:an

 

take care of- ta hand om

dear- kära, käre

remind- påminna

keep- behålla

clean- städa, göra rent

uncertain-osäker

violence- våld

caring- omtänksam

 

********************************************************************************Veckobrev v. 14-16     30/3-17/4

Då är vi framme vid påsk! På skärtorsdagen ska vi spela volleyboll, ett elevlag mot personalen och den dagen slutar alla elever 12.00. Vi har beställt en buss som kör hem eleverna den dagen.Vecka 16 är det temavecka på skolan och temat är Europa. Vi i 4-6an har jobbat med olika europeiska länder som vi redovisar för övriga skolan, ett land varje dag. Det kommer även att serveras mat från dessa länder i matsalen.Måndag v.16 13/4 ska 6orna på rockskola på kulturhuset kl. 9.00-13.00. mer info kommer.Onsdag och fredag v. 16 är det nationella prov i engelska för år 6.Mån 20/4 är det prov på Europa, att träna på inför provet har skickats hem.Vecka 14 30/3-2/4Måndag: Prov i biologi. Att träna på är hemskickat.Tisdag: Idrott, innekläder + duschgrejerOnsdag: Matts ledig. Eva A vikarierar.Torsdag: Volleyboll. Ett elevlag mot personalen. Alla elever slutar 12.00Fredag: PåsklovVecka 16 13/4-17/4Måndag: Rockskola för 6orna på KulturhusetTisdag: Idrott, innekläder + duschgrejer. Matts ledigOnsdag: nat. Prov eng år 6Torsdag: Fredag: nat. Prov eng år 6, Idrott, innekläder + duschgrejer

 

Veckobrev v 12 och 13

Hej! Då har det varit lov och vi kör några veckor innan det är dags för lov igen. Fast början av veckan kunde man tro att de fortfarande hade lov för det har varit lite pratig. Det kanske är alla vårkänslor som kommit med den härliga solen. Nu hoppas vi fotbollsplanen tinar snabbt så det kan spelas fotboll på lite större plats igen.

Vi ska till simhallen och simma, så ta med badkläder, handduk och duschgrejer. Viktigt att tvätta oss både före och efter badet. Alla som har busskort tar med sig eftersom de behövs när vi åker till simhallen. Vi åker 76:an tillbaka så om man vill kan man hoppa av på tillbakavägen. 

Vi har startat upp ett arbete om Europa som hela området faktiskt ska ha som tema så det kommer t ex att märkas i maten v.16. Vi i 4-6 har sedan prov den 20 april. Det kommer bl a att innehålla att man ska kunna läge på länder, huvudstäder, öar, vatten och berg. Det finns en hemsida som man kan träna på som heter Seterra.

Den 30 mars kommer det att bli ett biologiprov.

Veckans ord i engelska är inte klara eftersom Veronica är i Linköping och pluggar med de kommer i ett separat mail sedan.

Trevlig Helg!

 

Veckobrev v 12 (16-20 mars)

Måndag Matts är ledig och Johanna vikarierar.

Tisdag  Badkläder, handduk och duschgrejer.

Onsdag

Torsdag Muntligt nationellt prov i engelska för 6:or.

Fredag Idrott dans ta med t-shirt, långa, mjuka byxor som du kan röra dig i och duschgrejer.

 

Veckobrev v 13 (23-27 mars)

Måndag "Hej och Tack" En grupp elever har arbetat fram en dag där hela skolan ska arbeta med vårt projekt  "Hej och Tack" som vi presenterade i höstas.

Tisdag  Badkläder, handduk och duschgrejer. 

Nationell prov i matematik för 6:or. 

Onsdag Läsdag; hela skolan arbetar med olika saker runt läsning.

Torsdag Nationell prov i matematik för 6:or. 

Konsert med musikskolan.

Fredag Idrott inne som vanligt.

 

 

Veckobrev v. 9-11

Nu rinner veckorna iväg i rask takt och snart så är vi redan framme vid sportlovet.

På tisdag nästa vecka tänker vi smygstarta vårt sportande med att ha en heldag på Gårdtjärnsberget i Edsbyn. Vi kommer åka slalom, längdskidor eller pulka, vid slalom och pulkaåkning är det som vanligt hjälm som gäller.

Nästa vecka är det även redovisningar i SO om medeltiden, på måndag klockan 12:15 i gympasalen är det några grupper som kommer redovisa genom att spela teater och har ni tid får ni gärna komma och titta.

Någon gång under vintern kommer vi att ha en brandövning så