Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / Profile / Search

Fritids

Fritids info


Vi på fritids vill att Ni vårdnadshavare hör av er om det blir någon ändring på morgontiden på fritids då det är svårt för oss att hinna kontakta Er om barnet inte dyker upp enligt schema.
Kom ihåg kläder efter väder 😊 Vi har fått vårkänslor och försöker vara ute mycket nu när det börjar bli varmare ute.


Planeringsdagar

10/6-16

15/8-16 och 16/8-16

Då är fritids stängt om du har problem att lösa omsorgen de dagarna, kontakta rektor Anki Olsson

Hej på er!

Här kommer en summering från fritids av höstterminen 2015.
Det har varit en spännande och innehållsrik höst där vi som är nya på skola och fritids (Sophia och Maria) har fått lära känna barngruppen och Britt ordentligt! Härligt!

 
För att arbeta kvalitativt med fritidshemmet, hämtar vi våra mål och rekommendationer från Lgr 11 och Skolverket. Nedan beskriver vi hur vi arbetar med två av dessa.
 
”Fritids ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idèer och lösa problem.” (Lgr11 kap.1 sid 9)
 
Hur: Att skapa trygghet till att vila i de ”lugna lekarna”. Skapa förutsättningar till detta genom att hitta utrymmen till att t.ex bygga koja, rollekar mm. Skapa nya kompisrelationer där nya mönster och beteenden kan formas och utvecklas. Uppmuntras till eget skapande, genom att visa olika material och tekniker. Vi har även haft fritidsmöte där vi pratat om hur vi har det på fritids och vad det finns för önskemål på olika aktiviteter och inköp.
 
”Fritidshemmet ska erbjuda elever en meningsfull fritid. Förutsättningar att eleverna ska uppleva fritiden som meningsfull är att verksamheten är trygg, rolig och stimulerande där lek och skapande får stort utrymme och formas utifrån elevernas ålder, mognad, behov, intressen och erfarenheter.” (Skolverket-Allmänna råd och kommentarer, Kvalitet i fritidshem, sid 24)
 
Hur: Erbjuda olika pedagogiska lekmaterial som främjar de lugna lekarna, såsom nya spel, gubbar och figurer som inspirerar till rollekar och socialt samspel. Pedagogerna förändrar lekmiljön inomhus med jämna mellanrum för att ge uppslag till nya lekar och förutsättningar för nya kamratrelationer. Vi har även arbetat med dramaövningar och teaterlek. Där får barnen lära sig turtagning, kommunikation och samspel på ett lekfullt sätt.
 
 
 
Varje dag försöker vi ha utelek efter skolan fram till mellis. Se gärna över barnets kläder så att hon/han klarar att vara ute en timme.
 
Aktiviteter vi har under veckan är:
Pyssel på måndagar.
Drama och teater på onsdagar.
Lek i gympasalen på torsdagar.
Lite olika aktiviteter, t.ex Just Dance eller någon film på fredagar.
 
 
Under hösten har vi dessutom fortsatt att fira barn på fritids som fyllt år med att åka på badhuset! Det har varit supermysigt! Information om nästa tillfälle kommer att skickas ut under våren till de barn som står på tur att få åka.
 
Hoppas att ni alla får en skön julledighet tillsammans!
 
God Jul och Gott Nytt År
Från Sophia Britt och Maria


Info!
Planeringsdag den 8/1-16 Fritids är då stängt! 

 

På fritids arbetar Sophia Berglund, Maria Lundström och Britt Jonsson, dem når du lättast via telefon 072-0509914


Sophia arbetar 100% fritids, samt i förskoleklassen och 1-2:an. sophia@sorangsskola.se

Maria arbetar i 1-2:an och på fritids maria@sorangsskola.se

Britt arbetar 100 % på förskoleklass och lite fritids. Britt när du på mailadressen britt@sorangsskola.se

   

 

   Vi hälsar nya som gamla familjer hjärtligt välkommen till en spännande termin    

 


Höstterminen 2015 startar vi upp med en grupp på 41 barn. Om några veckor kommer vi att presentera hur vår verksamhet ska se ut, vi vill att barnen ska få vara med och ha stort inflytande över sin tid på vårt fritids.     

 

 

 

 

 

 

 

 

Fritidsnytt maj 2015

 

Vi firar Fritidshemmens dag 

tisdag 12/5

Alla fritidsbarn är Välkomna efter skolan till kl. 16.00

Vi serverar hamburgare till mellanmål

Välkommen!!

Planeringsdagar då fritids är stängt:

Fredag den13/6 kontakta Anki 070-622 3335 om ni har problem att lösa barnomsorgen den dagen

Torsdag den
13/8 och fredag den14/8.

      

Information!!!

Veckorna 28-31 är det semesterstängt på fritids/förskola!God fortsättning på nya året!

Stort tack för alla goda saker vi fick till jul!

Nytt för i år är att Irene kommer att vara ledig på fredagar och Monica Robèrt arbetar då.

Mellanmålet kommer vi att äta 14.30 alla dagar, då blir det mer sammanhängande lektid.

Barnen behöver ha kläder efter väder eftersom vi är ute varje dag, ombyteskläder behövs också!!!

På tisdagarna kommer vi att gå till skogen.

Irene/Britt

 

Hej på er därhemma!

Vi har efter intervjuer med era barn lyssnat på deras önskemål vad de vill göra på fritids. Vi har då  bestämt att vi ska vara i skogen på måndagarna. Men nu har vi fått ett erbjudande av en kille som har ett projekt i "Fotboll  för barn" . Magnus heter killen som kommer att vara hos oss på måndagar därför kommer barnen att få välja mellan skogen eller fotboll. Vi kommer att äta mellanmål 14.30 på måndagar. På tisdagarna kommer vi att vara på gården och erbjuda olika skolgårdslekar. Varannan onsdag kommer vi att vara i gympasalen. 

Bra för era barn om de har kläder efter väder så blir det trevligare. Kolla x-tra klädslådan!!

Kom ihåg att lämna in  Jullovstider!

Snart är det dags för julpyssel, vi tar gärna emot toarullar, röda tyger, rött garn m.m

Hälsningar Irene och Britt

 

 

På fritids har vi just nu 33 barn inskrivna. En härlig grupp barn som längtar efter att lära sig saker, leka, spela spel, bygga, pyssla, uppträda, göra teater, spela fotboll, innebandy och använda redskapen i ”gympasalen.”Trots att vi tappat en årskull av barn, fungerar det fint att leka över åldersgränserna.Vi tar gärna emot ”mojänger”, ”mackapärer” 
och ”grunkamojer”. Vi behöver småskrot , t.ex. kasserade leksaker, knappar, trasiga bandspelare, tomma toarullar, garner, för barnen att experimentera med. Med tillgång till skrotlådan blir det roligt att hitta på egna saker samt se hur saker ser ut inuti. Tänk på oss nästa gång ni rensar ut hemma.

 

Varma hösthälsningar från
Irene och Britt