Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / Profile / Search

Veckobrev

Veckobrev v. 20-21

Hej där hemma!

Trotts kylan i luften går vi med snabba steg mot sommarlov och håller i nuläget på att färdigställa vårt skrivprojekt  ”Den öde ön”. Vi har också klivit in i det sista området för terminen i SO som är religion med fokus på religionerna Islam och Judendom.

 

·        Torsdag 16/5 har killarna i 3:an killsnack med vår skolsköterska Annelie.

·        Måndag 20/5 skriver vi lärare omdömen och eleverna har då en fritidsdag med vår fritidspersonal.

·        Torsdag 23/5 har 3:orna slöjd hela dagen. Ingen idrott för 3:orna denna dag.

·        Måndag 27/5 är 3:orna uppbjuden till 4-5:an för en heldag tillsammans med dem.

·        Frilufslivsdagen är flyttad till måndag 3/6.

Fångarna på fortet-dagen är kvar onsdag 29/5 och vi har inte fått in en enda som vill komma till skolan och hjälpa till lite. Vi skulle behöva hjälp mellan kl. 8.00-11.00. Vill du eller vet du någon annan så hör av dig. 

 

Maria hälsar:

v.20 – Idrott ute för både 2:or och 3:or. Ombyte och duschgrejer.

v.21

Måndag – Ingen idrott för 2:or.

Tisdag – Idrott ute för både 2:or och 3:or. Ombyte och duschgrejer.

Torsdag - Ingen idrott för 3:or. Idrott som vanligt för 2:or med ombyte och duschgrejer. Trevlig helg!

Julia, Bättan, Maria och Hanna


 

Veckobrev v. 18-19

Hej därhemma!

 

Nu känns det som om våren är här på riktigt, solen skiner och det liksom spritter i benen på eleverna. Härligt att få ta på sig lite tunnare kläder och skor. Vi har avslutat våra arbeten inför lovet så det ska kännas skönt i magen med lov. Under onsdagen avslutade vi temat kroppen, titta gärna in i klassrummet och se våra kroppar.

I måndags var det sista läxan för terminen som lämnades ut och i tisdags eftermiddag hade vi instrumentvisning från kulturskolan och det var ett uppskattat framträdande.

 

·       Maria hälsar:

v.18-Maria har semester. Alla har idrott måndag och torsdag- inget ombyte behövs.

v: 19-ingen idrott måndag (aktivitets fm, hela skolan),

 tisdag och torsdag – idrott ute med ombyte.

Från och med maj månad är det ute idrott- med ombyte

 

·       Onsdag den 1:a maj är eleverna ledig.

·       Fredag den 3/5 är det cykeldag. Man får ta med cykel så man kan cykla på rasterna. Obligatoriskt med hjälm.

·       Efter lovet börjar vi göra bedömningsstöd med både 2:or och 3:or.

·       Skolavslutning måndag 10/6 kl.17.30, inbjudan kommer.

 

Glad påsk och njut av solen i helgen!

Bättan, Julia, Hanna och Maria

Veckobrev v.13-14

 

Hej därhemma!

De sista dagarna har vi känt att våren är nog ändå på väg, solen skiner, fåglarna kvittrar och barnen har blöta kläder. Apropå kläder så behövs det extra kläder att byta till men det är lite tomt i vissa lådor. Fyll gärna på!

Vi jobbar på med skrivprojektet ”En öde ö” och i matten är det klockan som gäller. I NO har vi börjat jobba med kroppen och den här veckan var det skelettet som vi pratade om.

Påminner om att Nationella proven är tisdagar, onsdagar och fredagar. Ni är duktiga som hjälper barnen att ta med lite att stoppa i munnen efter proven, det blir en mysig stund och de fyller på sina energidepåer.

Tisdag 2/4 har vi en gemensam förmiddag hela skolan kring vårt fokusmål ”Med flera ord”. Då kommer barnen att vara indelade i olika åldersintegrerade grupper och göra olika aktiviteter för att lära sig/befästa fler ord.

 

·        Maria hälsar att det är inne idrott båda veckorna. Kom ihåg ombyte!

 

Kom ihåg datum:

·        Hela huset möte måndag 8/4, fritids stänger kl.16.00

·        Instrumentvisning för åk 1-5 tisdag 16/4(på skolan)

·        Alla elever slutar kl.12.00 den 18/4 (skärtorsdagen). Beställd buss från skolan.

 

Ha en skön helg i solen!

Bättan, Julia, Hanna och Maria


 

Veckobrev v.8-9

Hej därhemma!

Nu är det snart sportlov…. var det inte jullov för inte så länge sen? Till och med barnen tycker att veckorna går väldigt fort. Vi jobbar på för fullt och det är så härligt att se era barns framsteg varje dag. Vi skriver fortfarande väldigt mycket och klock-skolan fortsätter varje onsdag. I SO jobbar vi med närområdet/Hälsingland och i engelskan läser barnen korta texter och tränar på att prata. Vi har även pratat om hygien, vad är personlig hygien och varför det är viktigt att sköta den. Hygien är en riskfaktor för kommentarer och kränkningar.

Vi hade en fantastisk förmiddag i skidspåret i måndags, alla kämpade tillsammans och vi åkte 450 km. Det mynnar ut i en filmbelöning med popcorn som barnen får fredagen innan sportlovet.

 

Maria hälsar att:

v.8 skridskor- måndag(2:an), tisdag(3:an) och idrott inne- torsdag

v.9 ingen idrott (skiddag tisdag)

 

Kom ihåg datum:

·       Fritids påminner om att fritids stänger kl.16.00 torsdag 21/2, då vi alla pedagoger på området har ”Hela Huset möte”

·       Tisdag 26/2, Skiddag i Edsbyn, se tidigare lapp/mail.

·       Torsdag 28/2, 3:orna åker på teater på Heden.

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Hanna och Maria


 
Veckobrev v.4-5

Hej därhemma!

Nu är vintern här på allvar med både snö och kyla men det som värmer just nu är att våra 5:or gick vidare till semifinal i Vi i femman. Wow!

Vi är i full gång med alla skolarbeten, vi tränar extra på att skriva berättande text just nu. Vi har klock-skola på onsdagar då eleverna får välja om de behöver extra träning. Det är analog tid som är några veckor framåt, träna gärna hemma. Vi sätter också fokus på att bygga upp deras ordförråd genom att de får skriva upp ord de inte förstår på en lapp och sen tar vi upp ordet i klassen och förklarar vad det betyder.

Från och med måndag är det ok att åka skridskor på plan, obligatoriskt med hjälm. Hjälm gäller även för madrassåkning.

 

Maria hälsar:

V4: idrott inne

V5: skridskor måndag och tisdag……….inne idrott på torsdag

 

Kom ihåg datum:

·        Samtalsvecka, nästa vecka.

·        Längdskidor 6/2 om det är snö? Mer info kommer.

 

 

Skotta lugnt och ha en skön helg!

Bättan, Julia, Maria och Hanna

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev v.2-3

Hej där hemma!

Välkommen tillbaka till en ny termin. Vi hoppas att ni har vilat ordentligt så ni är taggade inför nya utmaningar. Det stora för 3:orna den här terminen är Nationella proven.

 • Idrotten startar torsdag 10/1.

 • Vi påminner om ändrade idrottstider för vårterminen. 2:or och 3:or kommer att ha delad idrott. 3:or har idrott tisdagar och torsdagar. 2:or har idrott måndagar och torsdagar.

 • Nationella proven startar v.11 alltså efter sportlovet och vi har till v.20 på oss. Mer information angående detta kommer att komma. Vi beviljar ingen ledighet under dessa veckor.

 • Läsläxan pågår mellan v.3 till v.9 måndag-måndag. För 2:or är det lika som förut, att man läser en bok och vi läser med dom på måndagar. För 3:orna blir det annorlunda då det blir en läsförståelsetext (mellan raderna) och en mattestencil. Vi uppmanar att man läser en bok hemma ändå – vi hjälper gärna till att låna böcker men vi läser inte med barnen.

 • Utvecklingssamtalen kommer att ligga under v.4. Tider kommer i slutet av denna vecka.

Ha en skön helg!
Önskar Bättan, Julia, Maria och Hanna

 


veckobrev v.50-51

Hej därhemma!

Nu är vi verkligen inne på slutspurten för den här terminen, vi har bara måndagar och fredagar i våra veckor. Vi slutför våra arbeten i alla ämnen för att få ha jullov med en skön känsla i magen. Vi har särskilt pratat med barnen om är att hålla i läsningen över jullovet och berättat att man backar i sin läsning om man inte läser på två veckor. Hjälp gärna till att påminna om läsningen och en bok i julklapp är ett tips!

I måndags fick vi uppleva en magisk stund i kyrkan, vilka fantastiska barn ni har. Var stolta! Det var nog några tårar som fanns i mångas ögonvrån.

·       Måndag 10/12 är barnen ledig, fritids öppet.

·       Torsdag 13/12, 2-3:or har luciatåg för förskola och skola.

·       Torsdag 20/12 julfest kl.18.00-20.00. Mer info kommer.

·       Fredag 21/12 är barnen ledig för kvällstid 20/12.

·       Maria hälsar:  

v.50 Ingen idrott

V.51 måndag den 17/12, ingen idrott, då går vi till skogen och träffar tomten istället. Torsdag 20/12, är det sista idrotten för terminen.

 

Från och med vårterminstart, kommer 2:or och 3:or ha delad idrott. 3:or har idrott tisdagar och torsdagar. 2:or måndagar och torsdagar. 

 

Ha en skön 2:a advent!

Bättan, Julia, Hanna och Maria


 

 

 

 

 

Veckobrev v 48-49

Hej därhemma!

Vi går i rask takt mot december månad och allt vad det innebär. Vi påminner om att i slutet av varje veckobrev finns en ”kom ihåg-lista” med datum som är viktiga att komma ihåg. Vi hade en underbar dag på Sävstaås i fredags, kul att så många av er kommer och är med oss, det uppskattar vi alltid!

På NO fortsätter vi att jobba med rymden. Vi lär oss om hur solen, jorden och månen rör sig i förhållande till varandra, tillexempel en månad. I svenskan fortsätter vi med projektet Familjen. I matten så har vi precis avslutat kapitlet om multiplikationstabellen – förhör gärna era barn hemma.

Fredagen den 7 december ska vi fira Nobeldagen så då får alla gärna klä sig i lite fina kläder. Vad sägs om långklänning, kavaj eller slips när vi ska avsluta dagen med att dansa vals hela skolan i gymnastiksalen. Vi kommer även att träna extra på bordsskicket eftersom Anna dukar upp en nobelmiddag i Blå restaurangen. Så det blir läxa att tänka och träna på att äta med kniv och gaffel samt andra vett och etikett regler. 

 

Kom ihåg datum:

·         Måndag 3/12 Adventsfirande i kyrkan. Inbjudan kommer inom kort.

·         Måndag 3/12 Ingen idrott.

·         Fredag 7/12 Vaccination 2:or

·         Fredag 7/12 Nobeldagen

·         Måndag 10/12 Eleverna kompar för Galvenkvällen, vi lärare skriver elevernas omdömen. Fritids är öppet som vanligt, meddela tider.

·         Fredag 21/12 Eleverna kompar för julfesten torsdagkväll. Fritids öppet, meddela tider.

Sista läsläxan går ut måndag 3/12, sedan är det jullov men vi hoppar att barnen fortsätter läsa spontant. 

 

 

Trevlig helg!

Julia, Bättan, Hanna, Maria


Veckobrev v. 46-47

Hej därhemma!

Vad roligt det var att träffa eleverna igen efter lovet. Det verkade som de haft ett skönt och roligt lov. Många hade antagit utmaningen med läsbingon och fick något gott att mumsa på i måndags. Vi har startat upp ett nytt skrivprojekt-Familjen, som kommer att utmynna i en bok till jul. På NO ska vi arbeta med rymden fram till jul så vi önskar skokartonger som vi kan göra våra solsystem i. På engelskan övar vi mycket på att våga prata och vi ser att det är några som inte vågar, vi önskar att ni pratar lite engelska hemma lite då och då.

·       Under v.46 kommer det att vara en oförberedd brandövning på skolan, så se gärna till att eleverna har extra strumpor i lådan.

·       Torsdag 15/11, ska 1-3 få åka till Kulturhuset på skolbio.

·       Fredag 16/11, skridskodag på Sävstaås. Se mer info från tidigare mail. Kom ihåg att barnen ska vara på skolan kl.08.15, då 76:an går kl.08.25

·       Måndag 3/12, adventsfirande i Bollnäs kyrka. Inbjudan kommer.

·       2-3:an har lucia för området torsdag 13/12. Mer info kommer från Hanna, då hon ansvara för detta.

Kom ihåg datum:

·       Måndag 10/12, eleverna komp för Galvenkvällen, vi skriver elevernas omdömen. Fritids öppet, meddela tider.

·       Fredag 21/12, eleverna komp för julfesten torsdagkväll. Fritids öppet, meddela tider.

Ha det gott i mörkret, kom ihåg att äta D-vitamin!

Bättan, Julia, Maria och Hanna


 Veckobrev v. 43-45

Det drar ihop sig till lov och nu till veckan kör vi in i det sista innan vi går på höstlov v. 44. Vi jobbar klart de arbeten vi har på gång så vi kan starta på ny kula efter lovet. Kom ihåg att läsning är färskvara så läs gärna med era barn på lovet.

Till förra veckobrevet fick eleverna skriva egna veckoscheman, något vi hört varken bu eller bä om så vi fortsätter med det.

 

·         Måndag 22/10: Ingen idrott. Alla barn slutar 13.25 eftersom det blir långdag till 14.25 på torsdag då vi åker till Söderhamns badhus.

·         Torsdag 25/10: Bad och simning i Söderhamns badhus. Beställd buss går kl. 9 från skolan. Kom ihåg att ta med tallrik, bestick och mugg för skolan serverar pastasallad och dryck. Vill man får man ta med sig lite egen matsäck t ex frukt eller fika. (EJ GODIS). Vill man låsa in sina tillhörigheter behöver man ta med sig ett eget lås! OBS! Kom ihåg schampoo och tvål. Viktigt att man använder det både innan och

efter badet!!!
Bussen går från Söderhamn 13.30 så vi hinner hem till 14.35 bussen som går från skolan.

·         Fredag 26/10: Halloweendag, alla barn som vill får gärna komma utklädda. Vi jobbar som vanligt på förmiddagen och på eftermiddagen har vi disco och mys.

·         Torsdag 15/11: 1-3 åker på skolbio i Bollnäs.

Kom ihåg datum:

·         Fredag 16/11: Skridskodag på Sävstaås. Mer information kommer.

Måndag 3/12: Advent i Bollnäs kyrka. Mer information kommer.

 


 

Veckobrev v.41-42

Hej därhemma!

Nu känns det som om vintern är i antågande, vantar och mössor är snart ett måste. I skolan jobbar vi på och i fredags gjorde vi våra IUP-blommor som nu är fastsatta vid deras platser. Vi tror att elevernas kunskapsmål blir mer levande under skoldagen nu. Vi har även teknik på schemat nu under några veckor framåt och vi hoppas att ni fått höra om våra paddelbåtar, byggandet och sjösättningen? Nästa vecka ska vi börja bygga raketer…

Läsläxan är igång och det verkade i måndags att den hade fungerat bra och den upplevs som rolig, vi vill påminna om att hjälpa barnen att komma ihåg att ta med den på måndagar då vi går igenom den.

På onsdag 10/10 ska F-2 få åka på musikal på kulturhuset.

Vi upplever att barnen inte har riktigt koll på vad som står i veckobreven som vi skriver, så vi kommer att skicka hem ett pappers veckoschema med början idag. Då har barnen själva skrivit vad som händer under kommande veckor.

 

Kom ihåg datum:

·       Fritids påminner om att lämna in lappen om närvaro på höstlovet.

·       v.43, torsdag den 25/10 är det baddag i Söderhamn. Den dagen blir en långdag med skolaslut kl.14.25 istället slutar barnen tidigt på måndag den 22/10, kl. 13.25.

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Hanna och Maria


 
Veckobrev v.37-38

Hej i höstrusket!

Nu känns det i luften att hösten är på väg. Vi har kommit igång med arbeten i alla ämnen. Era barn är väldigt sugna på att lära och vi har pratat om hur man når framgång i sitt skolarbete och vilka strategier som behövs. Intressanta diskussioner…

·         Påminner om att barnen behöver regnkläder, stövlar och ombyten för att rasterna och fritids tiden ska bli bra.

·         Nästa vecka (v.37) är det hälsovecka på skolan och då tar vi en morgonpromenad varje dag. Vi har ett hälsoord per dag som vi pratar lite extra om:

         Mån-sömn, tis-kost, Ons-motion, Tors-relationer,

         Fre-hygien

På tisdag är det skoljoggen, ombyte om man vill men tänk                                                                på att barnen ska ha bra skor.

·         Vecka 38 är det samtalsvecka.

·         Tisdag den 18/9 är det friidrottstävlingar för 3-5 på Höghammarhallen. Ett ytterligare mail kommer med mer info. Tävlingarna startar kl.09.00 och slutar ca kl.14.00. Hör av er till maria (maria@sorangsskola.se ) om ni behöver skjuts senast tisdag 11/9.

·         Maria hälsar att idrotten är ute (ombyte) förutom nu på måndag 10/9 då det är långpromenad (inget ombyte).

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Maria och Hanna

 

 


 

Veckobrev v.23-24

Hej därhemma!

Nu är vi inne på sista veckorna innan det stundande sommarlovet. Det känns som om det redan har börjat då vi njuter av detta väder. Vi jobbar på för att vi ska bli klara med allting samtidigt som vi gör massor av olika roliga aktiviteter.

·        Se bifogat mail om organisationen i höst.

·        Det vore bra om ni skickade med en papperspåse att ta hem böcker och arbeten i. Papperspåse för att det är bra för miljön och för det är lätt att skriva namn på den.

·        Tisdag 5/6 skriver vi era barns omdömen och då är det en styrd aktivitets/jobbardag för eleverna med fritidspersonal. OBS! 3:orna slutar kl.13.25 den dagen.

·        Onsdag 6/6 lediga

·        Fredag 8/6 går vi Flottarleden, mer info kommer.

·        Tisdag 12/6 3:or slutar kl.13.25

·        Tisdag 12/6 skolavslutning kl.17.30. (samling kl.17.15 vid bussgrinden). inbjudan kommer!

 

Ha en skön helg i skuggan!

Bättan, Julia, Hanna och Maria


 

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev v.19-20

Hej därhemma!

Vad härligt med vår, sol ibland och regn ibland… Vi märker av lite vårkänslor här och där. Det spritter i benen och barnen är lite ystra.

Vi jobbar på och pratar om att det inte är många arbets/rolighets dagar kvar till sommarlovet, närmare bestämt 25st. Så det gäller att ligga i för att hinna slutföra allt.

Som ni säkert märkt kom det inte hem någon läxa i onsdags, det är för att vi har bestämt att det är slut nu. Eventuellt kommer det enskilda läxor hem i böckerna och då är den från dag till dag då vi jobbar i böckerna varje dag. Vi hoppas även att ni fortfarande hjälper barnen att LÄSA något, någon gång.

Lite kom ihåg:

·        Onsdag 9/5: årliga fixardagen på Söräng- ingen idrott.

·        Torsdag 10/5 och fredag 11/5- ledigt

·        Måndag 14/5: välkomnar vi Julia tillbaka från praktiken.

·        Fredag 18/5: Fångarna på Fortet

·        Titta gärna igenom kvarglömda kläder högarna. De ligger kvar två veckor till.

 

Ha en skön helg!

Bättan, Hanna, Maria och Viktor

 


 

Veckobrev v.17-18

Hej därhemma!

Äntligen har vi fått lite värme, alla barn är lite uppspelta och vi med. Det känns skönt med lite färre kläder och snart är det sommarlov!

Vi jobbar på i klassrummen och håller på att avluta i alla böcker. Arbetsron finns för det mesta och när den inte finns där pratar vi om vad vi kan göra för att få den tillbaka. Vi har ett arbetsvilligt och glatt gäng att jobba med.

·        Sista NP provet på måndag för 3:orna (muntlig gruppuppgift)

 

·        Idrott inne, måndag-onsdag,

 

·        Simskola (1:or): v.17 tisdag-torsdag

                         v.18 torsdag

 

·        Barnen lediga måndag 30/4 och tisdag 1/5

 

·        Onsdag 2/5 ska 1-2:or på musikteater på kulturskolan, idrott som vanligt.

 

·        Therese önskar hjälp till ”fångarna på fortet”, fredag 18/5.

Säg till om ni kan.

 

Ha en skön helg i solen!

 

Bättan, Hanna, Maria och Marre

 

 

 

Veckobrev för v.15-16

 

 

Hej därhemma!

Nu är påsklovet nära och man känner att våren är på gång. Den har vi längtat efter ett tag. Vi har arbetat klart med det vi skulle, så det känns skönt i alla magar när vi går på lov. Vi har blandat veckan med både roliga aktiviteter och att jobba.

Som ni redan vet så går Julia ut på sin praktik från v.15-19 och det är Hanna som ansvarar för röd grupp under tiden. Marre ”resursar” som vanligt i klassen men ansvarar för matematiken på tisdagar då Hanna har engelska och bild (delnings dag), allt för att det ska bli så orört för barnen som möjligt.

·       NP-dagar v.15: mån, tis, ons och tors.

                       v.16: mån, tis, ons och tors.

·       Skolinspektionen på besök tisdag 17/4, se tidigare mail.

·       Simskola för 1:or startar v.16, tisdagar och torsdagar.

·       Maria hälsar: inne idrott hela april.

 

Ha ett jättebra lov och njut av Påsken!

Bättan, Julia, Hanna, Marre och Maria

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Första veckan efter sportlovet och solen visar sig från sin bästa sida, något vi längtat så efter.

Onsdagen bjöd på en fantastisk dag i Edsbybacken. Energifyllda barn som åkte slalom, längdskidor och pulka. Uppskattat att så många föräldrar och andra familjemedlemmar tagit ledigt för att vara med oss denna dag!

 

Från och med måndag v.12 kommer Kati och arbetstränar i 1-3an och på fritids. Hon kommer att börja med att vara hos oss i fyra veckor.

 

Julia har praktik från v.15 till v.19. Marre kommer att vara vikarie. Vem som har Marres uppdrag är ännu inte löst utan information om det kommer senare.

 

·         Onsdag 21/3 Rockar vi sockorna.

·         Personalen möter traditionsenligt ett elevlag i volleyboll på skärtorsdagen. Alla slutar sedan kl. 12.00, direkt efter maten. Beställd buss kör 76ans linje. Fritids är öppet som vanligt. Alla som vill får vara utklädda till påskkärringar denna dag.

Nationella prov:

v.12 – Måndag, tisdag, onsdag och torsdag.

v.13 – Måndag och onsdag.

 

Maria hälsar:

Idrott inne som vanligt under vecka 12 och 13.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

 

Julia, Bättan, Mikaela, Hanna, Maria och Marre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev v.9 och v.11.

Hej därhemma!

Tänk vad tiden går fort, nu är det snart dags för sportlov (v.10). härligt att snön ligger kvar. Vi jobbar runt ett projekt som heter ”vara vänner” (URskola) nu med f-3. Vi har valt att göra det för att det är lite krångligt, tjafsigt och bråkigt i några konstellationer bland barnen, främst på rasterna.

På jobbfronten gör barnen framsteg varje dag och nu jobbar vi med bl.a OS. Läsningen är ett annat område som går framåt för alla, vi säger det igen, Tack för hjälpen med läsläxan! Ni gör ett jättejobb.

 

·        Påminner om skiddagen i Edsbyn onsdag 28/2.

·        Sportlov v.10

·        Maria hälsar:

- ingen idrott v.9 och Maria återkommer om idrotten v11.

 

 

 

 

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Hanna, Marre och Maria


 

 

 

 

 

Hej där hemma!

Veckorna flyter på och vi har ett riktigt vinterlandskap på skolgården. Tacksam för de föräldrar som ställer upp och ordnar så att vi har is att åka på. Mycket uppskattat av oss alla!

Idag har vi kört igång med OS tema.

 

·       Torsdag 15/2 är det dags att åka längdskidor och nu ser det ut som att vädret blir alldeles strålande! Vi åker mellan kl 9-11 och eleverna serveras blåbärssoppa. Kläder efter väder och längdskidsutrustning behövs denna dag.

·       Påminner om slalomdagen 29/2. Eleverna har idag fått lapp med hem (vid syskon har det äldsta barnet fått lappen) där det fylls i om hur ert/era barn tar sig till och från Gårdstjärnsberget i Edsbyn. Ska barnet åka slalom så fylls även det i och pengar skickas med.

 

Maria hälsar:

Idrott vecka 7 och 8. 

Mån 12/2 skridskor (inget ombyte) Ons 14/2 Zumba med Margit (ombyte)
Mån 19/2 skridskor (inget ombyte) Ons 21/2 idrott inne (ombyte)

 

Trevlig helg!

 

Önskar Julia, Marre, Maria och Bättan

 

 

 

 

 

 

 

Hej därhemma!

Nu har vi kommit igång med att jobba på allvar efter jullovet och det är härligt att se hur barnen antar våra utmaningar. Ni har kanske hört om Oden och Tor, uppställningar i addition eller vad ett adjektiv är? Vi hoppas att någon information kommer hem…

·         Som ni har märkt är läsläxan igång sen förra veckan och jag vill bara förtydliga att:

-läser man en kapitelbok eller en lite längre bok behöver den inte läsas ut på en vecka utan man läser x-antal sidor per gång/kapitel och fortsätter så under veckan. Är den inte utläst på tisdag, tar ändå barnen med sig den till skolan på onsdag så jag får lyssna, sen följer den tillbaks hem igen.

För treorna är det ju ett annat upplägg nu med läxan och responsen vi fått i skolan är att det är kul, roligt och lite klurigt.

 

·         Före jul skrev barnen om ett valfritt gosedjur som man hade hemma och vi planerade då en gosedjursfest då gosedjuren skulle få följa med till skolan. Det är dags för den nu, på onsdag den 31/1! Vi har bjudit in flyttfåglarna och förskoleklass till festen. Vi ska mingla tillsammans och de ska få titta och höra om dessa gosedjur. Hjälp barnen att komma ihåg att ta med dem till onsdag!

 

·         På torsdag 1/2 åker vi längdskidor! Se tidigare mail.

 

·         Maria hälsar att det är skridskor måndag och onsdag bägge veckorna. Vid förändringar kommer ett mail.

 

·         Några kom ihåg:

-utvecklingssamtal v.8-9, tider kommer snart.

-friluftsdag i Edsbyn 28/2, inbjudan kommer.

 

 

 

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Marre, Maria och Hanna


 

Veckobrev v. 50-51

Hej därhemma!

Nu börjar vi räknar ner dagarna och längtar efter tomten och mycket lov! Vi har redan fått julkänsla med adventskalender, paketöppning och lite snö. Vi har även börjat jobba klart det vi ska vara klara med innan termin slut, så vi går på jullov med en skön känsla i magen. Vill även passa på att tacka för hjälpen för att ni läst läsläxa med era barn, vilka resultat vi ser hos många. De barn som läst kapitelbok som läsläxa, och inte läst ut den, läser ut den i skolan innan jullovet.

Här kommer många kom ihåg datum:

·        Påminner om att eleverna kompar nu på måndag 11/12 för Galvenkvällen. Fritids öppet som vanligt.

·        Skolans Lucia (3:or) på onsdag den 13/12 kl.08.45. Ni får gärna ta hit kläderna innan onsdag om ni vill. Hanna och Marre har mer info kring detta.

·        Tisdag den 19/12 gör vi ett besök i tomteskogen under fm, bra skor och vinterkläder är att föredra.

·        Den årliga julfesten är onsdag den 20/12 kl.18.00-20.00.

·        Barnen har jullov från och med 21/12, då vi är på julfest kvällen innan. Fritids öppet som vanligt.

·        Bifogar även info från nattvandrarna.

 

Maria hälsar:

v.50

Tis: simskola

Ons: idrott ute (bara 3:or)

Tors: sista simskola

v.51

mån: idrott inne

                                               Ha en skön 2:a advent!

Bättan, Julia, Marre, Maria och Hanna


Vi söker föräldrar som vill öka

tryggheten för våra ungdomar

Bollnäs Nattvandrare jobbar för att Bollnäs skall vara tryggt och trevligt för alla. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Vi finns ute de flesta kvällar och nätter på fredagar och lördagar samt vid ungdomsevenemang och högriskhelger. Vi samlas i lokalen på Odengatan 4, Bollnäs.

Du hittar oss på Facebook: Bollnäs Nattvandrare

Du kan även ringa 073-553 7 553 eller maila info@nattvandra.se om du kan vandra, är det ingen som svarar lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss till dig.

Välkomna önskar Nattvandrarna och polisen!

                                                                   


 

 

 

 

 

Veckobrev v. 46-47 

Ååå…..vad veckorna går fort nu, snart är det jul och lov igen. Det märktes att alla hade haft ett skönt lov för jobben har flutit på i rasade takt. Vilken ”hit” det blev med läsbingon, nästan alla barn antog utmaningen och det blev lite belöningar. Vi märker stor skillnad,  de här veckorna, vad alla har utvecklat sin läsning. 

Vi har det bra här i skolan och vi fortsätter klättra på våra individuella trappor och får utmaningar utifrån dem. Den här veckan har vi pratat mycket om att inte ge kommentarer till varandra och istället tänka på hur jag säger och på det sättet visa hur det kan gå till.  

 • Det är dags att åka på den årliga Sävstaås dagen fredag den 24/11. Se bilaga. 

 • Adventsfirande i kyrkan är bokad till måndag den 4/12 kl.09.00, en inbjudan kommer. 

 • Årets luciatåg kommer 3:orna att stå för, så börja redan nu att leta fram och prova kläderna. Luciafirandet blir den 13/12 kl. 08.45 i gympasalen. 

 • Läsläxan kommer att fortsätta fram t.o.m onsdag den 6/12. 

 

Maria hälsar: 

v.46 

mån: idrott 

tis: simskola 2:or 

ons: idrott 

tors: simskola 2:or 

fre: 

v.47 

mån: idrott 

tis: simskola 2:or 

ons: idrott 

tors: simskola 2:or 

fre: 

 

Ha en skön helg! 

Bättan, Julia, Marre, Maria och Hanna 


 Veckobrev för vecka 43 och 44.


Vi går i full fart mot höstlov (v.44), men innan det är dags ska vi fylla vecka 43 med roligheter. Fredag 27/10 är det Halloweenfirande på skolan och era barn får gärna klä ut sig. 


Vi tillsammans med era barn vill tacka för hjälpen med läsläxan. Vi ser stora framsteg redan! Hoppas vi orkar hålla i fram till jullovet. 


Vera är sjukskriven på heltid en månad framöver och Hanna Jonsson kommer att arbeta för henne.


Måndag 11/12 kommer era barn att få kompledigt från skolan för eftermiddagen/kvällen i Galven. Fritids är öppet hela dagen så meddela dem om ert barn kommer att vara där under dagen.


Fredag 24/11 kommer vi att åka skridskor på Sävstaås, mer information om det kommer. 


 

Under v.43 är det idrott som vanligt måndag och onsdag. Ombyte och duschgrejer behövs. Ha en trevlig helg! 

Julia, Bättan, Maria, Marre och Hanna

 

 

 

Veckobrev för v.41 och 42

Nu är hösten här och snart är det höstlov! (v.44) hmm…redan.

Vårat flow fortsätter och vi njuter varje dag av att jobba med era barn.  Arbetstakten bara ökar och vi har arbetsro i stort sett hela tiden. Ett bevis på detta är att vi under veckan lyckades i bägge grupperna att komma upp i 100 gröna ugglor. En belöning är att vänta….

Läsläxan är igång och vi har fått respons på att det är roligt, lätt, grymt och att de vill ha svårare bok.

Påminner igen att det är bra att ha inneskor, det var lite blött och geggigt under veckan. Det kanske märktes på strumporna.

 

 

Baddag i Arbrå!

Tisdag den 17/10 ska vi till Arbrå badhus. Vi kommer att åka på morgonen direkt då skolan börjar, 8:25 så det är viktigt att alla kommer i tid till skolan. Vi kommer tillbaka till 13:25 och då slutar alla elever, så det är en kort skoldag för hela skolan. Skolan kommer att ha mat (pastasallad) och dryck med men kom ihåg att ta med bestick samt något att äta och dricka ur. Man får ha med sig fika men inget godis. Det är viktigt att alla har tvål och schampo med sig för ALLA måste tvätta sig innan de går i poolen och efter att de badat klart. Självklart har vi alla badkläder med oss eftersom alla ska bada. Vi ser fram emot en trevlig dag!   OBS! ingen idrott den veckan.

 

 

 

 

Maria hälsar:

v.41

måndag: ombyte, handboll med Gabbe från Alfta

onsdag: inget ombyte

v.42

måndag: ingen idrott

tisdag: bad i Arbrå

onsdag: ingen idrott

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Vera, Marre och Maria


 

 

 

 

 

 

 

Kalendarium ht-17 (preliminärt, ändringar kan förekomma)

24/8 Upptakt Galven

13/9 Skoljoggen

27/9 Studiedag (ingen skola)

17/10 Bad Arbrå

v.44 Höstlov

24/11 Skridskor

4/12 Första advent kyrkan

20/12 Julfest

21/12 Jullov

 

 

 

Veckobrev v. 39-40, (25/9-8/10) 

Nu rullar veckorna på i rask takt. Vi har haft en uppskattad hälsovecka där vi på olika sätt belyst vad som är viktigt för att vi ska må bra. Allt från rörelse till mat, sömn, hygien. Det har varit mycket lärorikt och köket hade nya utmaningar till oss varje dag och finalen med uppgörelsen mellan Edsbyn och Bollnäs var höjdpunkten 😉! Fråga era barn om ni vill veta mera.  

Nästan alla utvecklingssamtal är nu klara och alla har nya mål att jobba emot. Tack för bra samtal och för ert deltagande på föräldramötet 

I klassrummet fortsätter vi att arbeta med arbetsron och för varje vecka blir det bättre och bättre!  

Nästa vecka på onsdag är det studiedag och då har alla barn ledigt från skolan, fritids har öppet. Ni som har era barn på fritids meddela dem vilka tider som gäller för era barn den dagen.  

Med vänlig hälsning, 

BättanJulia, Maria, Marre och Vera 

 

 

v.39 (25/9-1/10) 

Måndag: Idrott ute, ombyte efter väder och duschgrejer.  

Tisdag:  

Onsdag: Studiedag, skolan stängd. Fritids öppet.  

Torsdag:  

Fredag  

 

 

V. 40 (2/10-8/10) 

Måndag: Idrott inneombyte och duschgrejer.  

Tisdag:  

OnsdagIdrott, inget ombyte 

               Teater 1-2 

Torsdag 

Fredag:  


  

Hej där hemma!

Veckobrev för vecka 37-38.

Höstterminen rullar på och nu börjar det kännas att hösten är här. Vi har besök av huvudlöss så kamma era barn morgon och kväll! ”Mota Olle i grind”

Under vecka 37 kommer vi att ha hälsovecka som innebär en promenad varje morgon. Har ni frukt eller bär hemma så tar Anna och Maria i köket tacksamt emot det, speciellt under hälsoveckan.

På måndagseftermiddagen 11/9 kommer treorna att åka till Sävstaås för att träna inför friidrottstävlingarna på Höghammarhallen. 1-2:or idrott som vanligt.

OBS!!

Öppet hus tisdag 12/9 17.00-18.30 på hela området. Passa på att titta runt i de nya och gamla lokalerna på skolan och förskolan. Vi i personalen finns utspridda så ni kan fråga oss om ni undrar något. Vi kommer att ställa fram lite som det kan se ut under en skoldag. 

Föräldramöte 18.00-19.30 för hela skolan. Vi samlas i restaurangen för gemensam information sedan delar vi upp oss. 6:orna säljer fika.

På onsdagen 13/9 kommer den årliga skoljoggen att hållas. Ingen idrott denna dag. Ta med ombyte, duschgrejer och vattenflaska så springer, joggar och går vi en slinga i skogen under 45 min. Om man vill får man skänka en springslant som går till en förmånstagare, 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna går första året 2017 till organisationens arbete för barn på flykt från Syrien. Vi tar gärna emot saker om ni kan sponsra som vi lottar ut bland alla barnen. 

Vecka 38 kommer att starta med att fritids stänger 16.00 på måndagen då alla pedagoger har möte. Behövs barnomsorg efter det så kontakta Anki. Under denna vecka kommer vi att ha utvecklingssamtal.

Torsdag 21/9 är det tävlingar på höghammarhallen för årskurs 3 (se info nedan).

 

Höghammarhallen. Vi kommer att tillbringa torsdagen den 21 september på Höghammarhallen tillsammans med alla byskolor. Vi behöver

veta om ditt barn behöver skjuts dit och hem för vi bokar ingen buss om det inte behövs. Tävlingarna börjar 9.00 så då måste man vara på plats, ombytt och klar. Vi avslutar dagen 14.15. Skolan bjuder på pastasallad och måltidsdryck så ta med tallrik, bestick och mugg. Man får naturligtvis ta med egen matsäck om man vill (ej godis). Som tidigare år kräver dessa tävlingar att många från personalen jobbar med tävlingarna så vi är tacksamma om vi kan få lite hjälp och stöttning på läktaren med att komma på rätt plats rätt tid, trösta, knyta skor, torka yoghurt som runnit ut eller vad det kan vara. Självklart får ni annars byta med oss och stå i kulringen och mäta. Har vi någon friidrottskunnig vuxen som kan vara med oss och avgöra om det är ett kast eller en stöt så är vi evigt tacksamma. 

 

Trevlig helg!
Önskar Julia, Bättan, Vera, Marre och MariaHej därhemma! Extra veckobrev för v.36

Vi har det fortsatt bra i klassrummen och vi håller på att utarbeta rutiner för hur vi vill ha det runt t.ex arbetsro, skor och städning efter arbetspass.

Det har tillkommit lite saker som vi vill påminna om:

·        Fotografering onsdag 6/9

·        Vi vill gärna att ni föräldrar som inte checkade av SOS-blanketterna i Galven gör det under nästa vecka (v.36). Pärmen ligger på fritids.

·        Vi önskar priser till skoljoggen (onsdag 13/9) om det är möjligt.

·        Utvecklingssamtalstider mailas hem till respektive familj under v.36

 

Maria hälsar:

 

·        Idrott v.36

Måndag: ute, ombyte och duschgrejer

Onsdag: ute, inget ombyte

Idrott v.37

Måndag: ute, ombyte och duschgrejer

Onsdag: Skoljoggen, ombyte

 

 

Ha en skön helg!

Bättan, Julia, Marre, Maria och Vera


 

Hej därhemma! veckobrev v.35-36

Nu är skolan igång igen och vi har redan gått en vecka. Vi har haft en otroligt lugn och rolig start på terminen. Ni har fantastiska barn! Vi känner att det kommer att bli ett bra läsår.

 Mycket nytt förstås bl.a nya klassrum, en ny fröken (Bättan, mentor i grön grupp), nya rutiner och senarelagd mattid. Vi har ägnat tid åt att lära känna varandra igen och pratat om hur vi ska ha det i våra nya klassrum. Men vi har även börjat smygjobba lite både med matte och svenska. 

Till veckan (v.35) börjar vi följa schemat. Vi skickar hem ett varsitt idag så håll koll i barnens väskor/ryggsäckar. Några kom ihåg:

·        Inneskor

·        Frukt/macka

·        Idrottskläder

Under måndagen hittades en mobiltelefon på skolgården. Någon som saknar en?

Under konferensen i onsdags så bestämdes det att vi personal ska fortsätta maila hem vid svordomar från barnen.

 Anna i restaurangen undrar om det är någon som har bär, svamp eller frukt över (rensat) som man är villig att skänka till skolan, i så fall  tar hon tacksamt emot.

Ha en skön helg i solen!

Bättan, Julia, Marre, Maria och Vera

 

 

 
Veckobrev v.34 (21/8-27/8)

Välkommen tillbaka efter vad vi hoppas har varit ett härligt sommarlov trots att sommarvärmen inte riktigt ville infinna sig. Måndag den 21 augusti kl.8:25 är det dags att starta upp en ny termin. Vi träffas ute på trappan.

Start och sluttider kommer att ändras något detta läsår, i år kommer alla i 1-3.an att ha två långa dagar. Första veckan kommer vi dock att gå alla dagar 8:25-13:25 för att sedan börja med de nya tiderna vecka 35.

måndag och tisdag: 8:25-14:25                                                                                                                                            

onsdag till fredag: 8:25-13:25

I år kommer även mattiderna vara annorlunda då vi går och äter 11:30 istället för 11. Det kan vara bra att ha en frukt med sig som man kan äta på förmiddagen så att man inte blir för hungrig innan lunchen.

Vi vill påminna om att alla elever stannar ute tills bussen kommer på morgonen, bl.a. ifall det skulle börja brinna då vet vi inte hur många elever som befinner sig inomhus. Men man kan naturligtvis skriva upp sig på fritids på morgonen om man har fritidsplats.

Idrotten detta läsår kommer att vara på måndagar och onsdagar och vi kör igång med utegympa v. 35. På måndagen behövs inget ombytenmen på onsdagen kom ihåg ombyte och duschgrejer. Tänk på att ta med skor beroende på vilka skor man åker i till skolan för det finns risk för skador om man har t ex foppatofflor.

I år kommer vi att ha helt nya klassrum som är fantastiskt fina. Som det ser ut nu så kommer alla som går i ettan och tvåan att hänga sina ytterkläder som vanligt i hallen nere. Treorna kommer att ställa sina skor och hänga sina ytterkläder ute i hallen vid de nya klassrummen. Om man är på fritids på morgonen går man in som vanligt i skolhuset tar av sig sina skor och BÄR dem ut till de nya lokalerna och hänger av sig där. Om man kommer med bussen eller till skolan startar kan man gå direkt till baksidan av skolhuset och in i den högra dörren på de nya lokalerna. Skohyllan för ytterskorna kommer att finnas innanför den högra dörren och där ska alla ytterskor lämnas. OBS! Vi går inte med ytterskor på oss i de nya hallarna utan tar av oss dem så fort vi gått in genom den högra dörren. Nu då vi kommer att gå mellan de båda byggnaderna är det bra att ha inneskor med sig som man kan ha på sig under dagen.

Vi kommer att vara ute en hel del under första veckan så se till att ha kläder efter väder.

Vi kommer även att ha en planerad brandövning utan larm första veckan för att öva så att rutinerna sitter och så att våra nya elever får veta hur vi gör vid en eventuell brand.

Vi som kommer att arbeta med 1-3:an är i stort sett samma personal som förra året nämligen Julia, Marre, Vera, Maria och så vår nya kollega Bättan.

Vi fortsätter efter önskemål från barnen att ha upptakten i Galven torsdagen den 24 augusti. Vi äter lunch på skolan men det kan vara bra att ha med sig lite fika till eftermiddagen (ej godis). Vattenflaska är ett måste eftersom det inte finns tillgång till vatten (förutom det vi har med oss i dunkar). Vi åker buss dit kl.12.00. Mellan kl. 16.00-17.30 är grillarna tända så då är ni föräldrar välkomna dit med middag till er och era barn. Efter vi har ätit spelar vi alla brännboll, personal och elever mot er föräldrar. Vi tycker det är viktigt för barnens skull att vi alla engagerar oss i matchen. Eleverna i 1-3:an kommer inte att få bada under dagen men när ni kommer väljer självklart ni om det är ok eller inte.

Nu ser vi fram emot ett härligt nytt läsår med massor av skoj och lärande.

Varmt välkomna tillbaka önskar,

Bättan, Julia och Vera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev v. 22 och 23 (29/5-11/6)

 

Tänk att vi nu går in i de sista självande veckorna av vårterminen och ännu ett läsår har passerat. Vart tar all tid vägen?

I fredags hade vi en uppskattad cykeldag då det cyklades för fulla muggar och idag har vi haft vår årliga fångarna på fortet dag. Tack alla ni som hjälpte till att göra den lyckad!

Nästa vecka tänker vi frångå vårt vanliga schema en del och ha tema böcker och läsning. Stora delar av dagarna kommer vi att på olika sätt att uppmärksamma böckerna och läsningens fantastiska värld. Vi kommer att ha tystläsning där eleverna själva får läsa en bok på deras nivå, vi kommer att ha högläsning och vi kommer att lyssna på ljudböcker. Eleverna kommer även att läsa upp sina egna texter som de arbetat med de senaste veckorna. Vi vill väcka läsglädjen lite extra inför sommarlovet så att ni tillsammans kan slappa och läsa i sommar. Jätteviktigt att läsningen inte tappas över sommaren för då blir det extra jobbigt att komma igång till hösten. Läs, träna och njut genom att drömma er bort med hjälp av böckernas fantastiska värld i sommar.

 

På onsdag nästa vecka kommer vi att tillsammans med förskoleklassen åka på studiebesök på Borab. En grupp åker innan lunch och en grupp efter lunch.

 

Det kan komma att ändras lite i innehållet av skoldagarna de sista dagarna innan skolavslutningen men om/när det blir så skickar vi hem information om det.

 

Skolavslutningen är 13 juni klockan 18:00. Som traditioner bjuder är det ni föräldrar i årskurs 3 som har ansvaret för att fixa scenen men mer information om det får ni i ett separat mail.

 

Nu håller vi tummarna för att värmen kommer för att stanna, så njuter vi av de sista veckorna av läsåret.

 

 

Ha en härlig helg!                                                                                                                        

Med vänliga hälsningar,

Julia, Maria, Marre och Vera  

 

 

 

V.22 (29/5-4/6)

måndag:  Ingen idrott. Vi går till skogen med förskoleklass på eftermiddagen så kläder efter

                väder.

tisdag:     

onsdag:   Studiebesök Borab

torsdag:  

fredag:    Idrott ALLA. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

 

 

V.23 (5/6-11/6)

måndag:  LOV

tisdag: LOV    

onsdag:  

torsdag:   

fredag:     Idrott grön grupp, ute. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer

 


 

 

 

Veckobrev v. 18 och 19 (1/5-14/5)

 

Nu rullar veckorna på i rasande takt och innan vi vet ordet av är det dags för skolavslutning även om vädret denna vecka inte direkt fick oss att tänka vår. Nästa vecka kommer vi att spendera två dagar utomhus så då håller vi tummarna för att vädret är på bättre humör ;). På tisdag har vi en slöjddag för hela skolan och på onsdag kommer vi att spendera dagen i skogen för att avsluta vårt historietema genom att prova på att leva som de gjorde på forntiden och laga mat över elden. Även tisdag vecka 19 är det utomhus som gäller när vi tillsammans allihopa på hela området kommer att ha en fixardag för att även i år jobba på att göra vår utemiljö trevligare.

 

Nu över till mindre trevliga saker, Pokemonkort. Denna vecka har det igen försvunnit pokemon kort för några elever och vi har pratat om rätten till sina egna saker och att man inte har rätt att ta av någon annan. Så från och med tisdag 2/5 kommer vi att ha pokemon stop, så inga pokemon kort får följa med era barn till skolan.  

 

Onsdag 24/ 5 har vi vår årliga dag med Fångarna på Fortet. Vi behöver föräldrar eller andra vuxna som kan vara med på denna roliga dag. Meddela oss om just du kan hjälpa till denna dag.

 

Vi vill även passa på att påminna om klämdagarna som kommer nu fram över fredag 26/5 (Kristi himmelsfärd), måndag 5/6 (dagen innan Nationaldagen). Skolan är då stängd och fritids behöver veta om era barn kommer att vara på fritids dessa dagar.

 

Ha en härlig dag!                                                                                                                                                                                                         Med vänliga hälsningar,                                                                                                                                                                                             Julia, Maria, Marre och Vera 

 

 

 

V.18 (1/5-7/5)

måndag:  1:a maj, Lovdag

tisdag:     Slöjddag

onsdag:   Utedag

torsdag:  Läsläxa kap. 23

fredag:    Idrott röd grupp, inne. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

 

 

V.19 (8/5-14/5)

måndag:  Idrott, ute. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

tisdag:     Fixardag

onsdag:

torsdag:   Läsläxa kap 24

fredag:     Idrott grön grupp, ute. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.


 


Veckobrev v.15 - v.17 10/4-30/4


Vi går i rask takt mot påsklov och snart står det inte på innan det är skolavslutning. Men innan det ska vi fylla veckorna med både det ena och det andra.
 
Innan vi går in på kommande veckor så vill vi påminna om ansökan om skolskjuts. Samtliga som önskar skolskjuts nästa läsår skall skicka in ansökan senast 31 maj. Mer info finns i den bifogade filen här ovan. 


Vi fortsätter arbetet med historia och har nu kommit in på Järnåldern. I onsdags fick eleverna göra egna runstenar med runskrift. Uppskattat av eleverna och det blev väldigt fina stenar! Efter lovet blir det en utedag med inslag av stenåldern, bronsålder och järnåldern. 
 

Onsdagen bidrog med 1:ornas (och berörda 2:ors) sista simskola och det har varit väldigt duktiga elever! Vi återgår nu till vanliga onsdagar med temaarbeten. 

Under torsdagen hade vi en pysseldag då F-6 var indelade i tre olika pysselgrupper. Det gjordes påskkort, pärlplattor och det målades ägg. I slutet av dagen fick vi beskåda många fina ägg i glasskåpet i hallen, vilka kreativa och påhittiga elever vi har!

På onsdag till veckan kommer musikskolan till oss på skolan och visar upp en konsert.  
Därefter så spelar lärarna volleyboll mot skolans 6:orn, må bästa lag vinna!!

På skärtorsdagen 13/4 så slutar alla elever 12.00. Vi påminner igen att meddela oss om ert/era barn ska åka buss hem den dagen. Det går ingen 76:a så vi måste beställa en buss.

Vill man så kom gärna utklädda under skärtorsdagen! 

Innan sportlovet så följde engelskaböckerna med hem och nu är det flera som är på vift. Kolla hemma och packa ner dom i väskan så att dom kommer tillbaka till skolan.

Trevlig helg!
Önskar Marre, Vera, Julia och Maria. 

V. 15 (10/4-16/4)
Måndag:  Idrott. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.
Tisdag:    
Onsdag:  Konsert.
Torsdag: Ingen läsläxa. Utklädnad för dem som vill. 
Fredag:  Ledig.
 
V.16 PÅSKLOV
 
V.17 (24/4-30/4)
Måndag:  Idrott, inne. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag: Läsläxa kapitel 22.
Fredag: Idrott grön grupp, inne. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

 


Veckobrev v. 13 och 14 (27/3-9/4)

 

Nu går vi med stormfart mot ljusare tider och det märks att vi alla ung som vuxen njuter lite extra när solen kikar fram och värmer så härligt. I dessa tider när vädret varierar från varmt till kallt, vått till torrt gäller det att ha kläder som passar till alla väder. Vi är ute en hel del och det är inte roligt att vara ute om man blir för kall, varm eller våt.

 

Vi fortsätter med vårt historietema på SO:n och arbetar hela onsdagarna med det. Vi har nu tagit oss in i Bronsåldern. Barnen är mycket engagerade och det väcker många tankar och reflektioner om skillnader och likheter mellan då och nu. Så roligt!!!

 

I onsdags var också våra 5-6:or in och redovisade om bl.a. vulkaner och krafter som kan förändra vår jordskorpa. De visade en power point och ett experiment. Det var mycket intressant och vi lärde oss en massa ny kunskap.

 

Vi fortsätter att arbeta med språkbruket och det är härligt att se hur få mail vi behöver skicka hem. Vi har reflekterat med eleverna om varför det hörs så få ”fula” ord nu och många av dem säger: Jag har varit nära att säga något dumt men då kom jag på mig innan och valde ett annat ord. De få mail vi har skickat hem har ni varit bra på att koppla tillbaka till oss om att ni läst dem, det uppskattar vi!

 

Under de närmaste veckorna framöver kommer treorna fortsätta att ha sina nationella prov i svenska och matematik.

Torsdag den 6 april (v.14) är det dags för en påskpysseldag och då ska vi ha en äggmålartävling. Till denna tävling behöver varje elev ha med sig ett kokt ägg till skolan som de kan måla.

 

 

Ha en härlig helg!                                                                                                                         

Med vänliga hälsningar,                                                                                                              

Julia, Maria, Marre och Vera 

 

Hej!

Vi på fritids vill att Ni vårdnadshavare hör av er om det blir någon ändring på morgontiden på fritids då det är svårt för oss att hinna kontakta Er om barnet inte dyker upp enligt schema.

Kom ihåg kläder efter väder. Vi har fått vårkänslor och försöker vara ute mycket nu när det börjar bli varmare ute.

Lappar om tider på påsklov ska lämnas in senast 5/4 ( om du vill skriva det)

 

Med vänliga hälsningar,

Maria, Jessica och Sophia

 

 

V.13 (27/3-2/4)

måndag:  Idrott. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

tisdag:    

onsdag:   Simskola.

                Föräldramöte åk 1, 17:30-19:00

torsdag:  Läsläxa kapitel 21

fredag:    Idrott röd grupp, inne. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

 

 

V.14 (3/4-9/4)

måndag:  Idrott, inne. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

tisdag:

onsdag: Simskola

torsdag: Läsläxa kapitel 22

fredag: Idrott grön grupp, inne. Glöm ej ombyte, skor och duschgrejer.

 


Språksamarbete

 

En satsning kring att förbättra språkbruket på vår skola i samarbete med er föräldrar.

 

Hej, på er!

Språkbruket som ni också uppmärksammat inte är det bästa alla gånger på vår skola, tyvärr.

Vi har utifrån utifrån detta diskuterat oss fram till en modell för samarbete mer föräldrar som vi tror ska gynna språket för våra elever på sikt.

Så from v.11(veckan efter sportlovet) kommer vi att maila hem till er om ert/era barn använder ett olämpligt språk och det vi behöver få från er om ni får ett sådant mail är ett direkt svar att ni har läst och därmed är medvetna om vad som hänt. Prata gärna om språk hemma och vad ni har för syn på språk och hur det påverkar i olika situationer.

Vi ser fram emot ett bra samarbete!

Tack på förhand, mvh Sörängs skolas personal

 

Veckobrev V.9 (27/2-26/3)

 

Hej!

Denna vecka har det varit sista rycket innan sportlovet. Det har inte varit en lugn vecka utan vi har kört på med utvecklingssamtal, aktivitetsdag och hunnit starta upp ett nytt arbete i SO.

 

Under tisdagen så åkte hela skolhuset, från förskoleklass till årskurs 6 till Edsbybacken för en heldag ute i snön. Det blev både slalom och längdåkning, men också åkning av madrass och snowracer. En dag som uppskattas av både elever och personal, trotts att solen lyste med sin frånvaro. Uppskattat att så många föräldrar var på plats!

 

På onsdagen blev simskolan inställd och vi fick istället besök från stenåldern. Förskoleklass och årskurs 1-3 hade samlats i ett klassrum där spänningen gick att ta på och in genom dörren till klassrummet kommer två grottmänniskor. Utkommen direkt från grottan förstod de inte varför vi hade så många solar (lampor) eller vad vi hade för stenplattor i händerna (kameror). Vilken start vi fick på arbetet om stenåldern.

 

Efter sportlovet kommer 3:orna att börja med sina nationella prov i svenska och matematik. De har fått prova på att göra prov i båda ämnena nu innan lovet och de är förväntansfulla och nyfikna på riktiga proven. 

 

Nu under sportlovet så kommer engelska böckerna att skickas hem med era barn så att ni hemma ska få se och bekanta er lite med dem, ta med dem tillbaka efter lovet. Vera har rättat dem och det är bra om ni kollar igenom och rättar felen. Vissa har varit sjuka och borta och missat olika delar dessa är även bra om de arbetar ikapp. Men huvudsyftet är att ni föräldrar ska få se vad vi arbetar med. Boken är en del i undervisningen och utöver det arbetar vi med sånger, ramsor, lekar både inne och ute. På insidan av varje bok har jag klistrat in ett användarnamn och lösen. 

På www.studenlitteratur.se kan ni logga in och se era barns böcker. Där kan man se alla filmer, sånger som hör till boken vi använder, där kan även eleverna göra övningar om de har intresse och känner för det.

 

Ha ett härligt lov och välkommen tillbaka den 13 mars.

Hälsningar Julia, Marre, Vera och Maria.

 

 

 

V. 10 Sportlov

 

V. 11 

Måndag: Idrott. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

Tisdag:

Onsdag: Simskola för 1:or och berörda 2-3:or.

Torsdag: Läsläxa kapitel 19

Fredag: Idrott grön grupp. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

 

V. 12 

Måndag: Idrott. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

Tisdag: Rocka sockorna dagen http://www.svenskadownforeningen.se/rocka-sockorna/

Onsdag: Simskola för 1:or och berörda 2-3:or.

Torsdag: Läsläxa kapitel 20

Fredag: Dramadag. Ingen idrott.Veckobrev v.8 och 9 (20/2-5/3)

Tänk vad veckorna rullar på i rask takt, vi njuter av att ljuset är på väg tillbaka och denna vecka var det nästan vårkänning ute i den varma solen. Nu stundar alldeles strax utvecklingssamtalen och här på skolan håller vi tillsammans på att öva och förbereda oss, eleverna kommer även i år att hålla i sina egna utvecklingssamtal. De är lite nervösa men förväntansfulla. På onsdag nästa vecka kommer vi att avsluta temat om våra sinnen som då har pågått under 6 veckor. Fråga gärna era barn om vilka olika sinnen vi har och vad de kan om dem. 

Idag har vi pratat mycket om hur vi talar till varandra och hur vi är mot varandra. Både vi vuxna och eleverna har sett och hört saker som vi inte tycker är ok. På elevrådet tog de äldre eleverna upp att de uppmärksammat att det t.ex. talas ned till tjejer. Så idag pratade vi om att vi är alla lika mycket värda och alla förtjänar att bli bemötta på samma sett oavsett vilket kön man är. Det är många som har en hård attityd och använder hårda ord mot varandra men även mot vuxna. Vi har pratat om respekt, vi visar varandra respekt genom att lyssna på varandra, vi respekterar den som har ordet, vi ger varandra bra arbetsro i klassrummet, vi respekterar då någon säger nej. Vi har även peppat och pratat om att våga säga ifrån då man hör att en kompis säger något som sårar, berätta alltid för någon vuxen om man hör eller ser något som inte är ok. Vi har också pratat om för vems skull är eleverna i skolan? De är här för sin egen skull, de lär sig för sin egen skull. Dessa är självklara saker men det behöver pratas om nu både hemma och på skolan. Vi vet att våra elever/era barn är fantastiska, de har empati och de är omtänksamma och det är dessa egenskaper vi ska ta fram. 

Tisdagen den 28/2 är det dags för oss att åka slalom i Edsbybacken. Information om den dagen har ni fått hem med era barn. Senast måndagen den 20/2 vill vi ha tillbaka lappen där ni fyller i vilka som åker buss respektive vilka som åker med er om ni följer med till backen. Hur många vuxna samt barn ni kommer att betala liftkort för. Pengar för liftkorten ska vara inne senast fredagen den 24/2. 

Onsdagen den 1 mars kommer förskoleklassen och 2-3:orna att åka på en teater som heter Fia med Knuff. Eftersom ettorna har simskola så hinner de inte hem och äta lunch så denna gång får de stå över teaterbesöket. 

Vi vill även passa på att påminna om att onsdagen den 1 mars så har vi kvällsmöte och att fritids stänger 16:00. Behöver ni barnomsorg så kontakta Anki. 

Ha en skön helg! 
Med vänliga hälsningar,
Julia, Maria, Marre och Vera


V. 8
måndag:  Idrott, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.
tisdag:     Vera ledig, Marie vikarie
onsdag:   1:or simskola
torsdag:  Läsläxa kap. 17
fredag:    Idrott grön grupp, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.


V.9
måndag: Idrott, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.
tisdag: Slalomdag, Edsbyn
onsdag: 1:or simskola. F och 2-3:or teaterbesök. Fritids stänger 16:00
torsdag: Läsläxa kapitel 18
fredag:  Idrott röd grupp, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer

v.10 Sportlov


 

Veckobrev v.6 - v.7 (6/2-19/2)


Hej på er!


Vi har nu gått in i februari månad och allt eftersom dagarna går så försvinner snön allt mer. Det kommer istället fram is och vill era barn åka i backarna som finns på skolgården så krävs hjälm. Vi försöker plocka fram saker ur förrådet, så som bandymål och även pingisbordet har flyttat till framsidan, för att eleverna ska kunna roa sig med andra saker under rasterna. 


Den inplacerande längdåkningsdagen blev tyvärr inställd på grund av att snön inte ville ligga kvar på marken utan istället tina bort, vi hoppas den kommer tillbaka så denna dag kan genomföras längre fram. 


Simskolan har dragit igång för årskurs 1 och vi vill påminna en extra gång om att badkläder, handduk och duschgrejer behövs på onsdagar framöver. Gäller även elever i årskurs 2 och 3 som fått meddelande hem angående detta. 


Vi vill också påminna om att fylla i enkäten som ni fått hem med era barn. Den kan fyllas i fram till den 17 februari och all information om hur det fungerar står på informationsbladet som ni fått hem.


Angående läsläxan som 1-2:or har på torsdagar så hinner Marre inte läsa med alla elever i skolan då det nu är fokus på bedömningsstöd. Läs hemma ändå så att de får sin lästräning och för att vi alla ska hålla oss på samma kapitel. 


2:or och 3:or har svenskläxa till tisdag 7/2.


Under veckorna 6, 7 och 8 kommer Julia att vara i Falun på praktik (mer om det i ett separat mail) vilket betyder att det kommer vara vikarier under dessa veckor. På måndagar kommer Marie Abrahamsson att jobba och tisdag-fredag kommer Helen Löfgren att jobba istället för Julia. V.6

Måndag: Idrott. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

Tisdag: Svenskläxa för 2-3:or.

Onsdag: Simskola för 1:or och berörda 2-3:or.

Torsdag: Läsläxa kapitel 15.

Fredag: Idrott grön grupp. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer. 


V.7

Måndag: Idrott. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

Tisdag:

Onsdag: Simskola för 1:or och berörda 2-3:or.

Torsdag: Läsläxa kapitel 16.

Fredag: Idrott röd grupp. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer. 
Sista dagen att svara på enkäten. Ha en trevlig helg!

Hälsningar Julia, Maria, Marre och Vera.


Hälsningar från Fritids.

Vi vill påminna om  att onsdagen den 1 mars är det hela huset möte för oss i personalen. Det betyder att fritids stänger 16:00, behöver ni barnomsorg kontakta Anki.

Med vänliga hälsningar,

Jessica, Maria och Sophia.

 

 

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">Veckobrev v. <font xml:lang="SV-SE">4 och 5 (23/1-5/2) 

 

<font xml:lang="SV-SE">Tänk att vårterminen snart varit igång i snart två veckor, tiden rusar fram. <font xml:lang="SV-SE">Det var utvilade och motiverade barn som kom tillbaka och vi komma alla in i rutinerna snabbt!  

 

<font xml:lang="SV-SE">Nu efter jul har vi tillsammans med förskoleklassen börjat arbeta med temadagar på onsdagar. Vi är indelade i 3 grupper som alla arbetar med samma tema. <font xml:lang="SV-SE">För närvarande och några veckor framöver kommer vi att arbeta med tema kroppen och närmare bestämt sinnena. <font xml:lang="SV-SE">På onsdagarna varvar vi fakta med praktiska experiment och dokumentation. Fråga gärna era barn vad vi har gjort. <font xml:lang="SV-SE">Vi startade upp temat med att tillsammans <font xml:lang="SV-SE">se på filmen insidan ut och jobba med frågor kring den. Vi kommer <font xml:lang="SV-SE">fortsätta <font xml:lang="SV-SE">knyta an till filmen på våra samtalsgrupper och fortsätta prata om känslorna som var med i filmen. <font xml:lang="SV-SE">Eftersom vi arbetar med målen jag och du på hela <font xml:lang="SV-SE">Söräng<font xml:lang="SV-SE">, för att eleverna ska lära känna sig själv <font xml:lang="SV-SE">och stärka sin självkänsla<font xml:lang="SV-SE">,<font xml:lang="SV-SE"> kände vi att det var roligt att <font xml:lang="SV-SE">även anknyta <font xml:lang="SV-SE">NO:n<font xml:lang="SV-SE"> till de målet.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Nu till veckan (v.4) börjar simskolan för de elever som är berörda av det. Den kommer att ligga på onsdag förmiddagar<font xml:lang="SV-SE"> och de elever som är berörda får mer info om vad som gäller.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Måndagen den 30 januari är det dags för en aktivitetsdag med längdskidåkning. Se mer info om den bifogad efter veckobrevet.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Ni kommer att få hem information om en enkät som ni behöver göra som skolverket har skickat ut. Den ska besvaras någon gång mellan den 23 januari och 17 februari, all information om hur det fungerar står på informationsbladet ni får hem med era barn. Ni med flera barn behöver svara på den en gång för varje barn men ni använder samma kod till alla era barn.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Vecka 8 och 9 kommer utvecklingssamtalen <font xml:lang="SV-SE">att <font xml:lang="SV-SE">ligga och ni får hem tider med era barn.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Sedan händer det saker på <font xml:lang="SV-SE">Söräng<font xml:lang="SV-SE"> nu, som ni säkert redan vet så håller tjejernas omklädningsrum på att renoveras så idrotten är inte som vanligt men kolla i veckoschemat nedan så ser ni vad som gäller. På måndag kommer de första nya lokalerna till oss, så spännande[Symbol]<font xml:lang="SV-SE">! Så måndag, tisdag och onsdag till veckan kommer det att vara något annorlunda med hämtning och lämning av era barn. Anki har skickat ut information om vart man kan parkera de olika dagarna, så läs igenom den så ni har koll på vart bilen kan eller inte kan stå under dessa tre dagar som våra nya klassrum/lokaler kommer att flyttas hit till oss.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Nu är veckobrevet långt men jag måste bara stjäla lite mer tid av er för att berätta en härlig kommentar som jag (Vera) fick av eleverna i veckan. Vi arbetar en hel del med kamratbedömning och <font xml:lang="SV-SE">feed<font xml:lang="SV-SE"> back för att <font xml:lang="SV-SE">ge varandra positiva saker att vara stolta över samt tips på hur man kan gå framåt. <font xml:lang="SV-SE">Vi brukar säga <font xml:lang="SV-SE">three<font xml:lang="SV-SE"> stars and a <font xml:lang="SV-SE">wish<font xml:lang="SV-SE">, alltså tre positiva saker och en sak som man kan jobba på och förbättra. <font xml:lang="SV-SE">Jag hade gjort en <font xml:lang="SV-SE">power<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">point<font xml:lang="SV-SE"> om luktsinnet för att presentera den<font xml:lang="SV-SE"> fakta jag vill att eleverna skulle<font xml:lang="SV-SE"> få med sig. <font xml:lang="SV-SE">Dagen den visades satt några av oss lärare med bedömning så vi var inte med på lektionen. Så när jag kommer in i skolhuset är det en elev som skyndar sig fram och säger:  

<font xml:lang="SV-SE">-Vera<font xml:lang="SV-SE">,<font xml:lang="SV-SE"> lite <font xml:lang="SV-SE">feed<font xml:lang="SV-SE"> back på din <font xml:lang="SV-SE">power<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">point<font xml:lang="SV-SE">.  

<font xml:lang="SV-SE">Den var bra, intressant och så<font xml:lang="SV-SE">g<font xml:lang="SV-SE"> fin ut. 

<font xml:lang="SV-SE">Det du kan jobba på så att den blir bättre är att du kan ha en bild där det står slut i slutet av den så att vi vet när den är över.  

<font xml:lang="SV-SE">Sådana stunder gör en så lycklig!! Så var stolt över era barn! De är <font xml:lang="SV-SE">kloka <font xml:lang="SV-SE">reflekt<font xml:lang="SV-SE">erande individer som vi vuxna kan lära oss av.  

 

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">Ha <font xml:lang="SV-SE">nu <font xml:lang="SV-SE">en härlig helg!                                                                                                                        

Med vänliga hälsningar,                                                                                                              

<font xml:lang="SV-SE">Julia, Maria, <font xml:lang="SV-SE">Marre<font xml:lang="SV-SE"> och Vera   


Hej!

På fritids är det mycket snölek med madrassåkning och snöbygge. Härligt när det redan nu är lite ljusare på 

eftermiddagarna och solen har synts till. 

Med vänliga hälsningar,

Jessica, Maria och Sophia. 

 

 

 

<font xml:lang="SV-SE" color="windowtext">V.4<font xml:lang="SV-SE" color="windowtext">  

<font xml:lang="SV-SE">måndag<font xml:lang="SV-SE">: <font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Idrott. <font xml:lang="SV-SE">G<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">löm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

<font xml:lang="SV-SE">tisdag<font xml:lang="SV-SE">:      

<font xml:lang="SV-SE">onsdag:    

<font xml:lang="SV-SE">torsdag: <font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Läsläxa<font xml:lang="SV-SE"> kap 13 

<font xml:lang="SV-SE">fredag:    <font xml:lang="SV-SE">Idrott <font xml:lang="SV-SE" color="#375623">grön<font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000"> <font xml:lang="SV-SE">grupp, inne. G<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">löm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

 

 

<font xml:lang="SV-SE">V.5<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">måndag: <font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Aktivitetsdag, längdskidor 

<font xml:lang="SV-SE">tisdag: 

<font xml:lang="SV-SE">onsdag<font xml:lang="SV-SE">: 

<font xml:lang="SV-SE">torsdag<font xml:lang="SV-SE">: <font xml:lang="SV-SE">Läsläxa<font xml:lang="SV-SE"> kapitel 14 

<font xml:lang="SV-SE">fredag: <font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">I<font xml:lang="SV-SE">drott <font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000">röd <font xml:lang="SV-SE">grupp, inne. G<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">löm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{0ba6f8c8-76c2-4d85-8db1-5b98b23f97cf}{192}" paraid="1793524979"> 

 

 

 

<font xml:lang="SV-SE">SKIDDAG PÅ SÖRÄNGS SKOLA MÅNDAG 30/1 

 

<font xml:lang="SV-SE">Vi åker längdskidor vid <font xml:lang="SV-SE">Sörängs<font xml:lang="SV-SE"> IP. 

<font xml:lang="SV-SE">Skoldagen börjar som vanligt 8.25 i skolan. Mellan 8.45 och 11.00 åker vi skidor och samlar så många varv som möjligt. 

<font xml:lang="SV-SE">För att orka åka kommer det att serveras blåbärssoppa. Eget fika smakar alltid bra! 

<font xml:lang="SV-SE">Vi äter lunch som vanligt på skolan.  

Bild 

 

Gemensam belöning utifrån antal varv utfaller längre fram på skolan!


 


<font xml:lang="SV-SE">Veckobrev v. 50 och 51 (12/12-21/12<font xml:lang="SV-SE">) 


<font xml:lang="SV-SE">Kan ni tänka er att vi redan är framme vid terminens sista veckobrev och vilken härlig termin v<font xml:lang="SV-SE">i haft! 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{9112f2bf-0d40-4cff-9bb0-d631c343a416}{144}" paraid="974966151"> 

<font xml:lang="SV-SE" color="windowtext">Idag har vi haft <font xml:lang="SV-SE" color="#1d2129">Nobeldagsfirande<font xml:lang="SV-SE" color="#1d2129">! Dagen började med redovisningar efter att eleverna forskat och experimenterat under veckan. Vi fick se teatrar, experiment, PowerPoint, tipsrunda.... Nobellunchen serverades av 6:orna som gjorde ett fantastiskt jobb. Som avslutning av dagen dansade alla vals. En mycket trevlig dag där vi också tränat vett och etikett. 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{9112f2bf-0d40-4cff-9bb0-d631c343a416}{136}" paraid="1608623210"> 

<font xml:lang="SV-SE">På tisdag är det dags för Lucia och det är bra om era barn kan ha med sig sina ”luciakläder” på måndag så att vi kan köra ett genrep med dem på. Eftersom det inte är någon lucia på bygdegården i år så har vi bjudit in er föräldrar att komma på en extra föreställning klockan 10:00 i vår gympasal.  

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{e696d2a1-cd44-4e4e-8d3a-25170a9cb68f}{27}" paraid="1246134340"> 

<font xml:lang="SV-SE">Sista dagen på terminen är <font xml:lang="SV-SE">Onsdag den 21/12 <font xml:lang="SV-SE">och då spelar vi personal Innebandy mot sexorna och hela skolan hejar på. Sedan på kvällen <font xml:lang="SV-SE">kl.18.00-20.00 är det dags för den traditionella julfesten för alla elever på skolan. Vi kommer att servera korv med bröd och dryck. Utöver detta så har sexorna en kiosk där man kan köpa chips, godis och dricka. Kom ihåg att skicka med småpengar om ni vill att era barn ska få handla i kiosken. Under kvällen kommer det att finnas aktiviteter i hela huset och vi avslutar tillsammans i rosa klassrummet. Kl. 20.00 är ni välkomna att hämta era barn. På torsdagen är alla elever komplediga eftersom de har varit på julfesten.  

<font xml:lang="SV-SE" size="3">

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Ha en härlig helg!                                                                                                                         

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Med vänliga hälsningar,                                                                                                              

<font xml:lang="SV-SE">Julia, Maria, <font xml:lang="SV-SE">Marre<font xml:lang="SV-SE"> och Vera   


 

<font xml:lang="SV-SE">V.50  

<font xml:lang="SV-SE">måndag<font xml:lang="SV-SE">: <font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Genrep Lucia.  

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">                Idrott. <font xml:lang="SV-SE">G<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">löm ej ombyte, skor och duschgrejer<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">. 

<font xml:lang="SV-SE">tisdag<font xml:lang="SV-SE">:      <font xml:lang="SV-SE">Lucia 

<font xml:lang="SV-SE">onsdag:     

<font xml:lang="SV-SE">torsdag: <font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">fredag:    <font xml:lang="SV-SE">Idrott <font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000">röd <font xml:lang="SV-SE">grupp, inne. G<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">löm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

 

 

<font xml:lang="SV-SE">V.51 

<font xml:lang="SV-SE">måndag<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Idrott, in<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">ne. G<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">löm ej ombyte, skor och duschgrejer. Ingen musik.

<font xml:lang="SV-SE">tisdag:     Till skogen, kläder efter väder. 

<font xml:lang="SV-SE">onsdag<font xml:lang="SV-SE">:   <font xml:lang="SV-SE">Innebandy personal mot sexorna<font xml:lang="SV-SE">. <font xml:lang="SV-SE">Julfest 

<font xml:lang="SV-SE">torsdag 

<font xml:lang="SV-SE">fredag:  

 


Veckobrev v.48-49 (28/11-11/12)

Hej där hemma!

Detta veckobrev vill vi starta med att berömma alla elever som under utrymningen i tisdags tog sig ut ur skolhuset på 2 minuter och 19 sekunder. Jättebra jobbat!

Backar vi till en tisdag för två veckor sedan så var det skridskodag, en väldigt lyckad sådan. Alla elever stod på skridskorna och åkte på isen hela dagen, det kan inte bli mer lyckat än så. Det var glada med trötta elever och pedagoger efter denna dag. Roligt att det var föräldrar med och åkte skridskor med oss denna dag, det uppskattar vi! 

Nu blickar vi framåt mot de få veckor som är kvar innan det är jullov. Vi börjar med det årliga julfirandet i kyrkan på måndag. Skoldagen börjar i kyrkan ca 8.45 där vi under en timme får höra elever framföra både sång och spela instrument. Ta gärna med er nära och kära!

En extra påminnelse är att det inte går någon buss från skolan måndag morgon, behöver ditt barn skjuts till kyrkan så meddela oss snarast. Det avgår en buss från kyrkan efter uppträdandet.

Direkt efter kyrkan så går de elever som ska till simskolan tillsammans med Maria dit. De åker sedan buss 100 tillbaka som de gjort tidigare. Kom ihåg att ta med badkläder, handduk och duschgrejer till kyrkan.

Torsdag den 1/12 åker 3:orna på teater tillsammans med 5-6an. De äter lunch som vanligt på skolan och åker sedan buss 100 ner till stan. De åker sedan buss 100 tillbaka och slutar som vanligt 14.25.

Fredag den 9/12 är det Nobeldag hos oss på Sörängs skola. Då klär vi upp oss i finkläder och går på Nobelfest. Vi kommer arbeta med fakta om Alfred Nobel och de olika priserna under förmiddagen och på eftermiddagen blir det vals i gympasalen. 

Tisdag den 13/12 är det Lucia och vi kommer då att ha Luciafirande där alla elever i årskurs F-3 är med. Det är valfritt vad man väljer att vara. Lucia, tomte, stjärngosse eller pepparkaksgubbe/pepparkaksgumma. 

Måndagen den 9/1 är det planeringsdag för hela skolhuset. Det betyder att fritids är stängt. Behövs det barnomsorg då så kontakta Anki. 

 

1-2:ans föräldrar: Kom ihåg att läsa, gärna reflektera i medföljande skrivbok och skicka med läsläxan på torsdagar. Marre ska i fortsättningen läsa med alla barnen och skriva en kommentar och vill gärna ha kommentarer från Er där hemma hur det går. Det är så tråkigt för barnen att vara oförberedda inför detta eller att inte ha boken med sig.

 

Ha en trevlig helg!

Önskar Julia, Maria, Vera och Marre.


V.48

Måndag: Simskola. Idrott - Inget ombyte behövs. Svar till Grej of the day. 

Tisdag: Simskola.

Onsdag: Simskola. Ute efter lunch.

Torsdag: 3:or teater. 1-2:or läsläxa kapitel 9.

Fredag: Simskola. Grön grupp idrott - Ombyte, skor och duschgrejer. Ledtråd till Grej of the day.

 

V.49

Måndag: Simskola. Idrott - Ombyte, skor och duschgrejer. Svar till Grej of the day. 

Tisdag: Simskola.

Onsdag: Simskola. Ute efter lunch. 

Torsdag: 1-2:or läsläxa kapitel 10. 

Fredag: Ingen idrott. Nobeldag. Ledtråd till Grej of the day.


 


 

Veckobrev v. 46 och 47 (14/11-27/11)

 

Tänk att det redan är dags för nästa veckobrev, innan vi vet ordet av så är det snart jullov.

Just nu är det febril aktivitet på skolgården och alla njuter vi av att det har kommit snö! Det skottas upp igloos, byggs lusthus, åks madrass, byggs hopp ja det är bara fantasin som sätter gränser och dessa barn har massor med fantasi!!

 

Nästa vecka är det dags för aktivitetsdag igen och denna gång ska vi åka skridskor på Sävstaås. Ni har redan fått hem en lapp med information till denna dag men vi bifogar samma information efter detta veckobrev. Vi åker med den reguljära buss 76 den här dagen så ni som har busskort kom ihåg att ta med dem. Bussen avgår från skolan 8:15 så om ert barn ska åka buss med oss dit behöver de vara här tidigare denna skoldag. Om ni kommer senare behöver ni skjutsa ert barn till Sävstaås. Man får ta med en egen bra matsäck om man vill, ej godis. Vad som är en bra matsäck till ditt barn vet ni som förälder bäst. Barnen rör sig mycket den här dagen och vissa blir mycket svettiga, så en tunnare jacka som de kan ha medans de åker kan vara bra för de som är varmblodiga;). Skicka även med något som de kan dricka ur. Vi får hamburgare till lunch så det behövs inga bestick eller tallrikar.

Vill också passa på att hälsa er välkomna på Adventsfirande i Bollnäs kyrka måndagen den 28/11. Eleverna sjunger och spelar adventssånger för Er, ta gärna med era nära och kära. Skolstart för den dagen är i kyrkan ca 8.45.  Ni som inte kan skjutsa ert/era barn till kyrkan måste meddela detta, så vi kan ordna skjuts! (Ingen buss avgår från skolan på morgonen) Vi har beställd buss från kyrkan efter uppträdandet. Om du kan skjutsa ditt barn till skolan efter uppträdandet vill vi veta det!  Beräknad tid är ca 45- 60 min!

Vecka 47 rullar simskolan igång. De är inte alla elever som kommer att gå på simskolan, de som berörs kommer att få hem information om vad som gäller.

Vi har hört att vissa föräldrar inte har fått e-mailet med länken till era skolfoton. Sandra har skickat ut den till alla e-mailadresser vi fått av er föräldrar. Om ni inte har fått något e-mail med länk till era foton hör av er till oss så att vi kan kolla att det är rätt e-mailadress som ni fyllt i på krislapparna. Är bäst att kolla så inte tryckfelsnisse har varit i farten;). 

Till sist vill vi åter igen påminna om att ha med kläder efter väder. Vi är ute en hel del och vi har även lektioner ute ibland så eleverna behöver kläder så att de klarar av att vara ute längre stunder. Hoppas nu att ni får möjlighet att njuta av en härlig helg i vintervädret!

 

Ha en skön helg!

Med vänliga hälsningar,

Julia, Maria, Marre och Vera

 

 

V.46

måndag:  Idrott, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

tisdag:     Aktivitetsdag skridskor, Sävstaås.

onsdag:   Skogen/ute efter lunch

torsdag:  Läsläxa kapitel 7

fredag:    Idrott grön grupp, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

 

 

V.47

måndag:  Idrott, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer.

tisdag:

onsdag: Skogen/ute efter lunch

torsdag: Läsläxa kapitel 8

fredag:  Vaccination 2:or.

              Idrott röd grupp, inne. Kom ihåg ombyte, skor och duschgrejer

 

 

Den 15 november är det dags att åka lite skridskor på Sävstaås igen. Vi åker dit direkt på morgonen. Hallen är hyrd från klockan 9,00-13,00.

 

Prova skridskorna i förväg så ni vet att de passar. Tänk också på att inne är det bara skridskoåkning och ute får man spela med boll och klubba och då måste du ha hjälm med galler! Extra vantar är också bra att ha.

Skolan bjuder på hamburgare och dryck men ta gärna med en liten egen matsäck.

Det behövs många händer som ska knyta alla skridskor som ska på och av med jämna mellanrum samt när vi ska servera maten. Därför är vi tacksamma om det finns några vuxna som skulle kunna hjälpa till under dagen. Även någon som är intresserad av att åka skridskor.

För att veta vilka som åker buss respektive egen bil ber vi er fylla i lappen och lämna den åter senast 7:e november för att vi ska kunna organisera transporterna.

Skoldagen är slut när vi åkt klart klockan 13,00 och eleverna som ska direkt åker buss 76 och kliver av på vägen från Sävstaås. Vi andra åker också samma buss tillbaka till fritids.

 

Hälsningar personalen på Sörängs skola

Kryssa i det alternativ som passar!

             Jag kan skjutsa____ antal barn dit. (exkl mitt/mina barn)

                Jag kan skjutsa____antal barn hem/tillbaka till skolan. (exkl mitt/mina barn)

                Mitt/mina barn åker buss till Sävstaås

                Mitt/mina barn åker buss hem/till skolan

Elevens namn:_________________________________________

 

 

 

 


 

 

Veckobrev v. 43-45 (24/10-13/11)

Det närmar sig höstlov men innan dess ska vi fylla veckorna med lärorika och roliga saker.Måndagen startar med teater för 3:orna. De är tillbaka till lunch men det kan vara bra att fylla magen med en frukt innan det. 


Under onsdagen ska hela skolhuset till Arbrå badhus. Vi har bokat en buss som kommer ta oss både dit och hem. Den rullar från skolan 8.30 så viktigt att vara på plats i tid så vi hinner se till att alla är med. Bussen ser till att vi är tillbaka på skolan vanlig tid, det vill säga 13.25 då eleverna slutar. 

Det är också viktigt att komma ihåg handduk och badkläder. Skolan bjuder på lunch men det behövs en mugg, tallrik och bestick. 


Annelie, vår skolsköterska skickade ut brev till våra 2:or där hon vill ha ert medgivande att få vaccinera ert/era barn. Hon kommer att göra det den 25/11. Vi ser gärna att de som inte lämnat gör det så snart som möjligt.


Varje onsdag har vi våra samtalsgrupper där eleverna är indelade i små grupper och där vårt område är Jaget. I onsdags pratade vi om elevernas namn och vad det har för betydelse. Till vecka 45 så ska vi prata om vart eleverna föddes och bodde som bebis. Eleverna har fått i uppdrag att ta reda på detta hemma och vi vill gärna se att ni föräldrar hjälper till med detta uppdrag. 


På torsdagar är det läsläxedag, vilket innebär att eleverna i mindre grupper läser upp de kapitel de läst hemma och att de sedan får ett nytt kapitel att läsa till veckan därpå. Vi ser dock att dessa böcker glöms hemma allt för ofta och vill nu att ni hjälps åt hemma att komma ihåg den. Det finns också en skrivbok med och ni/du som läst tillsammans med ditt/dina barn får gärna skriva en kommentar i denna om hur läsningen har gått.


Vi påminner också om samrådsmöte måndag 24/10 mellan 18.00-20.00. Meddela Anki om ni kommer. Alla är varmt välkomna!

Onsdagen den 9/11 är det hela huset möte för oss i personalen. Det betyder att fritids stänger 16.00 och behövs det barnomsorg efter det så kontakta Anki.


Ha en trevlig helg!

Maria, Julia, Vera och Marre.


V. 43

Julia ledig måndag och tisdag denna vecka - Hanna Jonsson vikarierar.


Måndag: 3:orna på teater - kom ihåg frukt. Idrott inne och ombyte gäller. Grej of the day - kom ihåg boken!

Tisdag: 

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Halloweenmys. Ingen idrott. 


V.44 HÖSTLOV


V.45

Måndag: Idrott inne och ombyte gäller. Grej of the day - kom ihåg boken!

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Röd grupp har idrott inne, ombyte gäller. 


 

 <font xml:lang="SV-SE">Veckobrev v. <font xml:lang="SV-SE">41och 42 (3/10-16/10) 

 

<font xml:lang="SV-SE">Nu börjar hösten komma med stormsteg med sina vackra färger och friska luft. Snälla kom ihåg att ha med kläder efter väder så att vi kan vara ute och njuta av denna härliga årstid också.  


<font xml:lang="SV-SE">Nu har terminens föräldramöte varit och tack alla ni som var här för ett givande möte med intressanta samtal. För er som inte var med bifogar vi ett litet protokoll efter detta veckobrev. Vi vill även berömma våra sexor för den superfina fikabuffén <font xml:lang="SV-SE">som de hade bakat.  


<font xml:lang="SV-SE">Nästa vecka har vi en hälsovecka här på skolan och då kommer varje dag att inledas med en morgonpromenad och då vi kommer tillbaka bjuder Anna på lite gott smaksatt vatten och tilltugg. Vi kommer att avsluta varje dag med massage och lugn musik. Under veckan kommer vi att få besök av folktandvården och vi kommer att se några korta filmer om hälsa både i vår egen grupp och tillsammans med 5-6:an. <font xml:lang="SV-SE">På måndagen denna vecka kommer det en handbollstjej från Alfta till oss på idrotten.  


<font xml:lang="SV-SE">Tisdag nästa vecka är det även skolfotografering<font xml:lang="SV-SE">. Vi kommer att knäppa klassfoto och enskilda foton och sedan är det upp till er vad ni vill köpa. Ni kommer att få en egen kod så att ni kan logga in på nätet och se ert barns foton. 

 

<font xml:lang="SV-SE">Ha en härlig helg! <font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">Med vänliga hälsningar,<font xml:lang="SV-SE">                                                                                                                                                       <font xml:lang="SV-SE">Julia, Maria, <font xml:lang="SV-SE">Marre<font xml:lang="SV-SE"> och Vera   

 

<font xml:lang="SV-SE">V.41<font xml:lang="SV-SE"> (hä<font xml:lang="SV-SE">l<font xml:lang="SV-SE">s<font xml:lang="SV-SE">ovecka) 

<font xml:lang="SV-SE">måndag<font xml:lang="SV-SE">:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Handboll på idrotten, inne , glöm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

<font xml:lang="SV-SE">tisdag<font xml:lang="SV-SE">:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">   <font xml:lang="SV-SE"> Skolfotografering 

<font xml:lang="SV-SE">onsdag<font xml:lang="SV-SE">:   <font xml:lang="SV-SE">Folktandvården kommer 

<font xml:lang="SV-SE">torsdag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">fredag<font xml:lang="SV-SE">:    <font xml:lang="SV-SE">Idrott <font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000">röd <font xml:lang="SV-SE">grupp, inne. Rörelse, <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">glöm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

 

 

<font xml:lang="SV-SE">V.42<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">m<font xml:lang="SV-SE">åndag<font xml:lang="SV-SE">:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Idrott<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">, inne<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">. Boll<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">,<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">glöm ej ombyte, skor och duschgrejer. 

<font xml:lang="SV-SE">tisdag: 

<font xml:lang="SV-SE">onsdag 

<font xml:lang="SV-SE">torsdag 

<font xml:lang="SV-SE">fredag: <font xml:lang="SV-SE">Idrott <font xml:lang="SV-SE" color="#538135">grön<font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000"> <font xml:lang="SV-SE">grupp, inne<font xml:lang="SV-SE">. Samarbete<font xml:lang="SV-SE">, <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">glöm ej ombyte, skor och duschgrejer 

 

 

<font xml:lang="SV-SE">Föräldrarmöte<font xml:lang="SV-SE"> 4/10 

 

 

<font xml:lang="SV-SE">Vi började med att alla samlas i matsalen där <font xml:lang="SV-SE">all personal som arbetar på <font xml:lang="SV-SE">Söräng<font xml:lang="SV-SE"> presenterade sig. <font xml:lang="SV-SE">Anki informerade om vårt samarbete med <font xml:lang="SV-SE">Friends<font xml:lang="SV-SE"> som kommer att pågå de närmaste åren. Hon tipsade om föräldrautbildningen som finns på deras hemsida (<font xml:lang="SV-SE" color="#0563c1">www.friends.se<font xml:lang="SV-SE">) för er som inte hade möjlighet att närvara på föräldramötet som <font xml:lang="SV-SE">Friends<font xml:lang="SV-SE"> hade tidigare denna termin. Anki berättade vidare om att det har förvärvats paviljonger som för närvarand<font xml:lang="SV-SE">e står på Kilbergs skola och<font xml:lang="SV-SE"> kommer att flyttas hit till <font xml:lang="SV-SE">Söräng<font xml:lang="SV-SE"> så att vi kan utöka våra lokaler.  

 

<font xml:lang="SV-SE">När vi sedan delade på oss så samlades 1-3:ans föräldrar i ett klassrum och vi hade en morgonsamling med föräldrarna precis som vi har med eleverna på morgonen. Vi har valt att stå i dörren och hälsa alla barn välkommen på morgonen eftersom vi vill att alla ska bli sedda då de kommer på morgonen. På samlingen sedan har vi en elev som är dagens värd dennes uppgift är att ta sina kamrater i handen och hälsa god morgon, berätta för alla vad vi har för år, månad, vecka, dag, datum samt att berätta vilka som har namnsdag och vilken lunch vi får den dagen. Det är alltid ok att passa om man inte vill vara dagens värd och man ber om hjälp att läsa om man inte kan det ännu. De allra flesta barn ser fram emot att få vara dagens värd.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Föräldrarna fick gå igenom Grej <font xml:lang="SV-SE">of<font xml:lang="SV-SE"> the Day precis som vi gör det med eleverna varje fredag till måndag. På fredag får eleverna sin nya ledtråd, denna pratar ni om hemma  över helgen sedan får de fakta om det rätta svaret på måndagen.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Sedan pratade vi om hur en dag kan se ut <font xml:lang="SV-SE">här hos oss. Schemat var klart men samma eftermiddag fick vi besked om att Mikaela nu är sjukskriven och går hem redan nu. Vi önskar Mikaela lycka till på sitt nya äventyr som mamma. <font xml:lang="SV-SE">Marre<font xml:lang="SV-SE"> börjar hos oss i skolhuset nu på måndag den 3 oktober. Så vi skriver om schemat med rätt personer och hoppas att det blir klart till nästa vecka.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Samrådsrepresentanter samtalade vi även om och det fattas någon från årskurs 1 och 2 fortfarande så är du intresserad anmäl intresse till oss.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Vi påminde igen om att vissa ännu inte lämnat in lappen till skolsköterskan så att hon kan få ta del av era barns journaler.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Vi gjorde tillsammans en 4-hörnövning som vi på skolan har gjort tillsammans med <font xml:lang="SV-SE">Friends<font xml:lang="SV-SE">. Föräldrarna fick ta ställning till denna fråga<font xml:lang="SV-SE">. 

 

<font xml:lang="SV-SE">Vad gör ni om ni kommer på skolgården och ser att ett barn blir orättvist behandlat? 

<font xml:lang="SV-SE"> Svarsalternativen var: 

 1. <font xml:lang="SV-SE">Går förbi och låtsas att jag inte ser det. 

 1. <font xml:lang="SV-SE">Går fram till de inblandade och tar reda på vad som händer. 

 1. <font xml:lang="SV-SE">Går förbi och letar en vuxen som arbetar på skolan och meddelar vad jag sett. 

 1. <font xml:lang="SV-SE">Eget alternativ.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Alla var rörande överens om att man gör någonting! Det var en mycket bra diskussion och tack ännu en gång för givande samtal.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Föräldrar önskade att se resultatet från <font xml:lang="SV-SE">Friendsenkäterna<font xml:lang="SV-SE"> som vi vuxna samt elever har gjort. De vill inte ha detaljer och procentsatser men en sammanställning, Anki ska se över detta.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Vi tog även upp att det kan vara ett ganska hårt språk som används mellan elever på raster. Ni föräldrar önskade att vi tog kontakt med er om ert barn använder hårda ord så att vi tillsammans kan förändra sättet vi pratar med varandra.  

 

<font xml:lang="SV-SE">På skolan arbetar vi med Jag och Du som tema. Vi startar med att fokusera på <font xml:lang="SV-SE">jag:et<font xml:lang="SV-SE">. Detta pratar vi om på våra samtalsgrupper som vi har på onsdagar. Då är vi indelade i mindre grupper och de kommer att vara samma grupper under en lång period så att alla ska bli trygga i den och våga prata om saker som kan vara känsliga. I denna grupp har vi skrivit kontrakt på att det som sägs i gruppen stannar i gruppen.  

 

<font xml:lang="SV-SE">Maria informerade om Idrotten. Hjälp eleverna att komma ihåg när det är idrott så att de har ombyte med. Kolla i veckobrevets schema om det är svårt att komma ihåg vilken fredag ert barn har idrott eftersom det är varannan gång inte varannan vecka. Hjälp också till genom att prata med era barn om vikten att duscha efter idrotten. Maria delade ut ett brev om detta på föräldramötet så vill ni ha en kopia säg till. <font xml:lang="SV-SE">  

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{8626cc30-4a10-4a02-9b74-7d87a792fd97}{83}" paraid="585087591"><font xml:lang="SV-SE">Sedan hade även fritids lite information<font xml:lang="SV-SE">, se nedan. 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{8626cc30-4a10-4a02-9b74-7d87a792fd97}{83}" paraid="585087591"> 

<font xml:lang="SV-SE">Några punkter<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">från <font xml:lang="SV-SE">fritids<font xml:lang="SV-SE"> kommer här. 

 • <font xml:lang="SV-SE">Vi vill<font xml:lang="SV-SE"> påminna om att komma in med era barns tider på fritids gärna några veckor framåt om ni<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">har möjlighet till det. 

 • <font xml:lang="SV-SE">Nu har det växlat om och blivit riktigt kallt! Kolla över era barns kläder så att det finns både regnkläder och varmare jackor och överdragsbyxor. Vi är ute mycket på fritids! 

 • <font xml:lang="SV-SE">Om ni föräldrar undrar över något gällande ert barn på fritids får ni gärna höra av er till oss. Vi avsätter gärna tid då det kan kännas stressigt för både er och oss att ta samtalet i hallen när det är många barn och aktiviteter. 

 • <font xml:lang="SV-SE">Vi undrar om det finns någon förälder eller släkting som kan tänka sig att komma och berätta/visa något om sitt arbete här på fritids? Hör av er till oss <font xml:lang="SV-SE">i <font xml:lang="SV-SE">såfall<font xml:lang="SV-SE">! 

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">Veckans aktiviteter på fritids ser ut så här: Mån. f<font xml:lang="SV-SE">ri lek.<font xml:lang="SV-SE"> T<font xml:lang="SV-SE">is. Skapande. Ons. d<font xml:lang="SV-SE">rama. Tors. Gympasalen eller skogen. Fre. Fredagsmys (elevönskemål) 

 

 

 


 


 

Veckobrev v. 39-40 (26/9-9/10)

 

Nu rullar tiden snabbt på och det känns som rutinerna börjar sätta sig hos alla. Vi pratar mycket om arbetsklimatet i klassrummet och har pratat om vad vi alla måste tänka på för att det ska bli bra arbetsro i klassrummet. Eleverna har många kloka tankar. Vi har även startat upp våra samtalsgrupper som vi kommer att ha varje vecka. Vi är då indelade i mindre grupper från förskoleklass till 3:an. Dessa grupper kommer att vara samma under en längre period och vi har i dessa skrivit ett kontrakt tillsammans, att det vi berättar där stannar inom gruppen. I dessa samtal kommer vi prata om allt mellan himmel och jord för tillfället kretsar de kring jaget och hur vi är mot varandra. I och med att vi nu har ett samarbete med Friends som kommer att löpa de närmaste två åren kommer det bli ett stort fokus på normer och värderingar.

 

Vi har också smygit igång Grej Of the Day (G.O.T.D). Grej Of the Day är som små microlektioner. Eleverna får en ledtråd på fredag morgon och under helgen ska ni prata om ledtråden och se om ni kan komma på vad svaret är. När ni bestämt er för ett svar kan ni fundera på vad kan ni om det, samla alla fakta ni kan. Eleverna har en bok som de skriver ned/klistrar ledtråden. På måndag morgon pratar vi om vad de kommit fram till och berätta det tänkta svaret. Eleverna skriver ner faktan i sin bok, så i slutet av terminen så kommer vi ha gjort en egen liten faktabok.

 

Denna vecka har treorna varit med på Höghammarhallen och kämpat som bara den i friidrottstävlingarna. Det var så roligt att se deras kämparglöd!

 

Till sist vill vi påminna om några saker som händer de närmaste veckorna.                                                                      Nästa vecka på onsdag (28/9) har skolan studiedag så då är den stängd men fritids är öppet som vanligt, meddela dem om ni behöver fritids.                                                                                                                                                               Tisdag v. 40 är det föräldramöte, vi träffas gemensamt i matsalen 18:00 och delar sedan på oss.                                        Ni som ännu inte lämnat in blanketten till skolsköterskan kan ta med den till skolan så att hon får dem.

 

Ha en härlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Julia, Maria, Mikaela och Vera

 

 

v.39 (26/9-2/10)

 

Måndag: Redovisa G.O.T.D.

                 Idrott ute, ombyte efter väder och duschgrejer. 

Tisdag:

Onsdag: Studiedag, skolan stängd.

Torsdag: Läsläxa i den magiska kulan för åk 1 och 2 (under lektionen går vi

                igenom kapitel 2 som de fått i läsläxa torsdagen innan) Ny läxa till

               torsdag v. 40= kap 3

Fredag: G.O.T.D ny ledtråd som redovisas måndag v.40

             Idrott ute röd grupp,  ombyte efter väder och duschgrejer. 

 

 

V. 40 (3/10-9/10)

 

Måndag: Redovisa G.O.T.D.

                 Idrott inne, ombyte och duschgrejer. 

Tisdag: Föräldrarmöte 18-20

Onsdag:

Torsdag: Ny läxa i den magiska kulan åk 1-2 till tors v.41= kap 4

Fredag: G.O.T.D ny ledtråd som redovisas måndag v.41

              Idrott ute grön grupp, ombyte efter väder och duschgrejer. 

 


 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Veckobrev v.37 (12/9-25/9) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Hej där hemma! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Nu har ytterligare en vecka passerat och det känns som att tiden springer iväg. Vi inledde veckan med matråd där eleverna tillsammans med vår Kock Anna pratade om hur det är i restaurangen, så som matro, råvaror och hur noga det är att tvätta händerna innan varje måltid. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Under tisdagen var det första elevrådet denna termin och rektor Anki var stolt över hur bra våra elever skötte det. Eleverna är också nöjda över att det blivit en bra start! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Under torsdagen delades klasserna upp och åkte på studiebesök hos Polisen. Röda gruppen+4 förskolebarn åkte tillsammans med Mikaela och Julia. Den gröna gruppen+4 förskolebarn åkte med Sophia och Maria. Treorna och 5-6an åkte med Vera och Matts. Det var väldigt uppskattat av alla, både för elever och lärare. Att solen sken på oss gjorde det inte heller sämre. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Fredagen ägnade vi åt att fixa skolgården som nu är vackrare än den var innan. Det var väldigt engagerande och kreativa elever, underbart! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Måndagen vecka 37 så har alla idrott och då kommer vi oavsett väder jogga/gå slingan där skoljoggen ska gå av stapeln. Det gäller då att ha kläder efter väder! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Måndag den 12/9 så är det hela huset möte för oss i personalen. Det betyder att fritids stänger 16.00 och behövs det barnomsorg efter det så kontakta Anki. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'" size="4">

<font xml:lang="SV-SE" size="4" color="#000000">Vill ännu en gång påminna om att utvecklingssamtalen startat nästa vecka. Tiderna fick ni hemskickade med veckobrevet förra veckan men ifall någon lapp har kommit på vift så finns alla tider inklistrade nedanför veckoschemat i detta brev. Om tiden ej passar så byt i första hand med någon annan familj som har samtal med samma lärare. Om det inte löser problemet så kontakta den lärare som kommer att hålla i ert barns utvecklingssamtal. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Eftersom det har varit mycket ny information nu i början av terminen har ni fått veckobrevet varje vecka men nu kommer vi göra som 5-6:an och skicka ut veckobrevet varannan vecka.  

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Ha en trevlig helg! Maria, Julia, Mikaela och Vera. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Vecka 37 Denna vecka drar utvecklingssamtalen igång. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Måndag: Idrott för alla 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Onsdag: Skoljoggen 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Fredag: Röd grupp har idrott ute. Vera ledig, Marre vikarie. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Vecka 38 Vi fortsätter med utvecklingssamtal denna vecka. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Måndag: Skolan får besök från kommunen 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Onsdag: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag: Höghammarhallen för 3:or 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Fredag: Grön grupp har idrott 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Veras utvecklingssamtal 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 13 sep (Gröna rummet) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:40-14:10 Alan Syrén 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:15-14:45 Lea Brickman 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:10-15:40 Måns Olnils 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:45-16:15 Isac Wikman 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Onsdag 14 sep (Gula rummet) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">10:40-11:10 Hugo Zetterqvist 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">12:15-12:45 New Saengchat 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:00-14:30 Milo Velander 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:35-15:05 Olle Göthlund-Leek 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:15-15:45 Allie Johansson 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:50-16:20 Levis Anderson 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag 15 sep (Gröna rummet) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:30-15:00 Johan Åsentorp 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:10-15:40 John Ekström-Lind 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Mikaelas utvecklingssamtal

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Måndag 12 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:20-15:50 Arvid. C 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 13 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">8:00-8:30 Cornelis 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Onsdag 14 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">8:00-8:30 Maya 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:20-15:50 Elias 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">16:00-16:30 Arvid. S 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag 15 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:40-14:10 Joline 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:20-14:50 William 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:00-15:30 Isac. E 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Fredag 16 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">9:40-10:10 Tim 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Måndag 19 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:40-15:10 Clara 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 20 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">8:00-8:30 Herman 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag 22 sep 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:40-14:10 Cornelis 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:20-14:50 Eddie

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Julias utvecklingssamtal 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 13 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:40-14:10 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:20-14:50 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:00-15:30 Axel Bergkvist 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:40- 16:10 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Onsdag 14 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:10- 15:40 Leo Andersson 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag 15 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:50-14:20 Hugo Åsentorp 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:30-15:00 Jakob Ekström-Lind 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:10-15:40 John Syrén 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 20 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:30-14:00 Adelle Woxberg 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:10-14:40 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:50-15:20 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">15:30-16:00 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Torsdag 22 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">13:50-14:20 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">14:30-15:00 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Marias utvecklingssamtal 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 13 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">9:10-9:40 Edvin (köket på fritids) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">10:00-10:30 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">10:35- 11:05 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">12:15-12:45 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">12:50-13:20 Irma 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">Tisdag 20 september 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">8:25-8:55 Alfred (köket på fritids) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">9:00-9:30 Mio (köket på fritids) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">10:00-10:30 Ledig tid 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman'">12:15-12:45 Emma 

<font xml:lang="SV-SE">12:50-13:20 Nellie

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">Veckobrev v.36 (5/9-9/9) 


<font xml:lang="SV-SE">H<font xml:lang="SV-SE">ej<font xml:lang="SV-SE">! Vill börja med att meddela hur trevligt det var under <font xml:lang="SV-SE">vistelsen i <font xml:lang="SV-SE">Galven<font xml:lang="SV-SE">, <font xml:lang="SV-SE">och vilket väder vi hade! 

<font xml:lang="SV-SE">Nu har vi<font xml:lang="SV-SE"> som vi <font xml:lang="SV-SE">nämnt<font xml:lang="SV-SE"> tidigare<font xml:lang="SV-SE">,<font xml:lang="SV-SE"> döpt om klassrummen efter olika färger<font xml:lang="SV-SE">-<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">D<font xml:lang="SV-SE">ärmed heter de olika samlingsgrupperna numera röd och grön grupp eftersom <font xml:lang="SV-SE">elevernas<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">"hemklassrum" <font xml:lang="SV-SE">har just<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">dessa färger. De<font xml:lang="SV-SE">n tidigare gruppen 1 heter numera grön och grupp 2 röd, se <font xml:lang="SV-SE">grupperna i slutet av veckobrevet. 


<font xml:lang="SV-SE">Vi v<font xml:lang="SV-SE">ill också poängtera att <font xml:lang="SV-SE">båda grupperna inte<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">har<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">idrott <font xml:lang="SV-SE">respektive bild varje fredag. För att göra idrott och bildlektionerna mer meningsfulla har vi valt att ha en timmas lektioner varannan vecka istället för 30 minuter per vecka. På 30 minuter hinner vi bara komma igång innan det är dags att bryta.<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Vi har bestämt att vi inte kör på jämna och udda veckor eftersom det ibland blir olika många lektioner på terminen då lov eller aktiviteter kan göra att lektioner utgår. Så vi kör idrott bild varannan gång, så håll koll i veckobreven vad som gäller för ditt barn den veckan.<font xml:lang="SV-SE"> VI vet att en del av er föräldrar vill ha ett schema och det sa ni självklart få men ge oss ett par veckor till då vi i början av terminen vill känna in schemat så att det fungerar så bra som vi önskar<font xml:lang="SV-SE">.  Till<font xml:lang="SV-SE"> dess<font xml:lang="SV-SE"> kolla i veckobreven där vi skriver vad som gäller för alla dagar under veckan.  

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">Vi kommer även att ha <font xml:lang="SV-SE">en del<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">lektioner utomhus <font xml:lang="SV-SE">detta läsår<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">så tänk på att skicka med ditt barn kläder <font xml:lang="SV-SE">efter väder!<font xml:lang="SV-SE"> Vilket de givetvis ska ha även om lektionerna inte är utomhus eftersom de är ute varje dag på rasterna.  


<font xml:lang="SV-SE">När det gäller NO/SO undervisningen så har Vera och Mikaela valt att på onsdagar arbeta längre stunder med de olika samlingsgrupperna istället för att barnen skulle haft fler olika ämnen på gång samtidigt. Detta innebär att ena veckan har den ena gruppen <font xml:lang="SV-SE">NO med Vera och den andra SO med Mikaela<font xml:lang="SV-SE">.<font xml:lang="SV-SE"> Veckan därefter byter eleverna ämne samt ämnesansvarig pedagog. 


<font xml:lang="SV-SE">Vi kommer även att åka iväg på ett polisbesök under veckan, detta är något hela skolan kommer att få åka på men i olika omgångar. Röda gruppen+4 förskolebarn kommer att åka tillsammans med Mikaela och Julia och den Gröna gruppen+5 förskolebarn kommer att åka med Maria och Sophia. 

<font xml:lang="SV-SE">Det ligger också en planerad aktivitetsdag för hela skolan under fredagen<font xml:lang="SV-SE"> den 9 september.<font xml:lang="SV-SE"> Detta är en fixardag på skolgården där eleverna på skolan kommer att bli tilldelade<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">olika arbetsstationer  i <font xml:lang="SV-SE">grupper <font xml:lang="SV-SE">för<font xml:lang="SV-SE"> att p<font xml:lang="SV-SE">iffa upp<font xml:lang="SV-SE"> vår skolgård!<font xml:lang="SV-SE"> Tänk på att ha oömma kläder på barnen denna dag då det kommer att målas en del så det finns risk för att de får färg på kläderna.  


<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{e3a90a35-a5e1-42d5-8fcc-e3d7397e2a6a}{10}" paraid="912978792"><font xml:lang="SV-SE">Vi vill även nämna att <font xml:lang="SV-SE">den traditionella "<font xml:lang="SV-SE">skoljoggen<font xml:lang="SV-SE">"<font xml:lang="SV-SE"> kommer att ske under v.37 så vi vill redan nu be er att skänka lite priser till skolan <font xml:lang="SV-SE">om ni har möjlighet! Även en springslant till förmån för SOS-barnbyar uppskattas och nu kan n<font xml:lang="SV-SE">i<font xml:lang="SV-SE"> enkelt<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">"<font xml:lang="SV-SE">swisha<font xml:lang="SV-SE">" valfritt belopp på telefonnummer:<font xml:lang="SV-SE"> 123-9011263 <font xml:lang="SV-SE">(som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av <font xml:lang="SV-SE">Swishappen<font xml:lang="SV-SE"> i din telefon.)<font xml:lang="SV-SE"> så kommer pengarna direkt in på <font xml:lang="SV-SE">Skoljoggens<font xml:lang="SV-SE"> 90-konto. <font xml:lang="SV-SE"> 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{e3a90a35-a5e1-42d5-8fcc-e3d7397e2a6a}{10}" paraid="912978792"> 

<font xml:lang="SV-SE">Sist men inte minst vill vi nämna att utvecklingssamtalen kommer att ligga under v.37-38 <font xml:lang="SV-SE">och i år har vi valt att ta vara på idén med elevledda utvecklingssamtal. Detta är något barnen under veckan kommer att bearbeta och få mer vetskap om och som vi hoppas ska leda till att era barn kommer förberedda och peppade inför samtalen!<font xml:lang="SV-SE">  


<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{b6f32161-d235-48a6-97f3-2d7f6b5352d0}{175}" paraid="48840496"><font xml:lang="SV-SE">(Att veckobrevet<font xml:lang="SV-SE"> kommit oftare nu är <font xml:lang="SV-SE">pga<font xml:lang="SV-SE"> av att vi i 1-3an vill komma i fas med övriga skolans veckobrev, efter detta kommer ni att få veckobreven varannan vecka<font xml:lang="SV-SE">) 

<font xml:lang="SV-SE">Allt gott önskar, Mikaela, Vera, Julia<font xml:lang="SV-SE"> och <font xml:lang="SV-SE">Maria 

 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Vecka 36 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Måndag<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Matråd (10:00), <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Idrott<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">+<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Friends<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> föräldramöte (18:00-20:00) 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Tisdag <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Friends<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> elevträff för årskurs 3-6 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Onsdag<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Elevråd (10:00) 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Torsdag<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> Polisbesök <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">på Långnäs<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">för hela skolan 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Fredag<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">AKTIVITETSDAG<font xml:lang="SV-SE" color="#131313"> för hela skolan, ingen idrott!! 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">  

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">Schematider 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">måndag <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">8:25-14:25 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">tisdag    <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">8:25-13:25 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">onsdag  <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">8:25-13:25 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">torsdag <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">8:25-13:25 1-2:or 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">             8:25-14:25 3:or 

<font xml:lang="SV-SE" color="#131313">fredag  <font xml:lang="SV-SE" color="#131313">8:25-13:25 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{edfb1fd0-50e0-45c4-8ae7-72ae5e53c7cd}{232}" paraid="1672103211"> 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{fd94b310-0e69-4ddc-8601-eac81ab61c91}{38}" paraid="1951648940"><font xml:lang="SV-SE" size="3" color="#00b050">Grön grupp:
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{fd94b310-0e69-4ddc-8601-eac81ab61c91}{41}" paraid="339370068"><font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000">Röd grupp<font xml:lang="SV-SE" color="#ff0000">:


<font xml:lang="SV-SE" size="3">Irma

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Lea

<font xml:lang="SV-SE" size="3">New

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Måns

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Alfred

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Levis

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Nellie

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Emma

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Johan

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Alan

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Allie

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Edvin

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Isac. W

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Olle

<font xml:lang="SV-SE" size="3">John E-L

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Milo

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Hugo. Z

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Mio

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{fd94b310-0e69-4ddc-8601-eac81ab61c91}{47}" paraid="1992468316">

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Arvid. C

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Jakob

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Axel

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Hugo. Å

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Clara

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Elias

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Joline

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Maya

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Adelle

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Tim

<font xml:lang="SV-SE" size="3">John S

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Eddie

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Isac. E

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Arvid.S

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Cornelis

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Herman

<font xml:lang="SV-SE" size="3">Leo

<font xml:lang="SV-SE" size="3">William

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{18b28d56-6d99-4902-a61f-5b1bc67e5e9e}{183}" paraid="1157838498">

 

Veckobrev v.34-35 (22/8-4/9)

 

Välkomna tillbaka! Hoppas att ni alla har kunnat ta det lugnt och njuta i sommar och är redo för ännu ett lärorikt läsår. Vi som kommer att arbeta med er i 1-3:an är som ni redan vet Mikaela (fram till barnledigheten), Marre då Mikaela går hem, Julia (lediga fredagar), Vera (lediga måndagar) och Maria.


 I sommar har vi döpt om våra klassrum så de har nu namn efter färger. Kolla på dörren in till just ditt klassrum och se vilket namn det har fått. Detta läsår är starttiderna och busstiderna fortfarande desamma som förra läsåret men som vi informerade om innan sommarlovet så kommer sluttiderna att se lite annorlunda ut, alla 1-3:or gå till 14:25 på måndagar och 3:orna går till 14:25 även på torsdagar. Alla andra dagar slutar de 13:25. Kom ihåg att alla elever stannar ute tills bussen kommer på morgonen. Detta eftersom vi annars inte vet hur många som befinner sig inne ifall det börjar brinna.


Vi kommer att lägga utvecklingssamtalen under v. 37-38 och föräldramötet kommer att vara den 4/10. Som ni redan vet så inledde vi ett projekt med Friends under vårterminen som vi kommer att fortsätta med nu till hösten. Ni kan boka in Friends föräldramöte måndagen den 5 sep. Tid och mer info återkommer vi med.

 

Vi kommer att vara utomhus mycket den första veckan så kom ihåg att ha kläder efter väder!

 

Efter elevernas önskemål kommer vi även i år att ha en upptakt i Galven, den blir på torsdag den 25/8. Vi äter lunch på skolan men det kan vara bra att ha med sig lite fika, mellis till eftermiddagen. Vattenflaska är ett måste eftersom det inte finns tillgång till vatten förutom det vi har med oss. Vi åker buss dit kl.12.00. Mellan kl. 16.00-17.30 är grillarna tända så då är ni föräldrar välkomna dit med middag till ert/era barn. Efter vi har ätit spelar vi alla brännboll, personal och elever mot er föräldrar.

 

Idrotten detta läsår kommer att vara på måndagar och fredagar och vi kör igång med utegympa måndag v.35. Kom ihåg ombyte och duschgrejer. Tänk på att ta med skor beroende på vilka skor man åker i till skolan för det finns risk för skador om man har t.ex. foppatofflor.

 

Med vänliga hälsningar,

Julia, Maria, Mikaela och Vera

 

 

 

Vecka 34

Måndag Skolstart; hel skoldag 8:25-14:25

Tisdag (8:25-13:25)

Onsdag (8:25-13:25) Vera ledig dag istället för måndagen

Torsdag Galven med grillning för hela familjen

Fredag Vera ledig (då hon spenderat natten i Galven med 5-6:an), Julia vikarierar.

 

Vecka 35

Måndag Idrott ute, ombyte och duschgrejor

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag Idrott ute, ombyte och duschgrejor.

 

Schematider

måndag 8:25-14:25

tisdag    8:25-13:25

onsdag  8:25-13:25

torsdag 8:25-13:25 1-2:or

             8:25-14:25 3:or

fredag  8:25-13:25

 

 

 

 


 

<font xml:lang="SV-SE">

<font xml:lang="SV-SE">Veckobrev för v<font xml:lang="SV-SE">eckorna <font xml:lang="SV-SE">22<font xml:lang="SV-SE">-<font xml:lang="SV-SE">23<font xml:lang="SV-SE">: 

 

<font xml:lang="SV-SE">Vecka <font xml:lang="SV-SE">22<font xml:lang="SV-SE">: 

<font xml:lang="SV-SE">Måndag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Blockflöjt och musik med Erik. 

 

<font xml:lang="SV-SE">Tisdag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Veckomatte, sista passet för <font xml:lang="SV-SE">terminen 


<font xml:lang="SV-SE">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE">Aktivitetsdag på Västerberget<font xml:lang="SV-SE">, se separat information 


<font xml:lang="SV-SE">Torsdag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Teater i <font xml:lang="SV-SE">gympen<font xml:lang="SV-SE"> på engelska 


<font xml:lang="SV-SE">Fredag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Mattekurs, sista passet för terminen 

 

<font xml:lang="SV-SE">Vecka <font xml:lang="SV-SE">23<font xml:lang="SV-SE">: 

<font xml:lang="SV-SE">Måndag: <font xml:lang="SV-SE">LOVDAG 


<font xml:lang="SV-SE">Tisdag: <font xml:lang="SV-SE">Musikgenrep<font xml:lang="SV-SE"> för hela skolan inför skolavslutningen + Brännbollsmatch mellan lärarna och sexorna

 

<font xml:lang="SV-SE">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE">Överraskningsdag hos ? 


<font xml:lang="SV-SE">Torsdag: <font xml:lang="SV-SE">**<font xml:lang="SV-SE">*<font xml:lang="SV-SE">Skolavslutning 18.00!*** 


<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{6d0dea60-6711-4748-a58b-f32e883e9c6f}{184}" paraid="52644789"><font xml:lang="SV-SE">Fredag: <font xml:lang="SV-SE">Ledig som kompensation för skolavslutningstiden (Fritids stängt <font xml:lang="SV-SE">pga<font xml:lang="SV-SE"> planering för lärarna) 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{6d0dea60-6711-4748-a58b-f32e883e9c6f}{184}" paraid="52644789">

<font xml:lang="SV-SE">********************************************************************************** 

<font xml:lang="SV-SE">  <font xml:lang="SV-SE">H<font xml:lang="SV-SE">ejsan<font xml:lang="SV-SE">! 


<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{384fd868-34b2-4a24-b1e4-da585be5326a}{87}" paraid="1160217084"><font xml:lang="SV-SE">   Nu har det dragit ihop sig för det sista veckobrevet innan <font xml:lang="SV-SE">terminsslut, veckorna har verkligen rusat förbi<font xml:lang="SV-SE">! Först vill vi påminna om dagen för vandringen<font xml:lang="SV-SE"> uppför<font xml:lang="SV-SE"> Västerberget-Det är kläder efter väder som gäller den dagen eftersom vi kommer vara ute hela tiden samt frukt/fika. 

<font xml:lang="SV-SE">  <font xml:lang="SV-SE">Därefter <font xml:lang="SV-SE">så vill <font xml:lang="SV-SE">meddela<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">att<font xml:lang="SV-SE"> fritids kommer att ha stängt <font xml:lang="SV-SE">även<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">10 juni<font xml:lang="SV-SE">, detta då vi pedagoger har gemensam planering<font xml:lang="SV-SE"> för att börja organisera höstterminen 2016<font xml:lang="SV-SE">.<font xml:lang="SV-SE">  


<font xml:lang="SV-SE">  <font xml:lang="SV-SE">Sedan<font xml:lang="SV-SE"> så vill <font xml:lang="SV-SE">jag (Mikaela)<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">meddela hur <font xml:lang="SV-SE">stödjande<font xml:lang="SV-SE"> det är för ditt/dina barns fortsatta läsutveckling att ni <font xml:lang="SV-SE">kontinuerligt<font xml:lang="SV-SE"> tränar läsningen även under sommarlovet. Så fort ditt/dina barn snappar upp något läsligt- Ta vara på <font xml:lang="SV-SE">det och tänk att barn ska bada i språk!  

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{5aa0b196-ea2b-4110-9564-8a7bef567d0c}{188}" paraid="1463827463"><font xml:lang="SV-SE">   Ett annat viktigt budskap som vi<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">vill förmedla är att barn ju faktiskt inte lär sig genom det vi säger utan genom det vi gör, så viktigt att ha i åtanke! 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{5aa0b196-ea2b-4110-9564-8a7bef567d0c}{188}" paraid="1463827463">
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{0f58fcfd-7d08-4617-abcc-ac20ab0878de}{170}" paraid="221201114"><font xml:lang="SV-SE">   Slutligen vill vi tacka för ett lärorikt år tillsammans med era barn och hoppas att vi ses under skolavslutningen torsdagen 9 juni-Om inte så hälsar vi er välkomna tillbaka för en ny termin måndagen 22 augusti! :-) 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{0f58fcfd-7d08-4617-abcc-ac20ab0878de}{170}" paraid="221201114">

<font xml:lang="SV-SE">  <font xml:lang="SV-SE">Med vänlig<font xml:lang="SV-SE">a<font xml:lang="SV-SE"> hälsning<font xml:lang="SV-SE">ar<font xml:lang="SV-SE"> Maria och Mikaela 


<font xml:lang="SV-SE">********************************************************************************** 

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

 

<font xml:lang="SV-SE">  

 

 

 

 


 


Veckobrev för v. 20-21

Vecka 20

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Aktivitetsdag som 6:orna håller i. Kläder efter väder, ute hela dagen.

Torsdag: Bild 2:or. Läsläxa 1:or, 6:orna hjälper till.

Fredag: Ingen idrott. Gå till skogen med förskoleklassen. Vikarie i klassen, Maria och Mikaela skriver omdömen.

Vecka 21

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Torsdag: Bild 1:or. Läsläxa 2:or. 6:orna hjälper till.

Fredag: Idrott, ute. Ombyte och dusch. (Är det väldigt dåligt väder, regn och kallt, blir vi inne).

***********************************************************************************

Hejsan!

Nu har vi börjat med ett nytt tema, jordens fyra element, jord, eld, vatten och luft. Vi kommer jobba med det i 4 veckor.

Vi har nu haft de sista veckans ord och vi tycker att alla varit helt fantastiska, jätteduktiga!

Vi vill till sist be er smörja in era barn med solskydd om det ser ut att bli soligt ute eftersom vi är ute mycket både i skolan och på fritids!! (det är självklart frivilligt men solen är stark!!).

 

 Med vänlig hälsning Maria och Mikaela

 

 

<font xml:lang="SV-SE">Veckobrev för v<font xml:lang="SV-SE">eckorna <font xml:lang="SV-SE">1<font xml:lang="SV-SE">8<font xml:lang="SV-SE">-<font xml:lang="SV-SE">1<font xml:lang="SV-SE">9<font xml:lang="SV-SE">: 

 

<font xml:lang="SV-SE">Vecka <font xml:lang="SV-SE">1<font xml:lang="SV-SE">8<font xml:lang="SV-SE">: 

<font xml:lang="SV-SE">Måndag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Blockflöjt och musik med Erik.  

<font xml:lang="SV-SE">Tisdag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">VECKANS <font xml:lang="SV-SE">ORD<font xml:lang="SV-SE">= 

<font xml:lang="SV-SE">(<font xml:lang="SV-SE">sjunga, säck, högtid, midsommar, valborg, konstnär, museum, <font xml:lang="SV-SE">gammal,<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">skulptur<font xml:lang="SV-SE">, begravd<font xml:lang="SV-SE">) 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{0e2441c0-8789-49d6-9c06-683fc114f7fe}{88}" paraid="1825246834"><font xml:lang="SV-SE">LÄSLÄXA (årskurs 1 +<font xml:lang="SV-SE"> årskurs 6 är med och hjälper till) 

<font xml:lang="SV-SE">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE">Temaarbete o<font xml:lang="SV-SE">m våren 

<font xml:lang="SV-SE">Torsdag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">LOVDAG 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{8cc33a9b-9ebc-4379-bce0-6a4b547e0722}{180}" paraid="934242853"><font xml:lang="SV-SE">Fredag:<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">LOVDAG 
<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{8cc33a9b-9ebc-4379-bce0-6a4b547e0722}{173}" paraid="1085554716"> 

<font xml:lang="SV-SE">Vecka <font xml:lang="SV-SE">1<font xml:lang="SV-SE">9<font xml:lang="SV-SE">: 

<font xml:lang="SV-SE">Måndag: OBS <font xml:lang="SV-SE">Ingen musik/blockflöjt! 

Tisdag: FÅNGARNA PÅ FORTET- AKTIVITETSDAG

<font xml:lang="SV-SE">VECKANS <font xml:lang="SV-SE">ORD<font xml:lang="SV-SE">= 

<font xml:lang="SV-SE">(<font xml:lang="SV-SE">regnbåge, färger, strålar, ordning, ytterst, himlen, skatt, stycken, regndroppe<font xml:lang="SV-SE">,<font xml:lang="SV-SE"> mening) 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{8cc33a9b-9ebc-4379-bce0-6a4b547e0722}{11}" paraid="378883730"><font xml:lang="SV-SE">LÄSLÄXA<font xml:lang="SV-SE"> (årskurs <font xml:lang="SV-SE">2+årskurs 6 är med och hjälper till) 

<font xml:lang="SV-SE">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE">Nytt temaområde:<font xml:lang="SV-SE"> De 4 elementen+ <font xml:lang="SV-SE">CYKELDAG PÅ SKOLGÅRDEN<font xml:lang="SV-SE"> (Ta med egen cykel för cykling på rasterna)

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{0e2441c0-8789-49d6-9c06-683fc114f7fe}{31}" paraid="896504340"><font xml:lang="SV-SE">Torsdag: <font xml:lang="SV-SE">LÄSLÄXA <font xml:lang="SV-SE">(årskurs 1<font xml:lang="SV-SE">) 

<font xml:lang="SV-SE">Fredag: <font xml:lang="SV-SE">I<font xml:lang="SV-SE">DROTT<font xml:lang="SV-SE"> UTOMHUS<font xml:lang="SV-SE">, <font xml:lang="SV-SE">MA-kurs (vikt, volym, längd<font xml:lang="SV-SE">) 


<font xml:lang="SV-SE">********************************************************************************** 

<font xml:lang="SV-SE">  <font xml:lang="SV-SE">H<font xml:lang="SV-SE">all<font xml:lang="SV-SE">å<font xml:lang="SV-SE">! 

<font xml:lang="SV-SE">  Vill börja med att <font xml:lang="SV-SE">redan nu meddela att alla som behöver busskort till sina barn måste ansöka om det varje år, <font xml:lang="SV-SE">sista anmälningsdagen är 31/5<font xml:lang="SV-SE">- så ansök i god tid! 


<font xml:lang="SV-SE">  <font xml:lang="SV-SE">Därefter <font xml:lang="SV-SE">så vill <font xml:lang="SV-SE">poängtera att<font xml:lang="SV-SE"> fritids kommer att ha stängt under 15-16 augusti<font xml:lang="SV-SE">, detta då vi pedagoger har gemensam planering för att inleda en så bra skolstart för era barn som möjligt! :-) 

 

<font xml:lang="SV-SE">  Slutligen<font xml:lang="SV-SE"> så vill vi gärna att ni ska kolla<font xml:lang="SV-SE"> med era barn därhemma vad de egentligen äter upp av sin frukt, det är nämligen så att vi många gånger ser hur det enbart tas en tugga av äpplet och sedan slängs det, eller att <font xml:lang="SV-SE">vindruvor delas ut till kompisen med mera. Hoppas det kan bli lite förändring på det tillsammans med ert stöd! 

 

<font xml:lang="SV-SE"> <font xml:lang="SV-SE">Med vänlig<font xml:lang="SV-SE">a<font xml:lang="SV-SE"> hälsning<font xml:lang="SV-SE">ar<font xml:lang="SV-SE"> Maria och Mikaela 


<font xml:lang="SV-SE">********************************************************************************** 

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

<font xml:lang="SV-SE">  

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">

Veckobrev för v. 16-17

Vecka 16

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Veckans Ord: och, också, trädgård, kruka, bord, växthus, fågel, ficklampa, brev

Torsdag: Bild 1:or. Läsläxa 2:or

Fredag: Idrott, inne, ombyte som vanligt.

Vecka 17

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Teater för 1:orna i Bollnäs. Veckans Ord: rasa, sönder, slog, inbrott, grenar, källare, tog, hade, gick, blev

Torsdag: Bild 2:or. Läsläxa 1:or

Fredag: Idrott, inne, ombyte som vanligt.

***********************************************************************************

Hejsan!

Vi har nu börjat med våren-temat på onsdagar fram till vecka 18 och vi har även börjat med nya mattegrupper på fredagarna. Nästa vecka på tisdag åker 1:orna till Bollnäs och tittar på en teater, ”Burken” som handlar om vänskap. Mikaela blir kvar med 2:orna på skolan.

 

 Med vänlig hälsning Maria och Mikaela

 

 

 

 

 

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Veckobrev för v<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">eckorna <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">14<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">-<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">15<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">: 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Vecka <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">14<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Måndag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Musik-Erik på kurs, <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">ingen blockflöjt/musik! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">   

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Tisdag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">VECKANS <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">ORD<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">= 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">(kök<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">, sovrum, badrum, vardagsrum, toalett, hall, sovrum, allrum, vind) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">LÄSLÄXA<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> (årskurs 2) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">INDIVIDUELL LÄXA 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Temaarbete o<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">m våren 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Torsdag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> NO<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> med Britt och Sophia+<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">LÄSLÄXA<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">(årskurs 1)<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">,<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> BILD<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> (<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">årskurs 2) 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Fredag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> IDROTT,<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">MA-kurs (vikt, volym, längd intro) 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Vecka <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">15<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Måndag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Blockflöjt och musik med Erik.  

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Tisdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">VECKANS <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">ORD<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">= 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">(härlig<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">, stor, trevlig, fin, liten, mysig, lyxig, smal, små) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">LÄSLÄXA<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> (årskurs <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">1<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">INDIVIDUELL LÄXA 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Temaarbete o<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">m våren 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Torsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">NO<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> med Britt och Sophia+ 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">LÄSLÄXA<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">(årskurs <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">2<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">)<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">,<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> BILD<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> (<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">årskurs <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">1<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Fredag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">I<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">DROTT, <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">MA-kurs (vikt, volym, längd<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">********************************************************************************** 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">  <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">H<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">alloj! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">  Vill börja med att <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">poängtera hur roligt det var att se så många elever<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> var med på "Rocka sockorna"-dagen, det blev ett härligt foto för att visa att olika är bra!  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">  <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Därefter <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">så vill vi återigen meddela att lappen som lämnades ut via utvecklingssamtalen med både Mikaela och Maria, ska skrivas under och lämnas in till oss igen så fort som möjligt. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">  Slutligen <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">hoppas vi att alla har klämt ur det härliga av påsklovet och kommer tillbaka pigga och krya samt redo för skolan igen! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">  <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">Med vänlig<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">a<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> hälsning<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">ar<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif"> Maria och Mikaela 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif">**********************************************************************************

 

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">

Veckobrev för v. 11-12

Vecka 11

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Veckans Ord: gång, mörk, gick, gatan, ask, låda, mask, tyg

Torsdag: NO med Britt och Sophia.

Fredag: Ingen idrott. Dramadag!

Vecka 12

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Veckans Ord

Torsdag: Skärtorsdag. Lärarna spelar volleyboll mot 6:orna. Skolan slutar klockan 12.00.

Fredag: Långfredag. LOV!

***********************************************************************************

Hej allihop och välkomna tillbaka efter sportlovet!!

Hoppas ni alla haft ett härligt och skönt lov!

Vi har nu arbetat klart med temat ”kroppen” och det avslutades med att vi fick lyssna på alla fina redovisningar! Nästa tema blir ”våren” och det börjar vi med veckan efter påsklovet.

 

 Med vänlig hälsning Maria och Mikaela

 

 

 

 

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Veckobrev för vecka 8<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">-<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">9<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Vecka <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">8: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Måndag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Blockflöjt och musik med Erik 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal= <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 9.10-9.40 Johan Åsentorp 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">        kl. 10.00-10.30 Hugo Åsentorp 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  kl.14.30-15.00 Alfred Larsson              

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl.15.15- 15.45 Levis Andersson)         

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Tisdag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">VECKANS <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">ORD+Mattefördjupning 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal= <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 13.45- 14.15 <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Adelle<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Voxberg 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                 kl.14.30- 15.00 Nellie <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Voxberg 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                 kl.15.15- 15.45 Emma <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Voxbeg<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Temaarbete om kroppen 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 13.45-14.15 Irma <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Aspenfelt<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Torsdag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> NO<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> med Britt och Sophia+<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">LÄSLÄXA 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 12.15-12.45 Lea <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Brickman<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Fredag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Skiddag på Gårdtjärnsberget, se tidigare<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> information 

<font xml:lang="SV-SE" face="Calibri, sans-serif"> 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Vecka <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">9: 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Måndag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Blockflöjt och musik med Erik.  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl.14.30- 15.00 Elias Liljemark 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 15.15- 15.45 Clara Sandström-<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Jonäng<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Tisdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">VECKANS <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">ORD+Mattefördjupning 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 13.45- 14.15 Maya <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Sjöbom 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  kl. 14.30- 15.00 Tim Engman 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  kl.15.15- 15.45 <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Allie<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif"> Johansson) 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{b077504a-da8c-4950-ab4b-165244f0cbc2}{25}" paraid="1906057084"><font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Onsdag:  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 13.45-14.15 Måns <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Olnils 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  kl. 14.30-15.00 Arvid <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Croon 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">                                  kl. 15.45-16.15 Axel Bergkvist) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Torsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">NO<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> med Britt och Sophia+<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">LÄSLÄXA 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">kl.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">12.50-13.20 Jakob Lind-E 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">        kl.14.30- 15.00 Alan Syrén  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">        kl. 15.15- 15.45 John Syrén) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Fredag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Idrott 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">(<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">OBS Utv.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">samtal=<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">kl. 8.00-8.30 <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Nithit<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif"> <font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">Saengchat<font xml:lang="SV-SE" face="'Times New Roman', serif">) 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">********************************************************************************** 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">  <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">H<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">alloj! 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">  Vill börja med att meddela att många av eleverna har tagit med en individuell mapp till skolan, vilket vi uppmanat i tidigare mejl om att barnen väldigt gärna får göra!<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> Barnen kommer nämligen från och med denna vecka<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> få med sig en liten mattefördjupning hem, detta är <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">uppgifter<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> utifrån den mattebok de arbetar i och ger även er föräldrar ett litet hum om vilket område vi bearbetar just den veckan i skolan.<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">   <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Därefter vill vi observera er på<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> att läsläxedagen är flyttad från fredag till torsdag hädanefter. Detta på grund av att vi (Maria och Mikaela) arbetar en lektion med halva klassen då, vilket ger Mikaela mer tid till <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">"<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">läsläxeläsarna<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">"<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> helt enkelt :-) Barnen kommer vara indelade i läsgrupper och kommer läsa högt för varandra och diskutera och tipsa varandra om läsningen. Dessutom: Kom ihåg att det är inte exakt HUR ofta de<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> läser som krutet ligger vid- utan ATT de<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> läser. 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">  Slutligen <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">vill vi passa på att önska er ett r<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">iktigt skönt sportlov som kommer framöver och hoppas att ni <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">nyper åt er lite sol och avnjuter många trevliga aktiviteter! :-) 

<p xml:lang="SV-SE" paraeid="{b077504a-da8c-4950-ab4b-165244f0cbc2}{4}" paraid="1868872653"><font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">  <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Med vänlig<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">a<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> hälsning<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">ar<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> Maria och Mikaela 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">**********************************************************************************

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">

 

 

 

Veckobrev för v.6-7

Vecka 6

Måndag:  Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Nya Veckans Ord

Onsdag: TEMA Kroppen

Torsdag: Bild 2:orna. NO med Britt och Sophia.

Fredag: LÄSLÄXA. Idrott, ute (längdskidor men kan ändras beroende på vädret. Kollar vädret på onsdag och lämnar besked då!)

Vecka 7

Måndag: Blockflöjt och musik med Erik.

Tisdag: Veckans Ord

Onsdag: TEMA-Kroppen

Torsdag: Bild 1:orna. NO med Britt och Sophia.

Fredag: LÄSLÄXA. Idrott, ute (längdskidor men kan ändras beroende på vädret. Kollar vädret på onsdag och lämnar besked då!)

***********************************************************************************

Hej allihop!!

Nu har vi avklarat simskolan och det har gått jättebra. Det har varit kul att åka iväg och göra något helt annat med era barn. Vi firade med glas i fredags. Ett tips är om ni kan, försök att gå och simma/bada lite då och då för att underhålla simningen.

Nu ändrar vi dag för veckans ord så de ord de får på fredag kan de träna på till tisdag vecka 7. I fortsättningen blir det veckans ord på tisdagar.

Kommande vecka kommer vi börja med ett nytt TEMA. Vi kommer jobba med kroppen i fyra veckor, det ska bli spännande!

Nästa vecka kommer Axel Klang, vår praktikant som varit hos oss tidigare.

 Med vänlig hälsning Maria och Mikaela

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Veckorna <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">4-5:

 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Vecka <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">4 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Måndag:<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000"> Blockflöjt och musik med Erik.  

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Tisdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Simskola 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Onsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Simskola 

<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">Torsdag: <font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">S<font xml:lang="SV-SE" face="'Book Antiqua', serif" color="#000000">kidåkningsdag (se separat information)