Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

Navigate / Profile / Search

Verksamheten

Sörängs skola, belägen i Bollnäs kommun, är en allmän friskola, utan politiska och religiösa inriktningar. Hos oss kan man tryggt gå från det att man börjar förskolan tills man slutar årskurs 6. Skolan är öppen för alla barn och vi tar emot alla i mån av plats. På Sörängs skola finns det idag plats för ca: 50 barn i förskolan och från förskoleklass till årskurs 6 ca: 70 elever.

Kötid och syskonförtur är exempel på godkända antagningsregler för en friskola.

Det kostar inget extra att gå i vår friskola och liksom kommunala skolor styrs vi av skollagen och av en särskild förordning för friskolor. Det är Skolverket som avgör vilka skolor som blir godkända friskolor. För att bli godkänd måste friskolorna bl.a. följa läroplanens värdegrunder om demokrati, jämställdhet, solidaritet och vara öppen för alla elever.

Skolan har skolhälsovård och modersmålsundervisning, precis som en kommunal skola. Skolverket genomför regelbundet tillsyn av friskolors verksamhet och varje friskola är skyldig att göra kvalitétsredovisningar. Om Skolverket upptäcker missförhållanden kan de dra in tillståndet. Även kommunen har rätt till insyn i skolan.