Varje dag är ett äventyr

Meningsfull fritid

Vid Sörängs skola har vi ett fritids i världsklass! Vi förlänger skoldagen och fyller på med ännu mer rörelse, trygghet och glädje. Alltför att vi ska lära oss hela dagen, hela livet.

Glada barn lär sig bäst, därför utformas dagarna av barnen tillsammans med oss vuxna. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan för att stödja ditt barns utveckling oavsett förutsättningar.

Vi brinner för utomhuslek och använder vår närmiljö för upptäckande, äventyr och lek. Här kan barnen fylla sina lungor med frisk luft medan de bygger kojor, leker i lera, utforskar sandlådan eller ägnar sig åt fotboll, trädgårdsarbete eller ett besök på stranden.

Men våra ljusa och rymliga klassrum är en skattkista av roliga redskap och leksaker designade för att berika lärandet och stödja ditt barns utveckling. På fritids har vi tillgång till alla skolans resurser men tillför också aktiviteter som är stimulerande och utmanande, där nöje och kul är kopplade till upptäckt och lärande. Så även om vi oftast är ute har vi också mysiga, lekfulla och lärorika stunder inomhus.

På fritids lägger vi grunden för ett livslångt lärande genom att bejaka och uppmuntra elevernas naturliga upptäckarglädje och vilja att prova och undersöka. Vi ger våra elever en fritidsverksamhet med balans mellan att vara en spännande fortsättning på skoldagens inlärning till att vara en meningsfull fritid och tid för vila och återhämtning.

Lärande & lek

Fritids har en egen läroplan där det står att vi ska stimulera utveckling och lärande och ge en meningsfull fritid. Lagstadgad lek helt enkelt, för med lek lär vi oss massor! För oss betyder det i första hand fysisk aktivitet utomhus som blandas med kreativa inslag.

TRYGG HELA DAGEN

En lugn mysig morgon och en hälsosam frukost i vår restaurang innan skoldagen börjar är en bra start på dagen för de barn som börjar tidigt på fritids om morgnarna. Vi vet att du är avundsjuk när du åker till jobbet. Vill du följa med och äta frukost du också kommer vi inte att skvallra för någon…

Efter frukost hinner vi med lite lek innan skolan börjar. Efter att skoldagen är över ses vi igen för mer lek och lärande tillsammans med kompisarna. Ett mellanmål för att orka med eftermiddagen blir det förstås också, ofta ute!

Vi vet att du helst spenderar barnens lov tillsammans med dem. Men när du jobbar vet du att de är i trygga händer hos oss i Söräng.